7 Δεκ 2010

Επιστολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για τα Δελτία Ταυτότητος του Αστυνομικού Προσωπικού

[image3.png]

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Α Ρ Χ Η Γ Ο Σ

Αριθμ. Πρωτ.: 38636

Aθήνα, 9 Νοεμβρίου 2010

ΠΡΟΣ:

Μακαριώτατο

Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο

Μακαριώτατε

Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου, αναφορικά με τα νέα υπηρεσιακά δελτία ταυτότητας του ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και τις αιτιάσεις που δια ζώσης προέβαλαν Αστυνομικοί στο πλαίσιο συνάντησής τους με την αγιότητά Σας για το θέμα αυτό, οφείλουμε, με τον προσήκοντα σεβασμό και προς αποκατάσταση της αληθείας, να Σας πληροφορήσουμε τα ακόλουθα:

Το νέα υπηρεσιακά δελτία ταυτότητας του αστυνομικού προσωπικού, των συνοριακών φυλάκων και των ειδικών φρουρών, εκδίδονται από την αρμόδιο προς τούτο Διεύθυνση Διαβατηρίων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας σύμφωνα με τα πρότυπα. ασφαλείας που προβλέπονται από την κοινοτική νομοθεσία και τις ισχύουσες διατάξεις του εσωτερικού δικαίου της Χώρας μας.

Τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στα υπηρεσιακά δελτία ταυτότητας είναι αντίστοιχα με τα προβλεπόμενα από τις κείμενες διατάξεις για τα δελτία ταυτότητας των πολιτών και τυγχάνουν της εγκρίσεως της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Η Μηχανική Αναγνώσιμη Ζώνη (MRZ) που εμφανίζεται στην οπίσθια όψη του δελτίου περιέχει, αποκλειστικά, ορισμένα από τα εκτυπωμένα επί του δελτίου στοιχεία, ως πρόσθετο μέσον διασφάλισης του δελτίου από παραποιήσεις νοθεύσεις ή πλαστογραφήσεις.

Πέραν των ανωτέρω, το υπηρεσιακό δελτίο ταυτότητας δε φέρει ούτε περιέχει άλλα στοιχεία, «μαγνητικές ταινίες», ηλεκτρικά μικροκυκλώματα (chip) ή οποιοδήποτε άλλο εμφανές ή μη τεχνικό μέσον, στοιχείο, σύμβολο ή αριθμό που να αντίκειται στη νομιμότητα, πολλώ_δε μάλλον να αντιβαίνει στις επιταγές της χριστιανικής πίστης

Δυστυχώς διάφορα άτομα, εκτός των κόλπων του Σώματος για αδιευκρίνιστους λόγους εκμεταλλευόμενα το θρησκευτικό συναίσθημα των Αστυνομικών, διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες και στοιχεία περί δήθεν ύπαρξης στα εν λόγω δελτία ταυτότητος αριθμών ή συμβόλων που προσβάλλουν την Εκκλησία και θίγουν την πίστη στο θεό, επιχειρώντας με τον τρόπο αυτό να πλήξουν το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας και να διασπάσουν τη συνοχή του προσωπικού της.

Από τη θέση του Αρχηγού του Σώματος διαβεβαιώνουμε την αγιότητα Σας ότι η Ελληνική Αστυνομία και το προσωπικό της σέβονται απολύτως τους κανόνες και τα σύμβολα της Ορθοδοξίας, προσβλέπουν στη θεία προστασία για την εκπλήρωση της αποστολής τους και καμία ψευδής και ανυπόστατη φήμη δεν θα καταφέρει να πλήξει το θρησκευτικό συναίσθημα του προσωπικού ούτε να διασπάσει τη συνοχή ενός Σώματος το οποίο ανέκαθεν υπήρξε βασικός τροφοδότης του Χριστιανικού ποιμνίου.

[clip_image0015.jpg]

Ελευθέριος Οικονόμου Αντιστράτηγος

voiotosp.blogspot.coml

10 σχόλια:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Από την Επιστολή :

"Πέραν των ανωτέρω, το υπηρεσιακό δελτίο ταυτότητας δε φέρει ούτε περιέχει άλλα στοιχεία, «μαγνητικές ταινίες», ηλεκτρικά μικροκυκλώματα (chip) ή οποιοδήποτε άλλο εμφανές ή μη τεχνικό μέσον, στοιχείο, σύμβολο ή αριθμό που να αντίκειται στη νομιμότητα, πολλώ_δε μάλλον να αντιβαίνει στις επιταγές της χριστιανικής πίστης"

Κυπριανός Χ :

Ο γράφων, νομίζω δε και αρκετοί άλλοι, θα αισθάνθηκαν ανακούφιση από τα διαλαμβανόμενα στην Επιστολή του αρχηγού της ελληνικής αστυνομίας (μικρά και όχι Κεφαλαία αφού είμαστε μικρή επαρχία μιας Μεγάλης - πλανητικής - χώρας).

Ωστόσο υπάρχουν και άλλα θέματα τα οποία αποσιωπά ο κύριος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

Κατά τις διαβεβαιώσεις του κυρίου Πρωθυπουργού, πρόκειται εντός του τέλους του ερχομένου έτους να εφοδιαστούμε άπαντες με την υπερκάρτα, αυτή που λέγεται και άλλως "κάρτα πολίτη". Στην κάρτα αυτή θα συμπεριλαμβάνονται όλα όσα οι διάφορες Δημόσιες Υπηρεσίες ζητούν από τον πολίτη για διεκπεραίωση ζητήματος ή ζητημάτων που τον αφορούν και απευθύνεται προς αυτές.

Ένας,δε, άλλος λόγος είναι και η πάταξη πάσης παρανομίας. Της τρομοκρατίας συμπεριλαμβανομένης.
Με το σκεπτικό ότι δυνητικά κάθε πολίτης μπορεί να είναι ανειλικρινής προς της Δημόσιες Υπηρεσίες, και επί πλέον ενεχόμενες σε αντικοινωνικές δραστηριότητες (συνωμοσίες, τρομοκρατίες, κλπ.), κρίνεται από τις Αρχές πρόσφορος τρόπος ελέγχου η συγκέντρωση όλων των δυνατών πληροφοριών για τον κάτοχό της στην υπερκάρτα του πολίτη.

Με άλλες λέξεις, αποδεικτικό νομιμότητας θα είναι η κάρτα. Αν όμως οι διωκτικές αρχές είναι ανίκανες να ελέγξουν την παρανομία με άλλους τρόπους, στον ήδη διευρυνόμενο κόσμο μας (παγκοσμιοποίηση), τίθεται το ερώτημα :

Ποιός ο λόγος να γκρεμίζουμε τα σύνορα, να καταργούμε τους εθνικούς σχηματισμούς κρατών, για να επιβαλλουμε ένα παγκόσμιο κυβερνητικό (οικονομικό, αλλά δεν λέγεται ευθαρσώς) σύστημα με τους συγκεντρωτικούς μηχανισμούς που χρειάζονται για την επιτυχία αυτού του στόχου;

Αν το αμερικανικό πρότυπο αντιμετωπίζει αυτά τα προβλήματα, για λόγους που οι εκεί κρατούντες άριστα γνωρίζουν, ποιος ο λόγος αυτά να μεγενθύνονται και να επιβάλλονται σε παγκόσμια κλίμακα;

Τα αμερικανικά προβλήματα που προκύπτουν εκεί - καλύτερα προέκυψαν - στη χώρα του πολυπολιτισμού και της πολυφυλετικότητας, ας φροντίσουν οι αρμόδιοι να τα λύσουν στον τόπο τους και με τον τρόπο τους. Το ίδιο και για όποιον άλλο ακολουθεί (από το παρελθόν της αποικιοκρατίας) ή αδαώς προτείνει, αυτό το μοντέλο. Οι άλλοι σε τι το χρειάζονται;

Ο στενός εθνικός περίγυρος δεν ήταν μέχρι τώρα καλά ελεγχόμενος και φυλασσόμενος; Μήπως θα γίνει αποτελεσματικότερος με τον εφοδιασμό παντός κατοίκου του πλανήτη με την υπερκάρτα; Δεν το νομίζω.

Αυτά σαν μια πρώτη ανάγνωση. Ελπίζω να βρεθούν και άλλοι, που θα εκφράσουν τα ερωτήματά τους, τις ανησυχίες τους και τους προβληματισμούς τους.

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρουσα Ενημέρωση.Καλό είναι Αυτό δεν είναι Κάτι Ανησυχιτικό.

Ανώνυμος είπε...

Στο βίντεο της αστυνομίας για τις ταυτοτητες και τα διαβατηρια λενε ξεκαθαρα οτι υπαρχουν καποια αδιορατα για εμας στοιχεια ποια ειναι αυτα;Οι Αστυνομικοί γιατί αποταχτηκαν αφου αυτες οι καρτες δεν εχουν τίποτα θα επρεπε να σεβονται την ελευθερια τους και να μην τους αναγκασουν σε αποταξη αρα κατι κρύβετε πίσω απο τις κάρτες.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Είναι τόσο σοβαρό το αδίκημα άρνησης παραλαβής της κάρτας, ώστε να συνεπάγεται την απόταξη από τα Σώματα Ασφαλείας;

Λι αν ένας φαντάρος αρνηθεί να την πάρει τι θα τον κάνουν σε περίοδο πολέμου; Θα τον εκτελέσουν; Σε ειρηνική δε περίοδο τι θα γίνει; Εναλλακτική θητεία (παρεμφερής) δεν υπάρχει, όπως για κάποιους άλλους με γερές πλάτες, που περιμένουν τη χιλιετή βασιλεία και τη συντέλεια;

Γι΄ αυτούς βρίσκονται τρόποι αντιμετώπισης, για εμάς δεν υπάρχουν; Μόνο ο Νάκος και οι Άμις είναι η λύση;

Έλεος, επιτέλους!

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς για την Αστυνομία το θέμα ήταν η ανυπακοή στους Νόμους του Κράτους και σε διαταγές ανωτέρων. Απειθαρχία. 'Ολοι οι Έλληνες Πολίτες έχουμε υποχρέωση και καθήκον - και οι Χριστιανοί ένα παραπάνω, να υπακούμε στο Κράτος και να εφαρμόζουμε τους νόμους, είναι επιπλέον και ευαγγελική εντολή. Οι αστυνομικοί είναι αυτοί που θεσμικά, ως όργανα της Πολιτείας ελέγχουν και, με πρόστιμα, τιμωρούν όλους εμάς και μας συλλαμβάνουν και προσάγουν στον εισαγγελέα όποιον δεν εφαρμόζει τους Νόμους και τις εντολές του Κράτους. Αν λοιπόν οι ίδιοι δεν υπακούουν στους Νόμους και στις διαταγές του Κράτους, όπως ορκίσθηκαν κατά τον διορισμό τους, τότε ... ;;;

Δεν υπήρχε ουδεμία επίσημη απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος που τουε προέτρεπε να μην πάρουν την υπηρεσιακή ταυτότητα, η δε Εκκλησία της Κρήτης ανακοίνωσε να πάρουμε τις κάρτες. Αν , υπακούοντας στην μερίδα των γερόντων εκείνων που παροτρύνουν τον κόσμο να μην πάρει τις κάρτες , οι αστυνομικοί δεν πήραν την ταυτότητα, τότε, κατά τον κ.Σωτηρόπουλο, όποιος παροτρύνει τον κόσμο να μην παίρνει την κάρτα, αυτός πρέπει και να τους πληρώνει.

Αν και ταυτίζομαι με την απόφαση της Ιεραρχίας της Κρήτης και δεν φοβάμαι τις κάρτες κ.λπ., επειδή οι αποταχθέντες αστυνομικοί για την αγάπη του Χριστού αγωνίζονται έστω και χωρίς επίγνωση, και δεν έκαναν όντως κάποιο έγκλημα εν σχέσει με όσα διαβάζουμε για άλλους επίορκους αστυνομικούς, προσεύχομαι να ξαναπροσληφθούν. Και αν αυτό δεν είναι δυνατό, να μεταταγούν σε μια άλλη υπηρεσία του Δημοσίου, έστω.

Αντιοικουμενιστής είπε...

Πάρτε, πάρε κόσμε τις κάρτες να σωθείς από την τρομοκρατία, τις "ασύμμετρες απειλές(!)" και την..."αλ κάιντα(!)" Οι οπαδοί της "χιλιετούς βασιλείας" έχουν προνόμια αντίρρησης συνείδησης που φυσικά τα αρνείται η πολιτεία στους Ορθοδόξους Χριστιανούς, αληθινούς ομολογητές της πίστεως και όχι του καναπέ και της θεωρίας...Αλλά τι να γράψεις; Οι συνέλληνές μας προσθέτουν ακόμα ένα "ναι" ανάμεσα σε πολλά άλλα που έχουν πει κατά καιρούς και έπειτα μετανιωμένοι αναγνωρίζουν τι ανοησία επέλεξαν...(βλέπε λ.χ. μνημόνιο)...

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

"Προφανώς για την Αστυνομία το θέμα ήταν η ανυπακοή στους Νόμους του Κράτους και σε διαταγές ανωτέρων. Απειθαρχία."

ΚΧ : Οι Νόμοι του Κράτους - όλοι οι Νόμοι - δεν αποτελούν "θέσφατα", τα οποία οι υποτελείς οφείλουν να εφαρμόζουν επί ποινή θανάτου (η απόταξη από το Σώμα ενός οικογενειάρχη σε περίοδο τόσο μεγάλης ανεργίας τι είναι;). Πόσο μάλλον όταν ένας Νόμος εγείρει τόσο μεγάλες αντιδράσεις και συζητήσεις!

Τι θα γινόταν, δηλαδή, αν ένας Νόμος μας έλεγε ότι θα πρέπει να υποβληθούμε στο εμφύτευμα της ταυτότητας και μιά άλλη "εκκλησία" μας διαβεβαίωνε ότι τα της Αποκαλύψεως είναι τα γραπτά ενός ιδεοληπτικού - μερικοί το λένε - και εις τα φρένας συγχυτικού; Κάτι δηλαδή που δεν αποκλείεται να συμβεί, μάλιστα τεκμηριωμένο επιστημονικά (στατιστική), όπου οι ερωτώμενοι "χριστιανοί" δυτικού τύπου, θα αποφαίνονταν στην πλειονότητα ότι, "μάλλον", ό συγγραφέας της Αποκαλύψεως "δεν έστεκε στα καλά του".

Όλοι γνωρίζουμε πώς λειτουργούν οι "νόμοι" (γενικά) εδώ, σ΄ αυτή τη χώρα της "φαιδράς πορτοκαλέας". Είναι για τα μικρά ζωύφια που πιάνει η αράχνη με τον ιστό της. Τα μεγάλα ζώα, ναι, ζώα, δεν παθαίνουν τίποτα. Τον ξεσχίζουν.

Όσο δε για τη "σημαία" που σήκωσε η ιεραρχία της εκκλησίας της Κρήτης, δεν μου φαίνεται ότι είναι τελεσίδικα καταδικαστική, ώστε να την επικαλούνται όσοι μας θυμίζουν το σεβασμό στην εφαρμογή των "νόμων".

Ανώνυμος είπε...

Οι ανθρώπινοι νόμοι δεν είναι απόλυτοι και αλλάζουν. Το θέμα είναι αν κάνουμε υπακοή στον Θεό. Δύο φλέγοντα ζητήματα είναι η μοιχεία και η έκτρωση. Τι λένε οι ανθρώπινοι νόμοι και τι ο νόμος του Θεού για αυτά; Θα κάνουμε υπακοή στον Χριστιανισμό που αναφέρει για αποφυγή πορνείας και φόνου ή θα είμαστε "ελαστικοί" και θα μιλήσουμε για ασυμφωνία χαρακτήρων και διακοπή κυήσεως;
Στο θέμα με τη κάρτα του πολίτη. Θεολόγος δεν είμαι, αλλά πιστεύω ότι ο μακαριστός π Αθανάσιος Μυτιληναίος μιλάει ορθά όταν λέει ότι η παγκοσμιοποίηση και ο οικουμενισμός απορρίπτουν την Πεντηκοστή! Επομένως, αν ο Θεός θέλει να υπάρχουν τα κράτη όπως λέει ο μακαριστός π Αθανάσιος, σύνορα των εθνών, τότε η κάρτα του πολίτη αντιστρατεύεται άμεσα στο θέλημα του Θεού διότι καταργεί τα σύνορα των κρατών. Οι πολίτες ενός κράτους δεν είναι το έμψυχο και σημαντικότερο μέρος του; Όταν όλα τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών καθώς και το που βρίσκονται ανά πάσα στιγμή και κάθε τι που αγοράζουν (με τη φοροκάρτα που θα ενσωματωθεί στη κάρτα πολίτη τον Δεκέμβριο του 2011) μπορούν να διαχειριστούν και να τροποποιηθούν εκτός των συνόρων του κράτους, τότε που υπάρχουν σύνορα μεταξύ των κρατών;
http://www.youtube.com/watch?v=xFuNZ6fJOu8

Ποιος θα φανταζόταν ότι οι Χριστιανοί θα ξαναγύριζαν να χτίσουν τον Πύργο της Βαβέλ...να αρνηθούν την Πεντηκοστή με τη παγκοσμιοποίηση...με την αναγνώριση "Μυστηρίων" των αιρετικών κλπ...

Γιώργος Βλάχος είπε...

Όλη του την αυστηρότητα το ελληνικό κράτος την επέδειξε στους αστυνομικούς που αρνήθηκαν να παραλάβουν την κάρτα του πολίτη.
Το γεγονός ότι ενας σωρός παρανομίες παραμένουν ατιμώρητες αυτό δεν φαίνεται να ενοχλεί κάποιους.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Εξαιρετικά εύστοχη επισήμανση από τον :

Ανώνυμο 8 Δεκεμβρίου 2010 2:19 μ.μ

Όμως η επιχειρηματολογία του, όπως και πολλών άλλων, ουδόλως εισακούεται.

Η άρχουσα και ατύπως εθναρχούσα διοίκηση της Εκκλησίας (θα το έγραφα με μικρό εψιλον και εισαγωγικά, τέλος πάντων) αυτά "τα ακούει βερεσέ". Κατά τα λοιπά, εμμένει στη "συνοδικότητα" (τα εισαγωγικά δικαιολογούνται απόλυτα) και η φαύλη πολιτική εξουσία στη "δημοκρατικότητα" (και εδώ εισαγωγικά).

Ζούμε το φασισμό της Δημοκρατίας.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com