30 Αυγ 2010

Ψήφισμα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης για τον μακαριστό Επίσκοπο Αυγουστίνο Καντιώτη

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Κοζάνης σε έκτακτη σύγκλισή του με αφορμή την κοίμηση του Μητροπολίτη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας Αυγουστίνου Καντιώτη εξέδωσε το ακόλουθο Ψήφισμα:

Η «απώλεια» του πρώην Μητροπολίτη Αυγουστίνου Καντιώτη στερεί τον τόπο μας από την εμβληματική μορφή ενός λατρευτού ιεράρχη, φλογερού ιεροκήρυκα, μεγάλου ανθρώπου.

Επί 34 συναπτά έτη καθοδήγησε θρησκευτικά το ποίμνιό του και πήρε θέσεις για διάφορα κοινωνικά ζητήματα, οι οποίες πολλές φορές τον έφεραν στο επίκεντρο της πανελλήνιας επικαιρότητας.

Στήριξε όσο κανένας τις άπορες οικογένειες, τους νέους και τις νέες, την τρίτη ηλικία με κατασκηνώσεις, οικοτροφεία, οίκους ευγηρίας, οικονομικές ενισχύσεις.

Επίκαιρα αποτελούν ακόμη και σήμερα εκατοντάδες από τα κηρύγματά του που κατά καιρούς δημοσιεύονται στον τύπο.

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Κοζάνης εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του και αποφασίζει:

Να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στην πρώτη συνεδρίαση που θα γίνει.

Να αποφασίσει για την απόδοση τιμών στον Αυγουστίνο Καντιώτη βάσει του Κανονισμού Τιμητικών Διακρίσεων.

Αντιπροσωπεία του να παρευρεθεί στην εξόδιο ακολουθία που θα ψαλλεί στη Φλώρινα.

Να σημειωθεί ότι με απόφαση του Νομάρχη Κοζάνης Γιώργου Δακή, λόγω πένθους δεν θα λειτουργήσουν σήμερα οι υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης στην Πτολεμαΐδα.

Για το Νομαρχιακό Συμβούλιο Κοζάνης

Ο Πρόεδρος

Παναγιώτης Πλακεντάς

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Aξιέπαινοι οι έχοντες την ευγνόμονα αυτήν πρωτοβουλία.

Χριστόφορος

Ανώνυμος είπε...

Καλό το ψήφισμα, αλλά λίγο. Οι Κοζανίτες (συμπαθάτε με) έχουν μάλλον κοντή μνήμη, αφού ο πατήρ Αυγουστίνος στην πόλη της Κοζάνης την περίοδο της κατοχής έσωσε ουκ ολίγους (πάνω από 8000 μερίδες μοίραζε το συσσίτιο που οργάνωσε, από το οποίο ο ίδιος δε δοκίμασε όυτε ένα ψίχουλο). Νομίζω λοιπόν, ότι το πένθος έπρεπε να αφορά όχι μόνο της Πτολεμαΐδας, αλλά πολύ περισσότερο την ίδια την πόλη της Κοζάνης, κι ας είναι έδρα διαφορετικής Μητρόπολης.

Έχω την αίσθηση (ας με συγχωρήσουν όσοι βρίσκουν την κρίση μου άδικη) ότι το κείμενο του ψηφίσματος είναι μάλλον τυπικά "υπηρεσιακό" και μόνο... (πιθανώς να έπρεπε να τηρηθούν και κάποιες πολιτικές-κομματικές ισορροπίες...)

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com