7 Απρ 2010

Κύπρος - Συναγερμός στην Αστυνομία για τον Πάπα

Ειδικά σχέδια και αυξημένα μέτρα προστασίας επεξεργάζονται οι Αρχές ασφαλείας ενόψει της τριήμερης επίσκεψης του Πάπα Βενέδικτου στις αρχές Ιουνίου. Αρχικά είχε προκύψει πρόβλημα με το αυτοκίνητο το οποίο θα χρησιμοποιούσε ο Πάπας στις μετακινήσεις του, καθώς το κράτος διαθέτει μόλις ένα αλεξίσφαιρο όχημα, αυτό του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Συνήθως στις επισκέψεις του Πάπα, χρησιμοποιείται ειδικά διαμορφωμένο όχημα του Βατικανού, το οποίο όμως αυτή τη φορά δεν θα το φέρουν στην Κύπρο, καθώς ο Ποντίφικας δεν προβλέπεται να διέλθει εν μέσω πλήθους. Τελικά -έπειτα από σύσκεψη στην οποία συμμετείχε και ο διευθυντής του γραφείου ασφαλείας του Βατικανού αποφασίστηκε να επισπευθεί η παραλαβή της νέας προεδρικής λιμουζίνας, ώστε ο Πάπας να διακινηθεί με το υφιστάμενο προεδρικό όχημα. Πέραν τούτου, η Αστυνομία έχει καταστρώσει προκαταρκτικό σχέδιο παροχής υψίστης ασφάλειας για τον Πάπα, ο οποίος θα φθάσει στο αεροδρόμιο Πάφου στις 4 Ιουνίου και θα φύγει από τη Λάρνακα στις 6 Ιουνίου. Οι φόβοι των Αρχών ασφαλείας εστιάζονται κυρίως στις τρεις συγκεντρώσεις που θα παρευρεθεί ο Πάπας: μια στην εκκλησία της Αγίας Κυριακής στην Πάφο και δύο στη Λευκωσία (στο στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία» και στο Μαρωνίτικο σχολείο στην Έγκωμη). Ειδικά στο στάδιο «Ελευθερία» θα πραγματοποιηθεί συλλείτουργο με επισκόπους της περιοχής, στο οποίο αναμένεται ότι θα παρευρεθούν 20.000 πιστοί.

Ο επικεφαλής της ασφάλειας του Πάπα που ήρθε στην Κύπρο αρχές Μαρτίου, επισκέφθηκε όλους τους χώρους όπου θα παρευρεθεί και θα διαμένει ο Ποντίφικας, τον οποίο θα συνοδεύει μόνο η προσωπική φρουρά του. Για την προστασία του έχει πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τη συμμετοχή λειτουργών του υπουργείου Εξωτερικών, των νοσοκομείων Πάφου και Λευκωσίας και άλλους, όπου εξετάστηκαν τα μέτρα που θα ληφθούν. Το Γραφείο Επιχειρήσεων της Αστυνομίας έχει ετοιμάσει ειδικά σχέδια, ώστε σε όλους τους χώρους να υπάρχει ομπρέλα προστασίας για τον Πάπα, με αιχμή του δόρατος ειδικά εκπαιδευμένα μέλη της ΜΜΑΔ. Ο Ποντίφικας θα διαμένει στην πρεσβεία του Βατικανού στη Λευκωσία κοντά στην Πύλη Πάφου και έχουν γίνει επαφές με τα Ηνωμένα Έθνη ώστε να ληφθούν πρόσθετα μέτρα ασφάλειας προς την πλευρά της γραμμής αντιπαράταξης.

«Φιλελεύθερος»- 7/04/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com