12 Δεκ 2010

Βασίλισσα και Αρχιεπίσκοπος της Βρετανίας είναι ειδωλολάτρες !

Ή Βρετανία έπαυσε από καιρό να είναι χριστιανική χώρα. Κάποτε ήταν ή χώρα της Βίβλου. Τον χριστιανισμό διέδωσε στη Βρετανία ό άγιος Αριστόβουλος ό Κύπριος, συνεργάτης του αποστόλου Παύλου, αδελφός του αποστόλου Βαρνάβα, ιδρυτού και προστάτου της Εκκλησίας της Κύπρου. Ό Αριστόβουλος είναι ένας από τούς εβδομήκοντα Αποστόλους, για τούς όποιους κάνει λόγο το κατά Λουκάν Ευαγγέλιο (Λουκ. Γ΄ 17). Ή Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του στις 15 Μαρτίου και 31 Οκτωβρίου.

Άλλ' ή Βρετανία απομακρύνθηκε σταδιακά από τη σώζουσα αλήθεια του Ευαγγελίου, το όποιο της κήρυξε με αφάνταστες θυσίες ό άγιος Αριστόβουλος, όταν στη χώρα κατοικούσαν άγριες ειδωλολατρικές φυλές. Μετά το σχίσμα του 11ου αιώνος, αλλά και από τότε πού ή Εκκλησία της Αγγλίας χωρίσθηκε από τον Παπισμό, πλήθυναν οι αιρετικές ομολογίες τού λεγόμενου Αγγλικανισμού. Ήδη όμως προχώρησε ακόμη περισσότερο. Πέραν του ότι καλλιεργεί από πολλών ετών τη μαγεία, τώρα αποδέχεται και επισήμως την... ειδωλολατρία!

Όπως μας πληροφορεί το αμερικανικό Περιοδικό «Time», «για πρώτη φορά ή αρχαία παγανιστική παράδοση - δοξασία του Δρυϊδισμοϋ έχει αναγνωρισθεί» στη Βρετανία «ως επίσημη θρησκεία. Ή δε επιτροπή φιλανθρωπικών οργανώσεων για την Αγγλία και την Ούαλλία παρεχώρησε στο Δίκτυο των Δρυϊδών (Druid Network), μια ομάδα 350 μελών», προνομιακό φορολογικό καθεστώς. Έτσι ό Δρυϊσμός απαλλάσσεται από τούς φόρους επί των δωρεών, Όπως και άλλες θρησκευτικές ομάδες. Στο Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχουν σήμερα περί τούς 10.000 Δρυίδες («Time» 18-10-2010, σελ. 13). Καθώς όμως έχει απλωθεί και σ' άλλες χώρες ή ειδωλολατρική αυτή θρησκεία, αριθμεί κάποια εκατομμύρια πιστών.

Ό Δρυϊσμός είναι ειδωλολατρική δοξασία πού ξεκίνησε από την Ιρλανδία και Βρετανία και κηρύσσει την αρμονία στον άνθρωπο και στη φύση. Τα μέλη της τιμούν ως θεότητες τον κεραυνό, τον ήλιο, τη γη, καθώς και τα πνεύματα πού κατοικούν στα βουνά, στα ποτάμια κλπ. Οι Δρυΐδες πρόσφεραν και ανθρωποθυσίες, όπως αναφέρουν οι ιστορικοί Πλίνιος ό Πρεσβύτερος και Τάκιτος.

Το κατεξοχήν θλιβερό για την Αγγλία είναι ότι σήμερα Δρυίδες είναι τόσο ό Αγγλικανός Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ Δρ Ρόουαν Ούί'λλιαμς, όσο και ή κεφαλή της Αγγλικανικής «Εκκλησίας» βασίλισσα Ελισάβετ ή Β΄. Ό Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ «έγινε επίτιμο μέλος της Αδελφότητος των Δρυίδων της Ούαλλίας» τον Αύγουστο τού 2002, δύο μήνες πριν από την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του ως Αρχιεπισκόπου. Τότε έχρίσθη «Δρυΐδης - Βάρδος» από τον Άρχιδρυΐδη της Βρετανίας Ρόμτπν Λιούζ. Στην ίδια τελετή έγιναν Δρυίδες και άλλα 50 μέλη.

Εκεί κατάντησε ή Βρετανία! Να έχει Αρχιεπίσκοπο και βασίλισσα ειδωλολάτρες στον 21ο αιώνα! Κατήντησε εκεί, διότι απώθησε τον αληθινό θεό τηςαγάπης και στήριξε την ελπίδα της στο πλήθος του πλούτου της, τη δύναμη και επιρροή της, στη ματαιότητα της. Ή όπως το λέγει ό θεοκίνητος Δαβίδ: «Ιδού άνθρωπος (έν προκειμένω, ιδού λαός), ός ούκ έθετο τον Θεόν βοηθόν αυτού, άλλ' έπήλπισεν επί το πλήθος του πλούτου αυτού και ένεδυναμώθη επί τη ματαιότητι αυτού» (Ψαλμ. να' [51] 9).

«Ο ΣΩΤΗΡ» 15-12-2010

1 σχόλιο:

ΧΡΙΣΤΙΝΑ Ν. είπε...

Μή λέτε κοιτάτε που κατήντησαν οι Βρετανοί κι έχουν Αρχιεπίσκοπο και Βασίλισσα ειδωλολάτρες, αλλά δείτε τις συμπροσευχές που έγιναν και τις συνευρέσεις και τις αβροφροσύνες του δήθεν Αρχιεπισκόπου των Αγγλικανών με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και τον Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο. Αυτή είναι πραγματική κατάντια και άλλα πολλά..... Αυτοί είναι αυτοί που είναι και δηλώνουν την ταυτότητά τους. Εμείς μήπως παίζουμε θέατρο και μάλιστα του παραλόγου;

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com