22 Απρ 2010

Ανακοίνωση της Ορθόδοξης Μητρόπολης Γερμανίας για διεκκλησιαστικό μνημόσυνο

Ανακοίνωση της Ορθόδοξης Μητρόπολης Γερμανίας

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ

Εφέτος συμπληρώνονται 65 χρόνια από την απελευθέρωση των κρατουμένων στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκεντρώσεων, όπου και πολλοί έλληνες συμπατριώτες μας υπέφεραν τα πάνδεινα και βρήκαν και φρικτό θάνατο.

Στις 25 Απριλίου 2010 στις 10.30 π.μ. θα τελεστεί στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Φλόσσενμπυργκ (Flossenbürg) της Βαυαρίας διεκκλησιαστικό μνημόσυνο για τη μνήμη των εκεί βασανισθέντων, θανόντων και ταφέντων, θυμάτων του ναζισμού. Υπάρχει και ένα κενοτάφιο με έλληνες συμπατριώτες μας. Θα παρευρεθούν η Πρόεδρος της Βαυαρικής Βουλής κ. Στάμμ, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Χέρμανν, ο Ομοσπονδιακός Υπουργός Αμύνης κ. zu Γκούττενμπεργκ, η Πρόεδρος του Εβραϊκού Συμβουλίου της Γερμανίας κ. Κνόμπλοχ και επιζώντες κρατούμενοι.

Στις 2 Μαΐου 2010 στις 09.30 π.μ θα τελεστεί στο στρατόπεδο συγκεντρώσεως Νταχάου διεκκλησιαστικό μνημόσυνο για τα θύματα του ναζισμού. Η τελετή θα γίνει στην Ιερά Μονή των Καρμελιτινών που είναι στο χώρο του στρατοπέδου. Είναι συγκινητικό το γεγονός, ότι θα παρευρεθούν στο μνημόσυνο και μερικοί ακόμη επιζώντες από διάφορα κράτη. Θα ακολουθήσει επίσημο πρόγραμμα με την παρουσία του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Χόρστ Κέλλερ και εκπροσώπων της βαυαρικής κοινωνίας. Κάθε χρόνο η Ενορία Αγίου Στεφάνου Νταχάου καταθέτει στεφάνι στο μνημείο των ηρώων του στρατοπέδου.

Με πρόσκληση των Βαυαρικών Εκκλησιών και της Βαυαρικής Κυβερνήσεως, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας, της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας, Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης θα λάβει μέρος και στα δύο αυτά διεκκλησιαστικά μνημόσυνα και θα δεηθεί ιδιαίτερα για την ανάπαυση των αδικοχαμένων ηρώων συμπατριωτών μας.

Στο στρατόπεδο Νταχάου ήταν, μεταξύ των ελλήνων κρατουμένων, ο τότε ιερέας της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Σαλβάτορκιρχε Μονάχου, Αρχιμανδρίτης Μελέτιος Γαλανόπουλος, (μετέπειτα Μητροπολίτης Κυθήρων), ο Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Χατζόπουλος, (μετέπειτα Μητροπολίτης Δημητριάδος), ο Μητροπολίτης Λήμνου Διονύσιος, ο Πατριάρχης Σερβίας, ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος και ο Αρχιεπίσκοπος Τσεχοσλοβακίας.

Καλούνται οι ορθόδοξοι Έλληνες του Μονάχου και των περιχώρων να προσέλθουν στις επιμνημόσυνες αυτές τελετές.

3 σχόλια:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Δεν ήταν απαραίτητο να μας θυμίσει το χρέος μας κατά του έκδηλου φασιστοναζισμού. Το γνωρίζουμε και τιμάμε την μνήμη των θυμάτων. Η εποχή μας έχει ανάγκη την αναφορά στα θύματα που προετοιμάζει ο αφανής φασιστοναζισμός - έχει ήδη πάρα πολλά - δηλαδή η πανταχού παρούσα σημερινή νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων. Αυτό έπρεπε να μας πει και όχι να μας θυμίσει αυτά που πήγε να φτιάξει ο Χίτλερ, τον οποίο σημειωτέον άλλοι έφτιαξαν.

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Βρήκαν αφορμή για συμπροσευχές!

Αν ήθελαν να κάνουν μνημόσυνο για τους ανθρώπους που θυματοποίησε ο ναζισμός θα μπορούσαν κάλιστα να κάνουν μνημόσυνο χωρίς τους φραγκοπαπάδες και τους πάστορες.

Συμπεριφόρονται σαν είμαστε η ίδια Εκκλησία και προωθούν ακόμη και με τα μνημόσυνα τον λαικό Οικουμενισμό.

θα δώσουν λόγο στο Θεό γι' αυτά που κάνουν.

Μέχρι και στο ευαίσθητο θέμα του μνημόσυνου ανθρώπων που πέθαναν με τόσο φρικτό τρόπο βρήκαν την ευκαιρία να συμπροσευχηθούν με τους αιρετικούς.

Τι να πει κανείς πια;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

"Συμπεριφόρονται σαν είμαστε η ίδια Εκκλησία και προωθούν ακόμη και με τα μνημόσυνα τον λαικό Οικουμενισμό."

Στόχο δεν έχουν την εμπέδωση του λαϊκού οικουμενισμού με αυτή τη συμπροσευχή διεκκλησιαστικού μνημοσύνου. Άλλού αποβλέπουν, στη συλλογική ευθύνη, η οποία μας θεωρεί κι εμάς υπεύθυνους. Η χριστιανική παπική Δύση έχει το κύριο βάρος και το βάρος αυτό, πέφτει και στις δικές μας πλάτες.

Τι παπικοί, τι ορθόδοξοι, λένε αυτοί(...). Ίδιοι είναι κι εμείς, δια στόματος κυρίου οικουμενικού και άλλων λακέδων του οικουμενισμού συμφωνούμε και συλλειτουργούμε από κοινού για το ολοκαύτωμα.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com