27 Μαΐ 2010

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λευκωσίας και ο «θρησκευτικός χουλιγκανισμός»!!

Ευπρόσδεκτος ο Πάπας στην Κύπρο

Το ΕΒΕ Λευκωσίας θεωρεί ιδιαίτερη τιμή για τον τόπο μας την επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου 16ου στην Κύπρο τον ερχόμενο μήνα μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Πάπας Βενέδικτος 16ος σαν ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας αλλά και σαν αρχηγός κράτους είναι μία διεθνής προσωπικότητα στην οποία όλοι οφείλουμε τουλάχιστον σεβασμό.

Θεωρούμε τις αντιδράσεις κάποιων κληρικών και λαϊκών τουλάχιστον άτοπες. Τέτοιες αντιδράσεις δεν εξυπηρετούν ούτε τον τόπο αλλά ούτε και το εθνικό μας θέμα. Καλούμε αυτούς που αντιδρούν να αναλογιστούν πόσα δεινά επέφερε στον κόσμο και ιδιαίτερα στον ελληνισμό ο θρησκευτικός φανατισμός ο οποίος με σύγχρονους όρους προσομοιάζει με θρησκευτικό χουλιγκανισμό.

Ας δείξουμε όλοι λοιπόν τον πολιτισμό μας και το επίπεδό μας για να πείσουμε τους ξένους ότι αξίζουμε και το σεβασμό τους αλλά και την ελευθερία και τα ανθρώπινα μας δικαιώματα που τόσο έντονα διεκδικούμε από αυτούς.

(ΕΒΕ Λευκωσίας Ευπρόσδεκτος ο Πάπας στην Κύπρο)

4 σχόλια:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

ΕΒΕ Λευκωσίας : Καλούμε αυτούς που αντιδρούν να αναλογιστούν πόσα δεινά επέφερε στον κόσμο και ιδιαίτερα στον ελληνισμό ο θρησκευτικός φανατισμός ο οποίος με σύγχρονους όρους προσομοιάζει με θρησκευτικό χουλιγκανισμό.

Κυπριανός Χ : Κι εγώ καλώ το ΕΒΕ Λευκωσίας να μου απαριθμήσει τα δεινά που επέφερε στον ελληνισμό και στον κόσμο, ο ελληνικός θρησκευτικός φανατισμός. Να μας διαφωτίσει με ονομαστκά περιστατικά και γεγονότα, προκειμένου να μάθουμε και να αντιληφθούμε, την ποιότητα αυτού που ονομάζει (το ΕΒΕ Λευκωσίας) "θρησκευτικό φανατισμό" και τον παρομοιάζει με τον σύγχρονο χουλιγκανισμό.

Προφανώς, δεν θα το κάνει. Στην Ορθοδοξία φαινόμενα θρησκευτικού φανατισμού δεν υπάρχουν. Όλοι αυτοί που σήμερα μιλούν για "θρησκευτικό φανατισμό" έχουν υπόψη τους τα φαινόμενα μισαλλοδοξίας και εγκληματικών πράξεων που διέπραξε στο όνομα του Χριστιανισμού, ο αιρετικός δυτικός χριστιανισμός, που είναι βέβαια μιά διαφορετική όψη του ισλαμισμού.
Αλλά τόσο το Ισλάμ, όσο και η αιρετική ψευδοχριστιανική Δύση, κρύβουν από κάτω τους την πρωταρχική τους εστία, την πηγή της διαστροφής τους : Τον Γιαχβέ του Ιουδαϊσμού, κατά μια άθεσμη και περίεργη μίξη των εθνικών θεών με τον θεό των εκλεκτών και ξεχωριστών Εβραίων. Και αυτός είναι ο Μαμωνάς τον οποίο λατρεύουν οι τρεις - λεγόμενες μονοθεϊστικές - θρησκείες.

Μακράν ημών πάντα ταύτα. Η Ορθόδοξη Χριστιανική Θρησκεία δεν έχει καμία σχέση με τον ένα μαμωνά εκείνων. Ούτε και με τους φανατισμούς που εκπηγάζουν από αυτόν.

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Ορθότατες οι παρατηρήσεις του κ. Χριστοδουλίδη.

Ουδέποτε οι Ελληνες υπήρξαν ενεργούμενα του θρησκευτικού φανατισμού. Θύματά του υπήρξαν και κατά την εποχή της Τουρκοκρατίας και κατά την εποχή της Φραγκοκρατίας

Ανώνυμος είπε...

Καλά είναι τα σχόλια των ανωτέρω. Συμφωνώ μαζί τους.

Αναστάσιος

Ελεύθερος σκοπευτής είπε...

Εύγε για τις ορθες σας επισημάνσεις,κ.Κυπριανέ,ακόμη λίγο θα μας πούνε ότι ζωνόμαστε εκρηκτικά και φωνάζουμε "ο θεός είναι μεγάλος" και σκοτώνουμε στο διάβα μας αθώους περαστικούς για την Ορθοδοξία.Κρίμα τους και είναι και επιστήμονες άνθρωποι και συκοφαντούν την Ορθοδοξία τους,αλλά μπάς και ξέρουν απο Ορθοδοξία ή κάνουν μεσάνυκτα;;;

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com