14 Μαΐ 2010

Ιωάννης Τάτσης, Θρησκειολογικόν μάθημα με σύμφωνον γνώμην της Ι.Συνόδου;

ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΚΟΝ ΜΑΘΗΜΑ ΜΕ ΣΥΜΦΩΝΟΝ ΓΝΩΜΗΝ ΤΗΣ Ι. ΣΥΝΟΔΟΥ;

του Ιωάννη Τάτση, Θεολόγου

Οι ευρωθεολόγοι έβαλαν σε εφαρμογή σχέδιο παραπλάνησης των Συνοδικών Ιεραρχών προκειμένου να αποσπάσουν τη σύμφωνη γνώμη της Ιεραρχίας για απορθοδοξοποίηση του θρησκευτικού μαθήματος και μετατροπή του σε θρησκειολογικό.

Ποιοι είναι όμως οι ευρωθεολόγοι; Δεν είναι παρά μια σύναξη λίγων θεολόγων που συμμορφώθηκαν με τα προστάγματα του σύγχρονου καιρού και προωθούν την αλλοίωση του ορθόδοξου χριστιανικού χαρακτήρα του θρησκευτικού μαθήματος. Η μικρή αυτή ομάδα έχει καταλάβει καίριες θέσεις της Αρχιεπισκοπής και της Συνόδου. Διευθύνουν τα Κέντρα, τα περιοδικά, το ραδιόφωνο της Αρχιεπισκοπής και μετέχουν ακόμη και στη Συνοδική Επιτροπή για την Παιδεία.

Στα μέσα του Απριλίου (13/4/2010) η Συνοδική Επιτροπή για την Παιδεία κάλεσε μέλη του νεοσύστατου συνδέσμου Θεολόγων ΚΑΙΡΟΣ για να συζητήσει μαζί τους για το μάθημα των Θρησκευτικών.

Στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο ΚΑΙΡΟΣ μετά τη συνάντηση εμφανίζονται όλα τα μέλη της Συνοδικής Επιτροπής να συμφωνούν με τις απόψεις των θεολόγων του ΚΑΙΡΟΥ για το θρησκευτικό μάθημα!

Όμως, για όσους γνωρίζουν πρόσωπα, κείμενα και απόψεις, ο ΚΑΙΡΟΣ, ακολουθώντας κατά λέξη τη γραμμή των Θεολόγων του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου για το μάθημα των Θρησκευτικών (οι οποίοι μάλιστα είναι και εκείνοι μέλη του ΚΑΙΡΟΥ!) προωθεί ένα μάθημα Θρησκευτικών «εμπλουτισμένο» με περισσότερες ενότητες για τον Παπισμό, τον Προτεσταντισμό και τις ξένες θρησκείες. Δεν πρόκειται περί άλλου τινός παρά για τη μετατροπή του μαθήματος σε θρησκειολογικό.
Τις απόψεις των θεολόγων του ΚΑΙΡΟΥ συμμερίζεται ο Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής για την Παιδεία Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος και ασφαλώς το μέλος της Συνοδικής Επιτροπής κ. Αθανάσιος Παπαθανασίου, που άλλωστε είναι εγγεγραμμένο μέλος του ΚΑΙΡΟΥ. Δυστυχώς καμία αντίδραση στους θεολόγους του ΚΑΙΡΟΥ δεν σημειώθηκε και από κανένα άλλο μέλος της Συνοδικής Επιτροπής. Έτσι οι θεολόγοι του ΚΑΙΡΟΥ μέσω του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου προωθούν την απορθοδοξοποίηση του μαθήματος των Θρησκευτικών με τη σύμφωνη γνώμη της Συνόδου!

Είναι βέβαιον ότι η μεγάλη πλειονότητα των Ιεραρχών μας δεν συμμερίζεται τις απόψεις του Μητροπολίτη Δημητριάδος και των άλλων μελών της Συνοδικής Επιτροπής για το μάθημα των Θρησκευτικών. Η Σύνοδος πρέπει ξεκάθαρα να δηλώσει τη θέση της για το χαρακτήρα του θρησκευτικού μαθήματος.

Και κάτι τελευταίο. Ο μόνος συνομιλητής της Συνόδου για το θρησκευτικό μάθημα πρέπει να είναι η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων. Ο ΚΑΙΡΟΣ δεν εκπροσωπεί παρά μια μικρή ομάδα ευρωθεολόγων και ο σύνδεσμος αυτός συστήθηκε απλώς και μόνο ως δεκανίκι του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου που θα βοηθήσει στην αλλαγή του ορθόδοξου χριστιανικού χαρακτήρα των Θρησκευτικών.

πηγή: Ορθόδοξος Τύπος, 14/5/2010 – από: Θρησκευτικά

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΘΗΚΕ Η ΕΥΘΕΙΑ ?
Από το μάθημα των θρησκευτικών με θρησκειο-θεολόγους,προτιμώ το μάθημα το θρησκειολογικό με θεολόγους......
Αν η πίστη είναι νεκρή άνευ έργων,τότε πως λέμε για το "μάθημα" των θρησκευτικών και δεν μιλάμε για το "πάθημα" των θεολόγων μας,για τους "παθητικούς" γονείς και κηδεμόνες,αλλά και για τους "απαθείς" λοιπούς εκπαιδευτικούς μας.ΕΥΘΕΙΑ =ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ 700 EYΡΩ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΟΙ "ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ" ΤΩΝ 30 ΑΡΓΥΡΙΩΝ.
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ/ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ
ΑΓΙΟΥ ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΛΑΡΙΣΣΗΣ

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com