14 Μαΐ 2010

Παραίτηση Μπαμπινιώτη από το Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης υπέβαλε στην υπουργό Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, ο καθηγητής Γ. Μπαμπινιώτης.

Η παραίτησή του ήρθε με αφορμή αίτημα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών ΟΙΕΛΕ να συγκληθεί άμεσα το ΣΠΔΕ για την επανεργοποίηση του διαλόγου για την Παιδεία. «Δεν έχω πλέον ενεργό ρόλο που να δικαιολογεί τη θέση μου» αναφέρει σε επιστολή του ο κ. Μπαμπινιώτης.

«Υπό τις συνθήκες αυτές, δεν μπορώ να συγκαλέσω το Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αφού ο ρόλος του θεωρείται από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου ότι έχει περατωθεί, μετά την υποβολή τού πορίσματος στο οποίο κατέληξε ο εθνικός διάλογος», συμπληρώνει.

ΝΔ: Απαξίωση του ΣΠΔΕ

Για «εκκωφαντική απόδειξη της άρνησης της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας να αποδεχθεί οποιαδήποτε μορφή διαλόγου, αγνοώντας προκλητικά και απαξιώνοντας ακόμα και τα θεσμικά όργανα» κάνει λόγο εκ μέρους της ΝΔ η Ελίζα Βόζεμπεργκ.

Σε δήλωσή της, η υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, τονίζει ότι το «ΣΠΔΕ αποτέλεσε το μοναδικό μέχρι σήμερα όργανο, στο οποίο ο εθνικός διάλογος για την Παιδεία διεξήχθη ομαλά, με τη συμμετοχή όλων τον φορέων και των κομμάτων και οδήγησε στην έκδοση ομόφωνου πορίσματος με συγκεκριμένες προτάσεις».

Υποστηρίζει ακόμα πως «οι προτάσεις αυτές στην πορεία είτε παραποιήθηκαν είτε αγνοήθηκαν από την υπουργό, η οποία με κάθε τρόπο απαξίωσε μία προσπάθεια που, με ζήλο και την προσωπική του ακτινοβολία, στήριζε ο κ. Μπαμπινιώτης, καθώς και το σύνολο των μελών του Συμβουλίου, όλα εξέχουσες προσωπικότητες της εκπαιδευτικής κοινότητας και της πολιτικής».

Καταλήγοντας, η κ. Βόζεμπεργκ τονίζει πως «το υπουργείο Παιδείας εξακολουθεί να βαδίζει στο μοναχικό δρόμο που αλαζονικά επέλεξε να ακολουθήσει, σε μία χρονική στιγμή που η χώρα μας έχει περισσότερο από ποτέ, την ανάγκη συνεννόησης και μακρόπνοου σχεδιασμού».

«Θα πρέπει, όμως, να αντιληφθεί ότι ολόκληρη η εκπαιδευτική κοινότητα και η Ελληνική κοινωνία βρίσκονται πλέον απέναντί του».

«Ναυτεμπορική»14/05/2010

5 σχόλια:

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Πολύ που συγκινήθηκε ο Γιωργάκης, η Δραγώνα, η Διaμαντοπούλου, ο Γiαγκάζογλου και το σόι τους επειδή ο κ. Μπαμπνιώτης παραιτήθηκε ή επειδή όλοι οι σώφρονες άνθρωποι στεναχωρέθηκαν.

Ας είχαμε το μυαλό μας πριν βάλουμε τους Πασόκους στο σβέρκο μας.

Τώρα;

Τώρα θρήνος και κοπετός όχι για τα ελάχιστα κακά που μας βρήκαν αλλά γι' αυτά που θα ακολουθήσουν που θα είναι ασύγκριτα χειρότερα από όσα είδαμε.

Και το πιο αστείο: Στις δημοσκοπήσεις το ΠΑΣΟΚ έρχεται πρώτο με διαφορά!!!

"Δώσω άρχοντας κατά την κρίσιν του λαού"!!!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον κ.Τελεβάντο.
Για το θέμα του άξιου κληρικού π.Δανιήλ Αεράκη διαφωνώ καθέτως και οριζοντίως και τον έχω ελέγξει στο παρελθόν.
Αλλά τα σωστά να τα λέμε. Οι άνθρωποι του αποχριστιανισμού της χώρας χάρηκαν παρα λυπήθηκαν για την αποχώρηση του κ.Μπαμπινιώτη.

Σπύρος

PANAIS είπε...

ΑΑΧΧ...και αίπερνα θάρρως τόρα στα γεράματα μου να μάθω λίγι ορθογραφία βλέπωντας τον κ.Μπαμπινιώτη.Εγραφε και μιλούσε πολύ καλά τα Ελληνικά και απο ότι άκουγα είναι και καλός Χριστιανός,πάει τον φάγανε,καλύτερα θα ηρεμείσει ο άνθροπως με αυτούς που έμπλεξε...Καλή συνέχεια κ.Μπαμπινιώτη συνεχίστε να γράφετε,ο Θεός να σας ευλογεί...

Ανώνυμος είπε...

Γέρος είσαι ΠΑΝΑΗ;
Πόσο χρονών;

PANAIS είπε...

Γιατί ρωτάς αδελφέ ανώνυμε,όταν είμουνα μικρώς έμαθα να μην μιλάω με ανώνυμους αλλά μαζί σου θα κάνω μιά εξαίρεση...Εάν σου πώ την ηλικία μου θα ωφελειθής πνευματικά;Θα οφελειθής κάπου;Γιατί αμφιβάλεις έχει μέρες που νιώθω γέρος άρα είμαι γέρος ,έχει μέρες που νιώθω νέος όπως πάρα πολούς τις ηλικίασ μου και έτσι νιώθουμε νέοι.Ενα είναι το σίγουρο στην άλλη ζωή δέν θα έχει νέους και γέρους...

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com