15 Μαΐ 2010

Δηλώσεις Διαμαντοπούλου μετά τη συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας της Τουρκίας

«Στο νέο πλαίσιο συνεργασίας ανάμεσα στις δύο κυβερνήσεις θεωρούμε ότι τα θέματα Παιδείας μπορούν να παίξουν έναν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο, ώστε να αντιμετωπίσουμε με αποτελεσματικό τρόπο την καχυποψία και την εχθρότητα, που μεγαλώνει μαζί με τις γενιές».

Τα παραπάνω δήλωσε η υπουργός Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, μετά τη συνάντηση που είχε με την υπουργό Παιδείας της Τουρκίας Νιμέτ Τσουμπουκτσού, σημειώνοντας ότι αυτό αποδείχθηκε και από τη συνεργασία που είχαν.

Όπως εκτίμησε η κ. Διαμαντοπούλου, μέσα από την Παιδεία και τις οριζόντιες δράσεις, μέσα από την αυτογνωσία και την γνώση των άλλων, μπορεί να χτιστεί μια ισχυρή και πραγματική φιλία ανάμεσα στους δύο λαούς. «Την έχουν ανάγκη», σημείωσε η υπουργός.

«Ναυτεμπορική»-14 /05/2010

1 σχόλιο:

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Καταλάβαμε κ. Διαμαντοπούλου!

Για να οικοδομηθεί η Ελληνοτουρκική φιλία πρέπει να ξεχάσουμε ποιοι είμαστε και τι έγινε!!!

Αλλωστε δεν υπάρχει πρόβλημα!

Ως γνωστόν οι Μικρασιάτες έχασαν τη ζωή τους επειδή συνωστίζονταν στην προκυμαία της Σμύρνης μια μέρα ηλιόλουστη που βγήκαν για τσάρκα. Αν έχετε αμφιβολίες ρωτήστε την κυρία Ρεπούση.

Εκτός των άλλων δεν είμαστε Ελληνες αλλά μας έκαναν όπως αναφέρει η ερίτιμη ειδική Γραμματεύς του υπουργείου διά βίου μάθησης κ. Δραγώνα!

Επομένως τα θεμέλια της Ελληνοτουρκικής φιλίας έχουν γερές ρίζες.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com