13 Οκτ 2010

Η Hilari Klinton στο μοναστήρι Gračanica

Clinton toured that medieval Gracanica Serb ...

U.S. Secretary of State Hillary Rodham Clinton, center, tours the Gracanica Serbian Monastery with Bishop Teodosije, center right, during a stop in the Serb-majority community of Gracanica Wednesday, Oct. 13, 2010. Clinton is wrapping up a three-nation tour of the restive, ethnically splintered Balkans with a stop in Kosovo, the world's newest country.

Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Hilari Klinton, επισκέφθηκε σήμερα το σερβικό ορθόδοξο μοναστήρι Gračanica, κοντά στην Πρίστινα, όπου την υποδέχθηκε ο επίσκοπος Λιπλιάνης, κ. Θεοδόσιος, και είχε συνομιλίες μαζί της , στις οποίες υπέδειξε ότι ο σερβικός λαός που ζει στο χώρο του Κοσσυφοπεδίου χρειάζεται βοήθεια κυρίως στις προσπάθειές τους να επανέλθουν στις εστίες τους, καθώς και ότι στο χώρο του Κοσσυφοπεδίου πρέπει να υπερασπιστούν οι σερβικοί ορθόδοξοι Ιεροί Ναοί και να διαφυλαχθεί η ταυτότητά τους.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από την έδρα της Επαρχίας Ράσκας και Πριζρένης αναφέρεται ότι η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ υποσχέθηκε ολόψυχη βοήθεια της αμερικανικής κυβέρνησης, τονίζοντας πως έναν από τους στόχους της επίσκεψής της στην περιοχή αποτελεί να επισημάνει τη σημασία της σερβικής πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς στο Κοσσυφοπέδιο, καθώς και την ανάγκη προστασίας της. Η κυρία Hilari Klinton είχε, προηγούμενα, συνομιλίες στην Πρίστινα με εκπροσώπους των Αρχών του Κοσόβου.

glassrbije.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com