30 Μαρ 2010

Αφιερώνεται στους υπέρμαχους της λειτουργικής αναγέννησης

Ο Καρδινάλιος Βιέννης Christoph Schönborn σε μια λειτουργία για νέους (17/11/2008) με πολύχρωμα μπαλόνια, φωτορυθμικά, εκκωφαντική μουσική κ.α
Οι εκκοσμικευμένοι οικουμενιστές (Ορθόδοξοι και Παπικοί) δυστυχώς πιστεύουν ότι με τέτοιους τρόπους θα πλησιάσουν τη νεολαία. Όταν όμως τα πάντα γύρω μας εκτραχύνονται, τότε έχουμε πιο πολύ ανάγκη την ασφαλή οδό της Ορθόδοξης παραδοσιακής εκκλησιαστικής ζωής.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι Παπικοί στερούνται της Άκτιστης θείας Χάριτος. Έτσι τα Μυστήρια τους είναι άκυρα, κτιστά, απλά ανθρώπινα κατασκευάσματα. Ως απλά ανθρώπινα έργα λοιπόν, τα "Μυστήρια"τους δεν είναι παρά ένα θέατρο, στο οποίο κάθε εικαστική παρέμβαση είναι "θεμιτή" προκειμένου το θέατρο να γίνει πιο ελκυστικό.

Η Άκτιστη Θεία Χάρις των Ιερών Μυστηρίων των Ορθοδόξων επιβάλλει το σεβασμό ακόμη και ως προς τα εξωτερικά στοιχεία των Μυστηρίων (λειτουργική γλώσσα, λατρευτικές πράξεις) που πρέπει να ακολουθούν την Παράδοση των αγίων και όχι την κοσμική λογική των "ανανεωτών" της λατρείας.
Γ

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά μεγάλη κατάντια.
Νικόλαος Π.

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Το θέμα δεν είναι τι κάνουν οι Παπικοί και ακόμη χειρότερα οι Προτεστάντες στη λατρεία τους.

Οπως πολύ σωστά επισημαίνει ο πρώτος σχολιογράφος ουτε χάρη έχουν ούτε μυστήρια τελούν.

Το πραγματικό πρόβλημα είναι η τάση των δικών μας οπαδών της "λειτουργικής αναγέννησης", που είναι άνθρωποι με εκπροτεσταντισμένη συνείδηση και Νεοβαρλααμικό φρόνημα.

Ανώνυμος είπε...

ο πρώτος σχολιογράφος δεν είμαι εγώ που υπογραφω συνήθως εδώ και στο blog του Αμέθυστου και σε 2-3 ακόμα blog's ως Γ.

Γ.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com