30 Δεκ 2010

Και νομιμοποιημένη η αναισχυντία. Σόδομα και Γόμορρα

Ωστε προχωρεί και με νομοθετική κατοχύρωση ή αναισχυντία! «Από τον Ιανουάριο θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη νομοθετική κατοχύρωση της συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών. Ή νομοπαρασκευαστική επιτροπή του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τον εκσυγχρονισμό του οικογενειακού δικαίου, λειτουργεί ήδη από το καλοκαίρι και από την Πρωτοχρονιά του 2011 αναμένεται να ασχοληθεί με ζητήματα πού αφορούν τη συμβίωση ομοφυλόφιλων ζευγαριών» («Το Βήμα» 10.10.2010). Πρέπει να το τονίσουμε για μια ακόμη φορά. Αισθάνεται κάνεις ντροπή και αγανάκτηση μπροστάσε φαινόμενα ηθικού εκτραχηλισμού πού δεν μένουν στο περιθώριο, αλλά νομιμοποιούνται και γίνονται νοσηρές εστίες πνευματικής μολύνσεως. Μολύνουν τον κοινωνικό οργανισμό» Δημιουργούν ηθικό παχυδερμισμό και πνευματική αναισθησία. Και χρειάζεται μεγάλη επαγρύπνηση, γιατί ή αναισχυντία δεν γνωρίζει φραγμούς. Το κακό, δυστυχώς, καλπάζει στο ξεπούλημα της κοινωνικής και οικογενειακής αξιοπρέπειας. Προκλητικό και αδιάντροπο δεν σταματά να ύψώνη ανερυθρίαστα τη φιδίσια κεφαλή του και να απειλή να μολύνη θεσμούς, παραδόσεις, αρχές. Και στο τέλος να επικράτηση.

Αυτή είναι ή ανησυχία μας. Δεν είναι μόνο το κακό. Είναι ή δικαίωση του. Ή νομιμοποίηση της διαστροφής. Ή ρυπαρότητα πού γίνεται με αναίδεια. Ό παραμερισμός της ντροπής και ή κυριαρχία της αναισχυντίας. «Ούχ οΰτως αμαρτία κακόν, ώς ή μετά την άμαρτίαν αναισχυντία» (Χρυσόστομος). «Ή πιο μεγάλη αμαρτία του καιρού μας είναι ότι οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να χάνουν την αίσθηση της αμαρτίας». Γιατί το να άμαρτάνη ό άνθρωπος και να αισθάνεται την αδυναμία του, να άναγνωρίζη την πτώση του, να όμολογή την ένοχη του, υπάρχει πάντα ελπίδα για μετάνοια, διόρθωση και ανόρθωση. Να άμαρτάνη όμως και να το θεωρή φυσικό, κανονικό, νόμιμο! Να βρίσκεται στην ανωμαλία και να το θεωρή ομαλότητα! Να δουλεύη στα«πάθη της ατιμίας», θλιβερός σκλάβος της «ασχημοσύνης» και να μην ερυθριά, εκεί πού και οι πίθηκοι κοκκινίζουν, έ, αυτό πια δεν είναι φαινόμενο ανησυχητικό. Είναι ξεπεσμός. Και οποιαδήποτε χώρα νομιμοποιεί και προσφέρει νομοθετική κατοχύρωση στην ανωμαλία, δικαιώνει δηλαδή τη διαστροφή, πού δεν θα έχη να ζηλέψη τίποτα από τα Σόδομα και τα Γόμορρα, είναι εγγύς αφανισμού, όπως αδιάψευστα διδάσκει ή Ιστορία.

«ΖΩΗ»30/12/2010

6 σχόλια:

lykourgos nanis είπε...

Μα νομίζω ότι είχε καταστεί σαφές πολύ πριν τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές πως είναι στις προθέσεις του κυβερνώντος κόμματος η νομοθετική κατοχύρωση του σοδομισμού.Το είχε διακηρύξει αναίσχυντα ο νυν πρωθυπουργός όταν ήταν στην αντιπολίτευση.Τώρα κάποιοι διαπιστώνουν,και φυσικά δεν αναφέρομαι στο εκλεκτό περιοδικό ΖΩΗ που από χρόνια αγωνίζεται για την αφύπνιση των νεοελλήνων,ότι η ρύθμιση που ευνοεί τους σοδομίτες είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου και σπάζουν το κεφάλι τους που με την ψήφο τους ή την αποχή τους συνετέλεσαν στην ανάληψη της εξουσίας απ την κυβέρνηση των ανδρεικέλων των οποίων ο ηθικός κατήφορος δεν έχει πάτο!Τώρα όμως είναι αργά για δάκρυα!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ αποκαλυπτικό και ελεγκτικό κείμενο!

Κάποια ΚΤΗΝΗ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ προσπαθούν με το ζόρι να μας κάνουν ΖΩΑ!

Ο Ορθόδοξος λαός, όσος έχει ακόμα απομείνει συνειδητός Ορθόδοξος, να τους πάρει με τις πέτρες!

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Μας ετοιμάζουν τον "κόσμο" όπου η αμαρτία δεν θα υπάρχει. Ήδη, οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι την αμαρτία την έχει ονομάσει "αστοχία" η σύγχρονη θεολογική (όχι θρησκευτική, μη κάνουμε αυτό το λάθος, έτσι;) ορθότητα.

Θα ξεχάσουμε σε λίγο και τη μετάνοια ("μεταβολή του νου" και όχι "μαζί με τον νούν", έτσι;).

Οπότε, δεν θα υπάρχει κανένας λόγος να έχουμε και εκκλησία. Εκτός αν λόγοι φολκλορικοί, τουριστικοί ή κάποιας εποχιακής "ατραξιόν" κλπ.(σημ. μην πάει το μυαλό σας σε ιδεοληψίες - και πάλι έτσι;) μας αναγκάζουν να κάνουμε αυτή την παραχώρηση.

Τα πάντα έχουν αποκατασταθεί, σωθείημεν!!!

Ανώνυμος είπε...

Είχε πει ο γνωστός Αγιορείτης Γέροντας Παΐσιος:
«Οι εκτρώσεις και άλλα που γίνονται, θα φέρουν την οργή του Θεού».

Ανώνυμος είπε...

Τί να πει κανείς;;
Η Ιεραρχία θα έπρεπε να αναλάβει τον καυτήρα του ελέγχου στην γενικευμένη αυτή σήψη αλλά δυστυχώς σιωπά, κωφεύει και συμβιβάζεται...

Φαίδων

Μιχάλης Πολυκάρπου είπε...

οτι θελουν ας κανουν.η ορθοδοξια οσο την πολεμουν περισσοτερο θα ανθιζει.πιστη στον θεο και το μεγαλοχαστουκι δεν θα το γλυτωσουν

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com