25 Φεβ 2010

Γερμανία - Παραιτήθηκε η ποπ και μεθυσμένη Αρχιεπίσκοπος Μαργκότ Κέσμαν

Αναδείξαμε αμέσως το θέμα της Αρχιεπισκόπου της Ευαγγελικής "Εκκλησίας" της Γερμανίας, η οποία βρέθηκε να οδηγεί με 1,45 τοις χιλίοις αλκοόλ στο αίμα. Η Μαρκότ Κέσμαν, μετά από αυτό παραιτήθηκε. Και μάλιστα παραιτήθηκε σοβαρά. Δηλαδή δεν πήρε την παραίτησή της πίσω, παρ’ ότι ξέσπασε ένα κύμα συμπάθειας στη Γερμανία για την περίπτωσή της.
Η Αρχιεπίσκοπος Κέσμαν ήταν ένα πολύ συμπαθητικό πρόσωπο για τους Γερμανούς και λόγω του διαζυγίου της αλλά και λόγω της προσβολής της από καρκίνο πριν από 2 χρόνια.
Σήμερα αναμένεται να ορισθεί ο διάδοχός της από το ανώτατο συμβούλιο της Ευαγγελικής "Εκκλησίας" στην Γερμανία και η περίπτωσή της οδήγησε σε μια σύγκρουση φύλων μέσα στην ίδια την Ευαγγελική "Εκκλησία", αφού υπάρχουν ήδη δυνατές φωνές που λένε ότι η Κέσμαν ουσιαστικά ουδέποτε έγινε πλήρως αποδεκτή…...
Η ίδια η Μαρκότ Κέσμαν δήλωσε ότι, ελπίζει ότι η παραίτηση της θα βοηθήσει περισσότερο απ’ ότι θα είχε βοηθήσει η παραμονή της.
25/02/2010 - Τάσεις
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ:
-
Μαργκό Κέσμαν - Η Λουθηρανή «Πάπισσα της Γερμανίας» και οι Οικουμενιστές
- Η Λουθηρανή «ποπ επίσκοπος» και ο οικουμενισμός
-Γερμανία:Μία 50χρονη, διαζευγμένη μητέρα τεσσάρων παιδιών, αναλαμβάνει επικεφαλής της Γερμανικής Προτεσταντικής "Εκκλησίας".
-Η Λουθηρανή «ποπ επίσκοπος» επιθυμεί « πάρα πολύ να ενισχύσει τον οικουμενισμό »

3 σχόλια:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ααα!!! Για σταθείτε, δεν μας τα λέτε καλά. "Και οίνος ευφραίνει καρδίαν ανθρώπου", το ξεχάσατε; Ήπιε δυο ποτηράκια παραπάνω ως γυναίκα, μάλιστα και αρχιεπίσκοπος, για να δείξει ότι δεν είναι "δογματικά κάθετη" με την πλήρη αποχή από το αλκοόλ. Όπως ακριβώς δεν είναι "δογματικά κάθετη" η εκκλησία της, στο να απαγορεύει την διακονία των γυναικών στο ανώτατο ιερατικό αξίωμα ή ακόμη, στην απαγόρευση της σύζευξης ατόμων του ιδίου φύλου.

Δεν πάμε καλά μου φαίνεται, δεν πάμε καθόλου καλά. Η δημοκρατία κάπου σκοντάφτει.

Ανώνυμος είπε...

Μου κάνει εντύπωση η παραίτησή της! Παρόλο που είναι εκτός Εκκλησίας μόλις μαθεύτηκε το παράπτωμά της παραιτήθηκε...
Άραγε εμείς στην Ορθοδοξία κάνουμε το ίδιο όταν πρόκειται για ζητήματα ηθικής φύσεως ή ζητήματα Πίστεως;...

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ανώνυμε,
Οι εντός εκκλησίας, εδώ, "ιεροσχήμονες" προσφεύγουν στα πολιτικά δικαστήρια και κάνουν μηνύσεις. Άλλοτε επικαλούνται τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και αν συμβεί να κριθούν ένοχοι, τότε ανοίγουν τα νομικά τους βιβλία και ανακαλύπτουν το έκκλητο (ήταν η αιτία του Σχίσματος).

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com