16 Μαρ 2010

Σε τιμητική ακρόαση από τον Πάπα ο καθηγητής Ε. Βαρλάμης με τις ευλογίες του Οικουμενικού Πατριάρχη και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

* Ζωγράφισε το πορτραίτο του Πάπα της Ρώμης Βενέδικτου XVI

Σε τιμητική ακρόαση από τον Πάπα της Ρώμης Βενέδικτο XVI, έγινε δεκτός ο διεθνούς φήμης Έλληνας καλλιτέχνης και αρχιτέκτονας καθηγητής, Ευθύμιος Βαρλάμης (φωτ.), για να τού παραδώσει ο ίδιος προσωπικά ένα μεγάλο ζωγραφικό πορτραίτο του, διαστάσεων 2.00 Χ 2.00 μ., που φιλοτέχνησε γι’ αυτόν.
Σ’ αυτή την προσωπική ακρόαση, που έγινε με τις ευλογίες του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, ο καθηγητής Βαρλάμης παρέδωσε στον Πάπα κι έναν φάκελο με εικόνες περισσότερων από 50 έργων του, που περιλαμβάνονται στον “Κύκλο του Χριστού”, με την προτροπή να παρουσιαστούν σε όλο τον κόσμο.
“Για πολύ καιρό δίσταζα να ζωγραφίσω θέματα που αναφέρονται στην Πίστη, επειδή στην Ορθοδοξία οι εικόνες αποτελούν συστατικό κομμάτι της θείας λειτουργίας”, σημειώνει ο καταξιωμένος καλλιτέχνης, η ζωγραφική του οποίου, τα τελευταία χρόνια, αναφέρεται όλο και περισσότερο σε χριστιανικά θέματα.
“Δεδομένου ότι είχα να φροντίσω ολοένα και πιο πολλά σημεία που βρίσκονται σε φθίνουσα κατάσταση πίστης, πήρα το θάρρος με το έργο μου να κάνω δημόσια γνωστή την πίστη μου. Ο πρώτος κύκλος που προέκυψε έτσι, παρουσιάστηκε το 2005 με τον τίτλο ‘I Believe’ στη Βιέννη και στο Δουβλίνο”, προσθέτει.
Το μεγάλο πορτραίτο του Πάπα της Ρώμης Βενέδικτου XVI, ο Βαρλάμης το ζωγράφισε σε συνδυασμό με τη πολύπλευρη έκθεση του “The New Vision” στο πολιτειακό μουσείο του St. Pοlten, το 2007, όπου καταπιάστηκε με το ζήτημα της εσωτερικής αντιμετώπισης και της πνευματικής προστασίας απέναντι στην τρομοκρατία και τις καταστροφές.
“Προσπάθησα να κάνω την εικόνα του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ’ με σχεδόν φωτορεαλιστική ζωγραφική και με πολλή αγάπη για τις λεπτομέρειες και βέβαια να προβάλω το γεγονός ότι η Τέχνη είναι σε θέση να μεταφέρει και να αποδώσει περισσότερα από ότι μία φωτογραφία”, σημειώνει-μεταξύ άλλων-ο καλλιτέχνης.
Ο “Κύκλος του Χριστού” περιλαμβάνει πάνω από 50 πίνακες, ύψους 2 μέτρων, τους οποίους ζωγράφισε ο Βαρλάμης για να αποτυπώσει τη συγκλονιστική συνάντηση των ανθρώπων με τον Χριστό, όπως και για να θυμίσουν τη σημασία της ευρωπαϊκής μας παράδοσης. Τους πίνακες αυτούς ο Βαρλάμης τους έθεσε στη διάθεση του Ποντίφικα, με την παράκληση να διατεθούν για μια περιοδεύουσα έκθεση, που θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, ξεκινώντας από τη Ρώμη.
Πηγή:greekreporter.gr/?p=877

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com