5 Νοε 2010

Γ. Παπανδρέου: "Είμαι υπέρ του διαχωρισμού κράτους-εκκλησίας"

Υπέρ του πλήρους διαχωρισμού κράτους-εκκλησίας τάχθηκε ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο πλαίσιο συζήτησης που πραγματοποιεί με νέους.

Ο ρόλος και των δύο πλευρών θα είναι πιο σωστός, θα υπάρξει μεγαλύτερη αυτονομία και θα πετύχουμε και οι δύο πλευρές πιο αποτελεσματική επαφή με τον πολίτη, σημείωσε. «Έτσι θα εξυγιάνουμε τους ρόλους μας», είπε χαρακτηριστικά.

«Όλοι πρέπει να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της κρίσης» προσέθεσε ο Γ. Παπανδρέου αναφερόμενος στο ζήτημα της φορολόγησης της εκκλησιαστικής περιουσίας. «Η εκκλησία πλέον φορολογείται με τις ρυθμίσεις που προωθήσαμε», δήλωσε, «και ο Αρχιεπίσκοπος έχει θέσει θέμα συνεργασίας των δύο πλευρών για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας».

Με τον αντισημιτισμό της δεκαετίας του ’30 παραλλήλισε την ισλαμοφοβία ο επικεφαλής του ΟΙΔ -«Η Ευρώπη πρέπει να κατανοήσει την πραγματικότητα του Ισλάμ σήμερα. Η πραγματικότητα είναι ότι το Ισλάμ, δεν είναι μια ξένη θρησκεία στην Ευρώπη. Το Ισλάμ είναι μια θρησκεία ευρωπαϊκή και η Ευρώπη οφείλει να το αποδεχτεί»

capital.gr/News.asp?id=1080986

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και τι θα γίνει με την μισθοδοσία των κληρικών;

Ανώνυμος είπε...

Τί εννοούν όταν λένε πλήρη διαχωρισμό κράτους Εκκλησίας; Πιθανολογώ να μην πληρώνουν τους ιερείς. Είναι έτοιμη η Εκκλησία να υποστεί τέτοιο πλήγμα; Είναι έτοιμη να ζητήσει πίσω όλα τα κλαπέντα απο το κράτος περιουσιακά στοιχεία της; Είναι έτοιμη να σταθεί χωρίς το οικονιομικό δεκανίκι του κράτους; ίσως τελικά αυτό να μας κάνει καλό. Να ξυπνήσουμε και να σταθούμε στα πόδια μας.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com