25 Μαΐ 2010

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου : «Δεν είμεθα λιγότερο Ορθόδοξοι ούτε από τον Άγιο Λεμεσού ούτε από τον Άγιο Κυρηνείας ή από οποιονδήποτε άλλο...»

Αρχιεπίσκοπος κατά διαφωνούντων με την επίσκεψη του Πάπα

Δεν είμεθα λιγότερο Ορθόδοξοι ούτε από τον Αγιο Λεμεσού ούτε από τον Αγιο Κυρηνείας ή από οποιονδήποτε άλλο και οφείλουν να το καταλάβουν, διαφορετικά θα απομονωθούν και θα μείνουν μόνοι τους. Αν επιθυμούν να μείνουν μόνοι τους ας μείνουν, δήλωσε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’ ερωτηθείς σε σχέση με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ο ''Φιλελεύθερος'', σύμφωνα με το οποίο τα βήματα του Μητροπολίτη Λεμεσού, ο οποίος θα απουσιάσει από την τελετή υποδοχής του Πάπα Βενέδικτου στις αρχές Ιουνίου, θα ακολουθήσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, και άλλοι τουλάχιστον τέσσερεις αρχιερείς, οι Μητροπολίτες Κυρηνείας, Τριμυθούντος, Καρπασίας και Αμαθούντος.

«Στην Εκκλησία υπάρχει δημοκρατία, υπάρχει ελευθερία λόγου και μπορεί ο καθένας να λέει την άποψή του αλλά δεν μπορεί ο καθένας να κάνει του κεφαλιού του. Αποφασίζει η Σύνοδος και η απόφαση της Συνόδου είναι υποχρεωτική για όλους. Αν θέλουν την Εκκλησία να στέκει ψηλά και να ομονοεί και να κατευθύνει σωστά το λαό μας οφείλουν να πειθαρχούν στις αποφάσεις της Συνόδου», ανέφερε.

«Εχουμε επισκεφθεί πέντε αρχιερείς το Βατικανό και δεν νομίζω ότι έχει αλλάξει η πίστη μας ή πουλήσαμε την Ορθοδοξία μας. Δεν είμεθα εμείς λιγότερο Ορθόδοξοι ούτε από τον Αγιο Λεμεσού ούτε από τον Αγιο Κυρηνείας ή από οποιονδήποτε άλλο και οφείλουν να το καταλάβουν διαφορετικά θα απομονωθούν, θα μείνουν μόνοι τους. Αν επιθυμούν να μείνουν μόνοι τους ας μείνουν. Η Εκκλησία είναι δίκαιη αλλά αυστηρή. Οποιου δεν αρέσει να μείνει στο σπίτι το δικό του. Αυτή είναι η άποψη η δική μου», είπε.

Ερωτηθείς για την εγκύκλιο που εξεδόθη για την επίσκεψη του Πάπα, ο Αρχιεπίσκοπος είπε πως την υπέγραψαν όλοι και ήταν όλοι ομόφωνοι «γιατί είπαμε να απευθυνθούμε στο λαό μας για να μην τον παραπλανήσει κανείς και κακώς, χείριστα, έπραξε ο Αγιος Λεμεσού που έκαμε δηλώσεις», ανέφερε και πρόσθεσε: “o ίδιος να πιστεύει ό,τι θέλει δικαιούται, αλλά δεν δικαιούται να βγαίνει στα ΜΜΕ και να σκανδαλίζει το λαό μας. Αυτή τη στιγμή εκείνος έκαμε σκανδαλισμό και όχι ο Πάπας”.

Ερωτηθείς πώς σκέφτεται να αντιδράσει εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε πως η Εκκλησία αποφασίζει συνοδικώς και δεν έχει καμία έγνοια ότι η Σύνοδος δεν θα αποφασίζει εκάστοτε σωστά.

“Οντως υπάρχουν μερικοί που διαφοροποιούν τις απόψεις τους, αλλά δεν μπορούν να κάνουν ό,τι τους κατέβει. Οφείλουν πειθαρχία στη Σύνοδο. Πολλές φορές και εγώ δεν συμφωνώ με κάτι που θέλει η πλειοψηφία, αλλά πείθομαι στην απόφαση της πλειοψηφίας. Δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει. Αν θέλουν μπορούν να μείνουν στις Μητροπόλεις τους. Αν θέλουν να απομονωθούν ας απομονωθούν, δουλειά δική τους”, είπε.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο Αρχιεπίσκοπος είπε πως η τακτική Σύνοδος θα γίνει προ της αφίξεως του Πάπα την προσεχή Τρίτη και Τετάρτη και «άρα θα τεθεί το θέμα οπωσδήποτε».

Ανέφερε, εξάλλου, πως ήδη έχει αποφασιστεί από την προηγούμενη συνεδρία της Συνόδου ποιοι θα υποδεχθούν τον Πάπα στην Πάφο και ποιοι στην Αρχιεπισκοπή.

Ερωτηθείς αν μεταξύ αυτών είναι και κάποιοι από όσους αντιδρούν απάντησε αρνητικά, σημειώνοντας πως «καλέσαμε όσους θέλουν και ήδη δήλωσαν, που είναι αρκετοί, και μερικοί που υποδεχθούν τον Πάπα στην Πάφο, όπως εγώ, θα τον υποδεχθούν και εδώ».

Ερωτηθείς αν οι διαφωνούντες δεν εκδήλωσαν ενδιαφέρον, ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε καταφατικά, σημειώνοντας πως «αυτό ήταν παραδεχτό και είπαμε ως Σύνοδος: ‘ώρα σας καλή’. Δεν θέλετε να έλθετε να μην έλθετε, διότι η συντριπτική πλειοψηφία της Συνόδου θα είναι παρούσα».

«Αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί βγαίνουν δημόσια να σκανδαλίσουν το λαό μας», είπε.

Ερωτηθείς αν αυτές οι τοποθετήσεις μπορεί να ενθαρρύνουν επεισόδια από λαϊκούς, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε: «Πιστεύω ναι, μπορούν να πάρουν θάρρος αλλά δεν ανησυχώ γιατί ο Πάπας είναι προσκεκλημένος της Κυβέρνησης και οφείλει η Κυβέρνηση να προστατέψει τον φιλοξενούμενο. Δεν έχω καμίαν ανησυχία γιατί μπορεί ο άλλος να πιστεύει ό,τι θέλει, αλλά και δεν έχει δικαίωμα να πάει να προσβάλει κάποιον φιλοξενούμενο. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι πάντες. Εκτός αν θέλουν αναμέτρηση με την Αστυνομία. Τότε θα την έχουν».

ΚΥΠΕ/ΑΠΕ - «Πολίτης» 25/05/2010

9 σχόλια:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΣ

Κύπρου Χρυσόστρομος : «Εχουμε επισκεφθεί πέντε αρχιερείς το Βατικανό και δεν νομίζω ότι έχει αλλάξει η πίστη μας ή πουλήσαμε την Ορθοδοξία μας.»

Κυπριανός Χ : Πέντε πήγαν στο Βατικανό, πέντε να πάνε να υποδεχθούν τον πάπα.

Κύπρου Χρυσόστομος : "Αποφασίζει η Σύνοδος και η απόφαση της Συνόδου είναι υποχρεωτική για όλους".

Κυπριανός Χ : Η Σύνοδος πώς αποφασίζει; Εν αγίω Πνεύματι ή μήπως κατά την άποψη του αγίου Πνεύματος; Μήπως η Σύνοδος αποφασίζει άλλοτε με το εκ του Πατρός εκπορευόμενο και άλλοτε με το εκπορευόμενο εκ του Υιού; Και γιατί, τέλος παντων, να μην εκπορεύετε και από αυτό το ίδιο το Πνεύμα; Πότε θα διαλλέξουμε το ένα, πότε το άλλο και ποιό απ΄ όλα;
Τελικά τι γίνεται; Μήπως με αυτό το μπλέξιμο διαλέγουμε τελικά το πνεύμα του πάπα; Που προτίμησε ο Μακαριώτατος για να γίνουμε "μαλλιά κουβάρια";

Κύπρου Χρυσόστομος : "Η Εκκλησία είναι δίκαιη αλλά αυστηρή."

Κυπριανός Χ : Σωστά είναι δίκαιη και αυστηρή και "εν ράβδω σιδηρά" ποιμαίνει τον λαό του Θεού και τους ποιμένες του παπισμού. Αλλά αυτή η "σιδηρά ράβδος" είναι η επίγεια παπική σιδηρά ράβδος, που έχει κομματιάσει τον Χριστιανισμό και έχει ποτίσει με ωκεανούς αιμάτων τον πλανήτη. Δεν είναι η Αποκαλυπτική και πνευματική "σιδηρά (σ.σ. άθραυστη, άκαμπτη και όχι οικουμενιστικά εύκαμπτη και εύπλαστη) ράβδος" που μέλλει να ποιμάνει τον άγιο λαό του Θεού.

Πέντε αρχιερείς πήγαν στο Βατικανό, όσα τα δάκτυλα της μιας παλάμης, πέντε να πάνε στην υποδοχή του πάπα. Η ελεύθερη Κύπρος καλείται να τιμήσει την αλήθεια του αγώνα της, την αλήθεια της ελευθερίας της, τα αμούστακα παιδιά της που δολοφόνησε το αγγλικανικό έκτρωμα του παπισμού.

Αμήν, γένοιτο.

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Κύριε Χριστοδουλίδη

Τι είναι αυτά που λέτε;

Να πάνε πέντε στην υποδοχή του Πάπα;

Φαντάζομαι εννοείτε ο Χριστόφιας, η γυναίκα του Χριστόφια, ο υπουργός εξωτερικών της Κύπρου, ο οδηγός του κ. Χριστόφια και ο οδηγός του αυτοκινήτου του Πάπα.

Δεν πιστύω να εννoείτε να πάνε αρχιερείς να υποδεχθούν τον αιρεσιάρχη. Ούτε ένας δεν πρέπει να πάει. Ούτε ένας.

Και όποιος πάει να το ξέρει ότι το όνομά του θα καταγραφεί με μαύρα γράμματα στις δέλτους της εκκλησιαστικής ιστορίας.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Κύριε Τελεβάντο, γιατί με προκαλείται; Προσπαθώ να κρατήσω με το ζόρι το ποντίκι (το mouse) στη φάκα κι εσείς θέλετε να το αφήσω να φύγει.

Για πέντε επισκόπους έγραψα και συμπλήρωσα στο τέλος : "όσα τα δάκτυλα της μιας παλάμης". Είδατε πουθενά να γράφω για ανοικτά δάκτυλα; Σας παρακαλώ, αυτά (τα ανοικτά δάκτυλα) δεν είναι δικά μου. Δεν είναι κανενός, γιατί δεν θα πάει κανείς να τον υποδεχθεί. Υπάρχουν οι Μαρωνίτες, ο θεοφιλέστατος αυτών και οι εγκάθετοι των ΜΜΕ και όλοι όσοι "φαουσάζουν" από τον οικουμενισμό.

Ήρεμα, λοιπόν, κύριε Τελεβάντο, ήρεμα. Σεμνά και ταπεινά και ... στη φάκα ο ποντικός (το mouse) για να μην μας παρεξηγήσουν. Σύμφωνοι;

ΣΤΟΥΔΙΤΗΣ είπε...

Ας θυμηθούν τί επακολούθησε στην Ελλάδα μετά τον ερχομό του Πάπα και τί έπαθαν όλοι αυτοί που τον υποδέχθηκαν ( ροζ σκάνδαλα, παραδικαστικά, καρκίνοι, θάνατοι αιφνίδιοι κλπ). Ο Θεός αναμένει την μετάνοιά μας, διαφορετικά γίνεται σκληρός και τιμωρεί αμείλικτα. Αλλά ποιός από αυτούς τους προβατόσχημους λύκους φοβάται το Θεό; Κανείς να μην πάει να υποδεχθεί τον Πάπα και όλοι οι πιστοί να συσπειρωθούν γύρω από τον Λεμεσού και τους αντιδρώντες επισκόπους.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

ΣΤΟΥΔΙΤΗ,

Γιατί πας στα περασμένα και δεν βλέπεις τα σημερινά;

Η Κύπρος πουλήθηκε από τους Τούρκους στους Άγγλους και οι Έλληνες πούλησαν την Ελλάδα στους άρχοντες της Νέας Τάξης. Μας έκλεψαν με το ευρώ και μας κλέβουν πάλι. Φανερά και ξεδιάντροπα τώρα. Σε λίγο, όταν γυρίσουμε στη δραχμή - σε 2 με 3 χρόνια ψιθυρίζεται και είναι βέβαιο - πάλι θα μας ξανακλέψουν.

(Σημ. Όλα γίνονται δια της ψήφου)

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου ότι δεν είναι λιγότερο Ορθόδοξος απο τον Λεμεσού Αθανάσιο και τον Κυρηνείας.
Δεν είναι λιγότερο Ορθόδοξος, αυτός δεν είναι καθόλου ορθόδοξος!

Είναι παπικός.

Ξενοφώντας

Aγάπιος είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε άλλο παπικός και άλλο φιλοπαπικός καλύτερα να προσέχουμε τι λέγουμε για τους Κύπριους Ιεράρχες.Φιλοπαπικός είναι, παπικός θα γίνει όταν μνημονεύσει στην Λειτουργία τον πάπα Ρώμης,ότι και να λέει ένα είναι το σίγουρο μακάρι να γνώριζε θεολογία όσο γνωρίζει για τις επιχειρήσεις και για τις μετοχές...Αθεολόγητος είναι παπικός δεν είναι(προσβάλετε και τους παπικούς)...

Ανώνυμος είπε...

Εμείς φταίμε που σας δώσαμε υπόσταση.....

Ανώνυμος είπε...

Είναι ήδη παπικός ο Κύπρου. Φέρεται όπως σωστά ειπώθηκε, ως νούτσιος του Πάπα.

ΣΚΕΤΟΣ ΠΑΠΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΠΙΣΚΟΣ ΣΥΝΑΜΑ!

Εσύ έχεις άδικο ανώνυμε 26 Μαΐου 2010 12:26 π.μ.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com