3 Μαΐ 2010

Ο Πάπας Βενέδικτος διόρισε τους έξι επισκόπους που θα αποτελέσουν την Ειδική Σύνοδο Μέσης Ανατολής

Ο Πάπας Βενέδικτος διόρισε τους έξι επισκόπους που θα αποτελέσουν την Ειδική Σύνοδο Μέσης Ανατολής, που θα συνέλθει στο Βατικανό από τις 10 έως τις 14 Οκτωβρίου. Ως ειδικό γραμματέα της Ειδικής Συνόδου, ο πάπας διόρισε τον αρχιεπίσκοπο Μαρωνιτών Κύπρου Ιωσήφ Σουέιφ. Οι επίσκοποι που αποτελούν την Ειδική Σύνοδο θα συναντηθούν προηγουμένως με τον πάπα στην Κύπρο κατά την εδώ επίσκεψή του από τις 4 έως τις 6 Ιουνίου. Στις 6 Ιουνίου θα τους παρουσιάσει εδώ στην Κύπρο το «instrumentum laboris», δηλαδή -εξ όσων αντιλαμβανόμαστε- την ημερήσια διάταξη της Ειδικής Συνόδου του Οκτωβρίου.

«Φιλελεύθερος» 3/05/2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

Διορισμοί στα πλαίσια της Ειδικής Συνέλευσης για την Μέση Ανατολή της Συνόδου των Επισκόπων (10-24 Οκτωβρίου, 2010)

Ο Πάπας Βενέδικτος 16ος, ενόψει της Ειδικής Συνέλευσης για την Μέση Ανατολή της Συνόδου των Επισκόπων που θα διεξαχθεί στο Βατικανό από τις 10-24 Οκτωβρίου 2010, με θέμα: « Η καθολική Εκκλησία στην Μέση Ανατολή Κοινωνία και Μαρτυρία « Το πλήθος όσων πίστεψαν είχαν μια καρδιά και μια ψυχή» (Πράξεις 4: 32) προέβη στους εξής διορισμούς ονομάζοντας:

Τον Καρδινάλιο Nassralah Boutros Sfeir Πατριάρχη της Αντιοχείας για τους Μαρωνίτες (Λίβανος)

Επίτιμο Πρόεδρο

Τον Καρδινάλιο Emmanuel III Delly Πατριάρχη Βαβυλωνίας των Καλδέων (Ιράκ)

Επίτιμο Πρόεδρο

Τον Καρδινάλιο Leonardo Sandri πρόεδρο του συμβουλίου των ανατολικών εκκλησιών

Πρόεδρο με Εξουσιοδότηση

Τον Ignace Youssif III Younan Πατριάρχη της Αντιόχειας για του Σύριους (Λίβανος)

Πρόεδρο με Εξουσιοδότηση

Τον Antonio Naguib, Πατριάρχη Αλεξανδρείας για τους Κόπτες (Αίγυπτος)

Γενικό Εισηγητή

Τον Mons. Youssef Soueif Aρχιεπίσκοπο της Κύπρου για τους Μαρωνίτες (Κύπρος)

Ειδικό Γραμματέα

2 σχόλια:

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Κανένας δεν έχει αντίρρηση να πάει ο Πάπας για τους Λατίνους και τους Μαρωνίτες.

Η αντίρρησή μας εστιάζεται αποκλειστικά στο ότι ο αρχηγός αίρεσης προσκλήθηκε επίσημα από την Εκκλησία της Κύπρου και ότι Ιεράρχες της θα συμμετάσχουν σε συμπροσευχές μαζί του.

Παναής είπε...

Και για να μην ξεχνιώμαστε έχουμε αντίρρηση και για τους ναούς που παραχορήθηκαν στην πάφο απο τον Αρχιεπίσκοπο στους αιρετικούς αγγλικανους και παπικούς.Κάτι παρόμοιο έκανε και ο Λεμεσού παρεχώρησε τον Αγιο Μαμα στους αιρετικούς κόπτες.Εχουμε αντίρρηση "το ροτβάιλερ του θεού"(τώρα ποιούς θεούς απο όλους πιστεύει ο πρωστάτης των παιδεραστών ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ξέρει)!!!να μην προσευχηθεί στον ΟΡΘΟΔΟΞΟναο της Μεγαλομάρτυρας Αγίας Κυριακής να π΄΄αει σε δικό του ναό.Αντε να μην ακροβολιστώ στην περιοχή με μερικούς άλλους "φανατικούς"και ρίχνουμε τομάτες και τους χαλάσουμε την φιέστα,άντε μην τα πάρω στο κρανίο ώσπου κοντεύοθν οι μέρες του να έρθει.Έξω απ'εδώ"έξω απο δω".POPE GO HOME.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com