6 Φεβ 2010

Βατικανό- Στιγμιότυπα από την κηδεία του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β΄

ΔΕΙΤΕ ΑΠΟ 2.51΄ κ.ε
Όπως αναφέρει ο
Αρχιμ. Δοσίθεος στο άρθρο του «Μια κηδεία μια απάτη» Όλα ήσαν πομπώδη. Όλα προμελετημένα. Όλα καλοσχεδιασμένα. Ήτο μια καλή -μια χρυσή- ευκαιρία. Το κράτος του μισού τετραγωνικού χιλιομέτρου ανεδείχθη, όπως το ονειρεύονταν, σε υπερκράτος, σε υπερδύναμι. Διακόσιοι αρχηγοί κρατών. Αρχηγοί θρησκειών και δογμάτων. Πατριάρχαι και Αρχιεπίσκοποι. Αναρίθμητες σκούφιες καρδιναλίων. Τέσσερα εκατομμύρια πιστών. Άλλοι κλαίνε, άλλοι χειροκροτούν. Απέθανεν ο vicarius Christi, ο αντιπρόσωπος του Χριστού επί της γης. Ο διάδοχος του Πέτρου, ο αλάθητος. Και ενώ όλα έβαιναν καλώς ήλθε και το καλώς προγραμματισμένο-αναπάντεχο. Αναπάντεχο για τους αφελείς. Γιατί όσοι γνωρίζουν τους παπικούς το περίμεναν. Μόνο που δεν εγνώριζαν σε ποιό βαθμό και πως.
Στο τέλος της κηδείας να και οι Ουνίτες. Ντυμένοι με λαμπρά άμφια όμοια με τα των Ορθοδόξων. Ακούσθηκαν και ύμνοι. Μετά πνευμάτων δικαίων τετελειωμένων, Χριστός ανέστη. Ελληνιστί και στους γνωστούς μας ήχους. Και οι ημέτεροι εχάρησαν. Ακούσθηκαν ύμνοι στην ελληνική γλώσσα. Εθνική ικανοποίησις από τους γραικύλους. Αγνοούν οι τάλαινες τι είπε ο λόρδος Βύρων απευθυνόμενος προς την Ελλάδα·: «Φοβού την τουρκική βία και τον λατινικό δόλο».
Και μια περίτρανη απόδειξις του δόλου η ουνία, ο δούρειος ίππος προς άλωσιν της Ορθοδοξίας. Μια απάτη από εκείνες που μόνον οι παπικοί γνωρίζουν πολύ καλά να εξυφαίνουν.

1 σχόλιο:

Αντιοικουμενιστής είπε...

Ο πολύ συμπαθής σε μένα Αρχιμανδρίτης Δοσίθεος οφείλει να ξεκαθαρίσει: είναι με τον αστυφύλακα ή με τον χωροφύλακα; Το να μην περίμενε η αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος την συμμετοχή των Ουνιτών στην κηδεία, είναι ωσάν να επιβεβαιώνει ότι ή είναι αφελείς σε σημείο αστειότητας, ή ότι ψεύδεται με ασύστολο θράσος, οπότε είτε το ένα είτε το άλλο καταδεικνύουν την αναξιότητά τους στο να φέρουν ιερατικό σχήμα οποιασδήποτε βαθμίδας. Εδώ στην χειροτονία του εν Ελλάδι Ουνίτη Εξάρχου παρέστησαν εκπρόσωποι του Πατριαρχείου Κων/πολεως, η συμμετοχή των Ουνιτών στην κηδεία μας (δήθεν) αιφνιδίασε και σόκαρε; Αυτά πάτερ Δοσίθεε και περιμένω με ανυπομονησία απάντηση στο ερώτημά μου.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com