5 Μαΐ 2010

Απομάκρυνση του Επισκόπου Ράσκας και Πριζρένης Αρτεμίου

Οριστική απομάκρυνση του Επισκόπου Ράσκας και Πριζρένης Αρτεμίου

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Romfea.gr», σήμερα αργά το βράδυ η Σύνοδος τής Ιεραρχίας της Σερβικής Εκκλησίας, ανακοίνωσε την οριστική απομάκρυνση του Επισκόπου Αρτεμίου από την Επισκοπή Ράσκας και Πριζρένης.

Να αναφερθεί, ότι η συζήτηση ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας σε ιδιαίτερα τεταμένη ατμόσφαιρα, και η οποία κορυφώθηκε στην σημερινή απογευματινή συνεδρία, όπου σύμφωνα με πληροφορίες οι τόνοι ήταν ιδιαίτερα ψηλοί, ενώ δεν έλειψαν οι διαπληκτισμοί και οι αντεγκλήσεις.

Στο τέλος της συνεδρίας επί της προτάσεως για καθαίρεση ή απομάκρυνση, πλειοψήφησαν οι ζητούντες την απομάκρυνση, έτσι από απόψε ο Επίσκοπος Αρτέμιος απομακρύνεται και συνταξιοδοτείται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο αυτό η Σύνοδος θα ζητήσει την συνδρομή του Κράτους, για την διαλεύκανση του οικονομικού σκανδάλου της Επισκοπής Ρασκοπριζένης.

Επίσης κατόπιν προτάσεως η Σύνοδος ενέκρινε τον οικονομικό έλεγχο όλων των Ιερών Μονών τής Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ενστάσεις προβλήθηκαν από μερίδα Ιεραρχών και για την συμμετοχή του πρ. Επισκόπου Ζαχουμίου και Ερζεγοβίνης Αθανασίου Γιέβτιτς, καθώς τυγχάνει μή επαρχιούχος.

Τέλος, οι εργασίες της Συνόδου της Ιεραρχίας που ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα, αναμένονται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας.

Διαμαρτυρίες έξω από το Πατριαρχείο

Να σημειωθεί, ότι έξω από το Πατριαρχικό Μέγαρο αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης, πιστοί και μοναχοί του Επισκόπου Αρτεμίου, διαμαρτυρήθηκαν έντονα κατά της Συνόδου της Ιεραρχίας.

romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com