Με αγωνία και λύπη παρακολουθώ κάποιες προσπάθειες, δειλές στην αρχή, µε θράσος τελευταίως, για να νοµιµοποιηθεί και στην Κύπρο η εφαρµογή της ευθανασίας. Ας έχουν όµως υπόψη τους, όσοι καλοπροαίρετα ασχολούνται µε το θέµα (κανονικά πρέπει όλοι να προβληµατιστούµε), τα εξής:
α) Στην Κύπρο µόλις το 25% του κοινού συµφωνεί µε την πράξη αυτή, σε αντιθέση µε τις ανεπτυγµένες ευρωπαϊκές χώρες που φτάνει το 75% - ίσως λόγω των ισχυρών συνδετικών οικογενειακών δεσµών και της αυξηµένης θρησκευτικότητας που υπάρχει στο νησί µας. Αυτό σηµαίνει ότι είναι αντιδηµοκρατική τυχόν νοµιµοποίηση και εφαρµογή της ευθανασίας.
β) Στις λιγοστές χώρες που εχει νοµοµιποιηθεί η ευθανασία, παρατηρήθηκαν καταχρήσεις από συγγενείς και το νοσηλευτικό προσωπικό, έχει κλονιστεί η εµπιστοσύνη των ασθενών προς τους ιατρούς και παραµελούνται πολλές φορές ασθενείς υπό την πίεση οικονοµικών και άλλων συµφερόντων, που συνεπάγεται η βδελυρή αυτή πράξη.
γ) Έχει επίσης αποδειχθεί από ψυχολόγους ότι αν βελτιωθεί η κατάσταση του ασθενούς ή αν αντιληφθεί ότι είναι ακόµη αποδεκτός στον κοινωνικό του περίγυρο, τότε δεν ζητά ο ίδιος να του εφαρµόσουν ευθανασία. Σήµερα η Επιστήµη µπορεί να αντιµετωπίσει οποιοδήποτε σωµατικό πόνο.
δ) Για την Εκκλησία είναι σαφές ότι ο θάνατος επαφίεται στη βούληση του Θεού και ότι πολλές φορές άνθρωποι ετοιµοθάνατοι και γνωστοί τους οδηγούνται σε µετάνοια και ζητούν να συµφιλιωθούν µε ανθρώπους που ήταν για πολύ καιρό ψυχραµένοι.
Συµπερασµατικά, όλοι οι υγιώς σκεπτόµενοι Κύπριοι πρέπει να προτάξουν προληπτική αντίσταση σε όσους «προοδευτικούς» προσπαθούν να επιβάλουν την «κουλτούρα του θανάτου» και ζυγίζουν τα πάντα µε τη δυνατότητα οικονοµικής παραγωγής. Οι αρµόδιοι ας συμπτύξουν τα μεγέθη άλλων οικονοµικών κονδυλίων, όπως στα φυτευτά δόντια, στους ξένους ποδοσφαιριστές και στις 10.000 καλλιτέχvιδες που κατακλύζουν το νησί µας - και όχι από τους σοβαρά ασθενούντες ή τους σεβαστούς µας ηλικιωµένους.
2 σχόλια:
Ο σύντροφος Χριστόφιας έχει να επιλέξει ανάμεσα στο Θεό και στα πακέτα ευρώ που θα ακολουθήσουν, αν κάνει αποδεκτό το αίτημα της μειοψηφίας.(Να θυμόμαστε οι 80.000 τουρκοκύπριοι επιβλήθηκαν στις 400.000 των Κυπρίων και φτιάξαν κράτος).Οι οποίες μειοψηφίες καθορίζουν άλλωστε τη φορά των πραγμάτων. Το βλάσφημο ιερατείο το αντιλήφθηκε όταν Δώδεκα άνθρωποι ανέτρεψαν τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.
Εκείνους τους βοήθησε ο άγιος Θεός, αυτοί έχουν το βδέλυγμα του Μαμωνά, το οποίο φιλεί ο Χριστόφιας, ο σύντροφος, ο σοσιαλιστής, ο άθεος.
Τι λέτε κ Χριστοδουλίδη μας;
Δεν ντρέπεστε να εκφράζεστε με αυτή την έλλειψη σεβασμού προς το σεπτό πρόσωπο του προέδρου της Κυπριακής Δημηκρατίας;
Προσέξτε σας παρακαλώ επειδή αν επαναληφθεί θα πάρω προσωπικά την προσβολή.
Δημοσίευση σχολίου