4 Μαρ 2010

Σε εγρήγορση στην Κύπρο για τον Πάπα Βενέδικτο

Η επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου 16ου κατά το χρονικό διάστημα 4 - 6 Ιουνίου, αποτελεί πλέον γεγονός και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε εγρήγορση για την όσο το δυνατόν καλύτερη και ασφαλή παραμονή του Ποντίφικα στο νησί.
Χθες, στις 11.30 το πρωί, πραγματοποιήθηκε στο χώρο της παλαιοχριστιανικής βασιλικής της Χρυσοπολίτισσας, εκεί όπου βρίσκεται η στήλη του Αποστόλου Παύλου, σύσκεψη στην παρουσία εκπροσώπων του Υπουργείου Εξωτερικών, του Δήμου Πάφου και του Τμήματος Αρχαιοτήτων. Σκοπός της σύσκεψης ήταν να μελετηθούν επιτόπου τυχόν προβλήματα, να γίνουν κάποια έργα όπως η κατασκευή ειδικής εξέδρας, αφού ο χώρος αυτός θα είναι ο πρώτος σταθμός της επίσημης επίσκεψής του στην Κύπρο.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, όπως αυτό έχει ετοιμαστεί σε συνεργασία με το Βατικανό, ο Ποντίφικας θα φθάσει στο αεροδρόμιο Πάφου στις 4 Ιουνίου, στις 4.00 το απόγευμα. Θα τον υποδεχθούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β', εκπρόσωποι του Ρωμαιοκαθολικού Πατριαρχείου - λατινικού πατριαρχείου Ιεροσολύμων και άλλοι επίσημοι.
Η αυτοκινητοπομπή θα κατευθυνθεί προς τη Χρυσοπολίτισσα, χώρος άρρηκτα συνδεδεμένος με το Χριστιανισμό και που σήμερα περιλαμβάνεται στους σημαντικότερους σταθμούς του προγράμματος, «ακολουθώντας τα βήματα του Αποστόλου Παύλου». Εκεί θα πραγματοποιηθεί υπαίθρια λειτουργία από ειδική εξέδρα που θα τοποθετηθεί για το σκοπό αυτό. Μετά το πέρας της λειτουργίας αναμένεται ότι ο Πάπας Βενέδικτος θα χαιρετήσει και θα απευθύνει μήνυμα στον κόσμο που θα βρίσκεται εκεί για να τον υποδεχθεί.Ακολούθως θα μεταβεί στη Λευκωσία όπου θα παραμείνει μέχρι και τις 6 Ιουνίου.
Χθες μελετήθηκαν όλες οι λεπτομέρειες για την υποδοχή του Ποντίφικα, ενώ νέα σύσκεψη στην Πάφο θα πραγματοποιηθεί και πάλι στις 16 Μαρτίου, με τη συμμετοχή μάλιστα και ομάδας από το Βατικανό, η οποία, με αφορμή την επίσκεψη του Πάπα στην Κύπρο, φθάνει στο νησί μας για δεύτερη φορά.
«Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ» 04/03/2010

1 σχόλιο:

Αντιοικουμενιστής είπε...

Το δόλιο Βατικανό ακολουθεί τα βήματα του Αποστόλου των Εθνών Παύλου, σημειοδοτώντας και τονίζοντας με τον τρόπο αυτό ότι είναι το μόνο αρμόδιο και υπεύθυνο για τον ευαγγελισμό των λαών. Και δυστυχώς εμείς ο Ορθόδοξοι Κύπριοι και Ελλαδίτες καθόμαστε και τρώμε στο πρόσωπο ότι αιρετικότερο, βλασφημότερο και κακοδοξότερο ξεφουρνίσει το Βατικανό. Αδελφοί Κύπριοι: όσο "καλό" έκανε στην Ελλάδα η επίσκεψη του ποντίφηκα, άλλο τόσο "καλό" θα κάνει και η αντίστοιχη στην μαρτυρική Κύπρο. Προσέχετε τις "φιλίες" σας!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com