26 Απρ 2010

Μουσουλμάνα υπουργός στη Γερμανία, ζητά να αποσυρθούν οι Εσταυρωμένοι από τα δημόσια σχολεία.

Μια μέλλουσα περιφερειακή υπουργός της Γερμανίας, η οποία είναι η πρώτη γυναίκα τουρκικής καταγωγής που θα αναλάβει μια τέτοια θέση, προκάλεσε αναταραχή μέσα στο ίδιο το (συντηρητικό) κόμμα της, τη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU), ζητώντας σήμερα να αποσυρθούν οι Εσταυρωμένοι από τα δημόσια σχολεία.

«Τα χριστιανικά σύμβολα δεν έχουν θέση στα δημόσια σχολεία», δήλωσε η Αϊγκιούλ Οζκάν, μέλλουσα υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων του ομόσπονδου κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας (κεντρική Γερμανία) σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται από το εβδομαδιαίο περιοδικό Focus. «Το σχολείο πρέπει να είναι ένας ουδέτερος χώρος», πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι ούτε η μαντίλα έχει θέση σε μια αίθουσα διδασκαλίας.

Η 38χρονη Οζκάν πρόκειται να γίνει αύριο Τρίτη η πρώτη τουρκικής καταγωγής υπουργός στη Γερμανία.

«Τα θρησκευτικά σύμβολα, ιδιαίτερα ο σταυρός, θεωρούνται από την περιφερειακή κυβέρνηση ένδειξη μιας εκπαίδευσης που έχει τη σφραγίδα της ανεκτικότητας, με υπόβαθρο τις χριστιανικές αξίες», αντέδρασε ο πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας Κρίστιαν Βουλφ.

Άλλες αντιδράσεις ήταν πολύ πιο έντονες. Ο υπεύθυνος στην κοινοβουλευτική ομάδα των Χριστιανικών Ενώσεων για θέματα κοινωνικής ένταξης Στέφαν Μίλερ, ο οποίος προέρχεται από τη Χριστιανική Κοινωνική Ένωση (CSU), τον πιο συντηρητικό κλάδο της CDU στη Βαυαρία, δήλωσε ότι οι θέσεις της Οζκάν «αποκκλίνουν σε τέτοιο βαθμό που προκαλεί τρόμο».

«Πολιτικοί αξιωματούχοι που θα ήθελαν να απαγορεύσουν τους Εσταυρωμένους από τα σχολεία, πρέπει να σκεφτούν αν έχουν πραγματικά θέση σε ένα χριστιανοδημοκρατικό κόμμα», πρόσθεσε.

Ο «κύκλος των στρατευμένων χριστιανών» του κόμματος της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ ήταν ακόμη πιο κατηγορηματικός και υποστήριξε ότι «η εμπειρία να γίνει μια μουσουλμάνα υπουργός της CDU στην Κάτω Σαξονία μοιάζει να έχει αποτύχει πριν ακόμη αρχίσει».

Σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, η μέλλουσα υπουργός έχει δεχθεί απειλές κατά της ζωής της και έχει τεθεί υπό αστυνομική προστασία.

Η Οζκάν δέχτηκε πάντως και κάποια στήριξη στους κόλπους της CDU. Ο υπουργός αρμόδιος για την κοινωνική ένταξη στη Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία (δυτική Γερμανία) Αμίν Λάσετ είπε ότι ο διορισμός της Οζκάν αποτελεί μια ένδειξη που αυξάνει «την αξιοπιστία της CDU» στον τομέα της κοινωνικής ένταξης.

Εκλογές με πολύ αβέβαιη έκβαση για τους συντηρητικούς θα διεξαχθούν στις 9 Μαΐου σ' αυτό το ομόσπονδο γερμανικό κρατίδιο, το οποίο έχει ένα μεγάλο τουρκικής καταγωγής πληθυσμό.

«Καθημερινή» - 26/04/2010

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν πάει να πλύνει κανένα πιάτο το βρωμογύναικο καλύτερα;

Γ.

ΚΙΧΕΜ είπε...

Εμείς δεν χρειαζόμαστε μουσουλμάνους υπουργούς να το ζητήσουν αυτό στην χώρα μας. Έχουμε τους δικούς μας "ορθοδόξους" υπουργούς.
Που πάμε ωρέ αδέρφια;;; :(

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η γελοία γυνή δεν θα τα έλεγε αυτά αν δεν υπήρχε μαζική αποχαύνωση του λαού.

Το ίδιο ισχύει και για εδώ (Ελλάδα).

Φαίδων

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com