19 Οκτ 2010

Ρόδου Κύριλλος «Το 2ο άτυπο Forum Διαλόγου αποτελεί τιμή για την Μητρόπολη μας»

Ξεκίνησε σήμερα στην Ρόδο το 2ο άτυπο Forum Διαλόγου μεταξύ των εν Ευρώπη Ορθοδόξων Εκκλησιών και των εν Ευρώπη Επισκοπικών Συνελεύσεων της Ρ/Καθολικής Εκκλησίας.

Το πρωί στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης τελέστηκε Δοξολογία, στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας οι Ρ/Καθολική Αντιπροσωπία ενημερώθηκε από τον Ηγούμενο π. Αντώνιο για το ιστορικό της Μονής.

Να σημειωθεί, ότι το forum Διαλόγου τελεί υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και φιλοξενείται από τον Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο.

Στη Συνάντηση συμμετέχουν 35 περίπου εκπρόσωποι, Ορθόδοξοι και Ρωμαιοκαθολικοί (ιεράρχες, καθηγητές, θεολόγοι, ειδικοί επιστήμονες και κληρικοί), υπό την προεδρίαν του Σεβ. Μητροπολίτου Σασίμων Γενναδίου, του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Το θέμα της 2ας αυτής συνάντησης θα είναι «Σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας, από ιστορικής και εκκλησιολογικής απόψεως».

Ο Μητροπολίτης Ρόδου στον χαιρετισμός του μεταξύ άλλων τόνισε: «Έχω την τιμήν σήμερον να Σας υποδεχθώ και να Σας καλωσορίσω εις την Ρόδον εξ΄όνοματος της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου και εκ μέρους του Οικουμενικού ημών Πατριαρχείου».

«Η πραγματοποίησις του 2ου άτυπου Forum Διαλόγου μεταξύ των εν Ευρώπη Ορθοδόξων Εκκλησιών και των εν Ευρώπη Επισκοπικών Συνελεύσεων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας περιποιεί ιδιαιτέραν τιμήν εις την Ιεράν Μητρόπολιν μας, διο και χαιρόμεθα δια την παρουσίας Σας, παρουσίαν εκλεκτών μελών των δύο Εκκλησιών, Ορθοδόξου και Ρωμαιοκαθολικής, και χαιρετίζομεν εν αδελφικώ φρονήματι και αγάπη την αρχομένην σήμερον ενταύθα διοργάνωσιν ως μιαν συνέχειαν εις την σειράν πολλαπλών επιτυχών Διορθοδόξων και Διεκκλησιαστικών διοργανώσεων αι οποίαι από πεντηκοταετίας λαμβάνουν χώραν εις την νήσον μας», πρόσθεσε ο κ. Κύριλλος.

Επίσης, ο Μητροπολίτης Ρόδου υπογράμμισε ότι «Επί πλέον, η παρουσία Σας εν Ρόδω αποτελέι αναγνώρισιν της υψηλού επιπέδου σχέσεως της τοπικής μας Ορθοδόξου Εκκλησίας, κλήρου και λαού, μετά την ενταύθα ζώσης Ρωμαιοκαθολικής εκκλησιαστικής Κοινότητος, σχέσεις αι οποίαι χαρακτηρίζονται από πνεύμα αγάπης, αλληλοκατανανοήσεως, αλληλοσεβασμού, καταλλαγής και συνεργασίας, μακράν πάσης προκαταλήψεως επ΄ ωφελεία του λαού του Θεού και οικοδομήν σταθεράς και υγιούς κοινωνικής συναφείας».

Τέλος, ο κ. Κύριλλος πρόσθεσε: « Το θέμα του 2ου τούτου Forum Διαλόγου αποτελεί ενδιαφέρον εξ απόψεως επικαιρότητος αντικείμενο συζητήσεως και ευχόμεθα, δια της ανταλλαγής εμπειριών και απόψεων, να αποβή χρήσιμον και ωφέλιμον δια πάσαν περαιτέρω συζήτηση και διάλογο μεταξύ των ενδιαφερόμενων πλευρών, δεδομένου του γεγονότος, ότι αι σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας όσον αφορά τα ημέτερα πράγματα, αναφέρονται εις τον αυτόν εν πολλοίς λαόν και προσδιορίζουν την ευστάθειαν εις την λειτουργίαν του κοινωνικού σώματος».

romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6097:-l-2-forum-r&catid=13 - Αιμίλιος Πολυγένης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com