1 Νοε 2010

Πάνε να διαλύσουν ότι έχει μείνει από την Σερβία: Αυτονομία ζήτησαν οι μουσουλμάνοι του Σαντζάκ

O μουφτής της Ισλαμικής Κοινότητας στη Σερβία, Μουάρεμ Ζούκορλιτς, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο «Al Jazeera» ζήτησε καθεστώς αυτονομίας για τους μουσουλμάνους της Σερβίας και του Μαυροβουνίου.

«Η αυτονομία των μουσουλμάνων του Σαντζάκ αποτελεί το υποστύλωμα της σταθερότητας της Σερβίας, αλλά και του Μαυροβουνίου» επεσήμανε ο Μουάμερ Ζούκορλιτς.

Εκτίμησε, επίσης, ότι η αυτονομία εντός της Σερβίας δεν αντιτίθεται στο Σύνταγμα, ενώ καλύπτεται και από το πλαίσιο της διοικητικής αποκέντρωσης, που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) και το οποίο, όπως ανέφερε, προσφέρει την ευκαιρία να επιλυθεί το ζήτημα των μουσουλμάνων του Σαντζάκ.

Ο Ζούκορλιτς τόνισε ακόμη ότι κατά των μουσουλμάνων στη Σερβία ασκούνται συνεχώς πιέσεις και γίνονται διακρίσεις, με βάση τα εθνικά και θρησκευτικά κριτήρια.

Πρόσθεσε, δε, ότι «οι πολιτικοί εκπρόσωποι των μουσουλμάνων στη σερβική κυβέρνηση ξέχασαν τις υποσχέσεις που έδωσαν προεκλογικά και κατάντησαν να γίνουν εκπρόσωποι της σερβικής κυβέρνησης στη μουσουλμανική κοινότητα».

Ο Μουάμερ Ζούκορλιτς δήλωσε ότι θα υποστηρίξει την ίδρυση νέων πολιτικών παρατάξεων στο Σαντζάκ, οι οποίες στους πολιτικούς τους στόχους θα έχουν την αυτονομία της περιοχής.

Επανέλαβε, επίσης, το αίτημά του για αποστολή ξένων παρατηρητών στην περιοχή και ανήγγειλε νέα πολιτική εκστρατεία στον ΟΗΕ και την Ε.Ε. για την προώθηση της αυτονομίας διότι, όπως είπε χαρακτηριστικά, «η Σερβία συμμορφώνεται μόνο όταν δέχεται πιέσεις από το εξωτερικό».

defencenet.gr

3 σχόλια:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Δημιουργία και εξαγωγή προβλημάτων τύπου Παλαιστίνης και Ισραήλ. Συνταγή αποδοτική, επιτυχής και εφαρμόσιμη σε πλείστες των περιπτώσεων.

Η νέα αυτοκρατορία που εγκαθιδρύθηκε πάνω στη γενοκτονία των Ινδιάνων, προωθεί σταδιακά το δικό της μοντέλο. Αργά ή γρήγορα θα εφαρμοστεί παντού, μη εξαιρουμένης φυσικά και της αρχαίας και αρχαϊκής εστίας, ένθα πηγάζει το εξαγώγιμο πρόβλημα.

Ανώνυμος είπε...

Δε μας λες αγαπητέ Κυπριανέ ΠΟΙΟΙ
έκαναν τη γενοκτονία των Ινδιάνων
και εγκαθίδρυσαν αυτήν την αυτο-
κρατορία!Και μην ξεχνάς,αν όχι ιδρυ
τές,αλλά διοργανωτές και στυλοβάτες
είναι και τα 4 εκατομμύρια πατριώ-
τες σου!Άρα ΟΛΟΙ οι άνθρωποι είναι υπεύθυνοι για γενοκτονίες και αδι-
κίες μηδέ ΗΜΩΝ εξαιρουμένων!!

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ω! Ανώνυμε, αφελή και ανιστόρητα, είναι αυτά που γράφω. Λησμόνησα, ότι μεταξύ όλων όσων έδιωξε η παπική εξουσία από την Ευρώπη και τους έβαλε στα σαπιοκάραβα, για να πνιγούν ή να κατακτήσουν τη Νέα Γη, ήταν και τα 4 εκατομμύρια των Ελλήνων - προτεσταντών ορθοδόξων.

Αν όχι ιδρυτές, πάντως στυλοβάτες.

Μη μου θυμώνεις, συγχώρα με.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com