27 Νοε 2010

Κατηγορούν τον επίσκοπο Αρτέμιο ακόμη και για απόπειρα δολοφονίας

Ο πρώην επίσκοπος Ερζεγοβίνης, Αθανάσιος Γιέφτιτς συνεχίζει αμείωτος τα ψεύδη και τις συκοφαντίες εναντίον του Μητροπολίτη Ράσκας και Πριζρένης Αρτέμιου και των συνεργατών του.

Έτσι σε επιστολή του στις 23 Νοεμβρίου 2010 (δείτε εδώ Још једно писмо брату Артемију*) αναφέρει εκτός από τις κατηγορίες για κατάχρηση και κλοπή χρηματικών ποσών και την απόπειρα δολοφονίας του ιερέα Srdjan Στάνκοβιτς.

Όλα αυτά και πολλές άλλες συκοφαντίες και αναλήθειες ο επίσκοπος Αρτέμιος τα υπομένει, προσπαθώντας να ακολουθήσει το λόγο του Κυρίου: "Μακάριοι όσοι διώκονται…. Μακάριοι είστε όταν σας χλευάσουν και σας καταδιώξουν και σας κακολογήσουν με ψεύτικες συκοφαντίες εξαιτίας μου... "

Με όλα αυτά οι διώκτες δείχνουν την πνευματική και ηθική παρακμή τους και δυστυχώς, φαίνεται ότι στην προκειμένη περίπτωση βρίσκουν εφαρμογή τα λόγια του Χριστού «ὑμεῖς ἐκ τοῦ πατρὸς τοῦ διαβόλου ἐστέ, καὶ τὰς ἐπιθυμίας τοῦ πατρὸς ὑμῶν θέλετε ποιεῖν. ἐκεῖνος ἀνθρωποκτόνος ἦν ἀπ᾿ ἀρχῆς καὶ ἐν τῇ ἀληθείᾳ οὐχ ἕστηκεν, ὅτι οὐκ ἔστιν ἀλήθεια ἐν αὐτῷ· ὅταν λαλῇ τὸ ψεῦδος, ἐκ τῶν ἰδίων λαλεῖ, ὅτι ψεύστης ἐστὶ καὶ ὁ πατὴρ αὐτοῦ». «Σεις έχετε πατέρα τον διάβολον, από τον οποίον και κατάγεσθε και θέλετε να εκτελήτε τας πονηράς επιθυμίας του πατρός σας. Εκείνος από την αρχήν της δημιουργίας του ανθρώπου ήτο ανθρωποκτόνος και ποτέ δεν έχει σταθή ούτε και στέκεται εις την αλήθειαν, διότι δεν υπάρχει μέσα του, ούτε αλήθεια ούτε επιθυμία δια την αλήθειαν. Οταν λέγη το ψεύδος, το ανασύρει και το λέγει από τον ευατόν του, διότι είναι ψεύτης, και ο πατήρ και ο εφευρέτης του ψεύδους». (Ιω. 8, 44).

Πληροφορίες από Atanasije optužuje, Artemije demantuje

3 σχόλια:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Το έγραψα : Στο τέλος θα πουν ότι ήταν αυτός η αιτία που βομβάρδισαν τη Σερβία και τους έφαγαν το Κόσοβο.

- Κύριοι ένορκοι την ετυμηγορία σας (από χολυγουνδιανή ταινία). Mr.President, the Verdict for the suspect, is Guilty (κύριε πρόεδρε, η ετυμηγορία είναι "ένοχος").

Σε παρένθεση.
Με λίγο Γιανναρά και Ζηζιούλα ακόμη κάτι μπορεί να γίνει και να του δοθεί η συνταξιοδοτική "χάρις". Χρειάζεται δικηγόρο από το Volos Academy.

lykourgos nanis είπε...

Μα καλά,δεν καταλαβαίνει ο Αθανάσιος Γιέφτιτς ότι κανείς σοβαρός άνθρωπος και πιστός χριστιανός δεν μπορεί να πάρει στα σοβαρά τις κατηγορίες που εκτοξεύει εναντίον του αγίου γέροντος Αρτεμίου;Άν είναι δυνατό να γίνει πιστευτό ότι ο επίσκοπος Αρτέμιος, ο χαρίεις την μορφήν και την ψυχήν,σχεδίαζε τη δολοφονία ιερέως!Τόσο έχει σκοτισθεί ο νους του πρώην Ερζεγοβίνης απ την εμπάθεια κατά του ομογάλακτου αδελφού του;Πώς ασεβεί ελαφρά τη καρδία στη μνήμη του αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς μετερχόμενος πρακτικές υποκόσμου;Τι μετάλλαξη είναι αυτή που έχει υποστεί ο εν λόγω επίσκοπος;

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε τους γιατρούς για τα ωραία τους σχόλια.
Νομίζω ότι καθένας που δεν έχει σκοτιστεί ο νους του βλέπει την αθωότητα ζωγραφισμένη ακόμα και στο πρόσωπο του επισκόπου Ράσκας και Πριζρένης Αρτεμίου.

Χριστόφορος

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com