1 Ιουν 2010

Μπαϊράμι στην Αγγλική Σχολή Κύπρου «στο πλαίσιο της προσπάθειας για καλλιέργεια κλίματος αμοιβαίας εμπιστοσύνης»

Είμαι ένας γονιός που έχει παιδί στην Αγγλική Σχολή και θέλω να διαμαρτυρηθώ έντονα διότι η Σχολή παραμένει κλειστή γιορτάζοντας τα Μπαϊράμια. Την επόμενη χρονιά θα παραμείνει κλειστή την 9.9.10 (Seker Βayram) και 16.11.10 (urban Βayram). Απ’ ό,τι πληροφορήθηκα ο Σύνδεσμος Γονέων αντέδρασε και διαμαρτυρήθηκε έντονα αλλά τα διορισμένα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέλη του Διαχειριστικού Συμβουλίου αγνόησαν την αντίδραση. Φέτος εισήγαγαν τα Μπαϊράμια για πρώτη φορά και μετά τις αντιδράσεις των γονιών υποσχέθηκαν ότι θα ήταν μόνο για φέτος. Όμως, τώρα τα ξανάβαλαν στο ημερολόγιο του επόμενου χρόνου παρά τις αντιδράσεις του Συνδέσμου Γονέων.

Γονιός μαθητή στην Αγγλική Σχολή

Σύμφωνα με την Αγγλική Σχολή η απόφαση για καθιέρωση των δυο σχολικών αργιών για το Μπαϊράμι, που είναι η μεγάλη θρησκευτική γιορτή των μουσουλμάνων, εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας για καλλιέργεια κλίματος αμοιβαίας εμπιστοσύνης και σεβασμού. Η Σχολή υποστηρίζει ότι η απόφαση λήφθηκε τον Ιούνιο του 2009 από κοινού και μετά από διάλογο του Συμβουλίου της Αγγλικής Σχολής, του Συνδέσμου Γονέων, των μαθητών και των καθηγητών. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων Πάρις Σπανός μάς είπε ότι τον Ιούνιο του 2009, η διεύθυνση της Σχολής είχε διαβεβαιώσει ότι οι δυο αργίες για το Μπαϊράμι θα ίσχυαν μόνο κατά την τρέχουσα χρονιά και όχι και την επόμενη. Ο τότε Σύνδεσμος Γονέων όπως είπε, αποδέχτηκε τη σχετική ρύθμιση. Πριν από μερικές μέρες, συνέχισε, όταν η Σχολή παρουσίασε το ημερολόγιο για την προσεχή σχολική χρονιά 2010-2011, διαπιστώθηκε ότι οι αργίες του Μπαϊραμιού δεν αφαιρέθηκαν. Συμπλήρωσε μάλιστα, ότι την ημέρα της πρώτης αργίας, η Σχολή κατέγραψε στο ημερολόγιο ότι το σχολείο θα παραμένει κλειστό όχι λόγω Μπαϊραμιού αλλά για επιμόρφωση των καθηγητών.

Ο νέος Σύνδεσμος Γονέων εξέτασε εκ νέου το θέμα και αποφάσισε να αντιπροτείνει όπως, το σχολείο παραμένει ανοικτό κατά τις ημέρες του Μπαϊραμιού αλλά να μην παραδίδεται νέα ύλη έτσι ώστε να μην χάνουν μαθήματα οι Τ/κ μαθητές. Βασικό επιχείρημα των γονιών, ότι πρέπει να γιορτάζονται μόνο οι επίσημες αργίες του κράτους. Ο κ. Σπανός σημείωσε, όμως, ότι η Σχολή απέρριψε την εισήγηση του Συνδέσμου Γονέων.

Σημειώνεται ότι η αρχική απόφαση της Σχολής για τις αργίες του Μπαϊραμιού στηρίχθηκε στο γεγονός ότι αυξήθηκε ο αριθμός των Τουρκοκυπρίων παιδιών που φοιτούν στο σχολείο (αποτελούν το 13% του συνολικού μαθητικού πληθυσμού). Προηγούμενες χρονιές, έδινε το δικαίωμα στους μουσουλμάνους μαθητές να απουσιάζουν τις ημέρες του Μπαϊραμιού.

«Φιλελεύθερος» - 1/06/2010- Μπαϊράμι και Αγγλική Σχολή-Χριστίνα Κυριακίδου

1 σχόλιο:

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Ρε τι γίνετια στο παλιό μο το σχολείο.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com