29 Μαΐ 2010

Το ΑΚΕΛ, η Δημοκρατία, ο Φανατισμός , ο Σκοταδισμός και η επίσκεψη του Πάπα στην Κύπρο

ΑΚΕΛ: Ο θρησκευτικός φανατισμός δεν υπήρξε ποτέ χαρακτηριστικό του κυπριακού λαού ούτε και της κυπριακής Εκκλησίας

Το ΑΚΕΛ εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η Κύπρος, η πολιτεία, ο λαός και η Εκκλησία θα υποδεχτούν τον Πάπα Βενέδικτο XVI, με τον προσήκοντα σεβασμό και την πατροπαράδοτη κυπριακή φιλοξενία.

Σε ανακοίνωση του, το ΑΚΕΛ αναφέρει ότι ''δυστυχώς, ακούστηκαν φωνές, έστω και μεμονωμένες, που εκφράστηκαν απαξιωτικά και προσβλητικά για τον Πάπα''.

''Τέτοιες συμπεριφορές'', αναφέρει η ανακοίνωση, ''διασύρουν το όνομα της Κύπρου διεθνώς. Αν μη τι άλλο, όσοι τοποθετούνται με αυτό τον τρόπο, θα έπρεπε να σεβαστούν το γεγονός ότι ο Πάπας είναι πνευματικός ηγέτης των συμπατριωτών μας Μαρωνιτών και Λατίνων''.

Οπως προσθέτει ''ο θρησκευτικός φανατισμός δεν υπήρξε ποτέ χαρακτηριστικό του κυπριακού λαού, ούτε και της κυπριακής Εκκλησίας και δυστυχώς τα τελευταία χρόνια φαινόμενα θρησκευτικού φανατισμού, ντόπιου ή εισαγόμενου, έκαμαν την εμφάνιση τους και καλλιεργούνται από ορισμένους κύκλους''.

''Ο θρησκευτικός φανατισμός και η μισαλλοδοξία που τον συνοδεύει, οδηγούν την κυπριακή κοινωνία σε παρωχημένες εποχές σκοταδισμού. Αυτά τα φαινόμενα δεν πρέπει να αφεθούν να ευδοκιμήσουν''.

Το ΑΚΕΛ εκφράζει τη βεβαιότητα ότι ''οι αρχές της Δημοκρατίας θα λάβουν τα ενδεικνυόμενα μέτρα, ώστε να μην υπάρξει τίποτε, που να σκιάσει την επίσκεψη του Πάπα στην Κύπρο''.

iKypros- 29/05/2010

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ενώ αν η Ορθόδοξη Εκκλησία είχε αποσυρθεί από τους Διαλόγους και δεν μετείχε σε κοινή λατρεία με τους αιρετικούς και τους αλλοθρήσκους δεν θα φτάναμε να θεωρούμε φανατικούς όσους δεν αναγνωρίζουν τον Πάπα ως πνευματικό ηγέτη! Αλλά ο Διάβολος και τα όργανά του δεν θέλουν με τίποτα να αποσυρθεί η Ορθοδοξία από το Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών, να μην πηγαίνει σε Διαλόγους (για ένα διάστημα έτσι για αλλαγή!) και σε συμπροσευχές γιατί έτσι και αλλιώς τους άλλους (αιρετικούς και αλλοθρήσκους) τους έχει του χεριού του! Άλλωστε τόσες συμπροσευχές κάνουν οι Ορθόδοξοι με τους αιρετικούς και τους αλλοθρήσκους για παγκόσμια ειρήνη, για το περιβάλλον κλπ αλλά ολοένα από το κακό στο χειρότερο πάμε. Αντί να σκεφτούν ότι δεν τους ακούει ο Θεός διοργανώνουν εκ νέου Οικουμενιστικές συμπροσευχές!

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Αν υπάρχει κάτι που μας οδηγεί σε παρωχημένες εποχές σκοταδισμού δεν είναι η αγάπη των πιστών στην πίστη τους αλλά η εμμονή ορισμένων να ανακαλούν στη μνήμη των ανθρώπων παρωχημένες ιδέες που ξεπεράστηκαν από την Ιστορία όπως είναι η μαρξιστική- Λενιστική θεωρία που κατεδίωξε την Εκκλησία και την ελευθερία των ανθρώπων όσο ελάχιστα συστήματα στην ανθρώπινη Ιστορία..

Αυτοί που υποστήρίζουν τον κομμουνισμό

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com