20 Φεβ 2010

Ορθόδοξες παρουσίες σε Ρωμαιοκαθολική εκδήλωση


Η Κίνηση Καθολικών Επιστημόνων και Διανοουμένων Ελλάδος (ΚΙΚΕΔΕ) την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010 διοργάνωσε ημερίδα - στρογγυλό τραπέζι στο αμφιθέατρο Διονύσιος Αρεοπαγίτης στην Αθήνα.
Θέμα της ημερίδας «Η διαχρονική θέση της γυναίκας στην Εκκλησία.Ποιος είναι ο ρόλος της στην Εκκλησία του 21ου αιώνα;»
Παρόντες ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος , ο Παπικός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Νικόλαος, ο Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρίας κ. Μιχάλης Χατζηγιάννης και Ορθόδοξοι, Παπικοί. και Προτεστάντες ιερείς , μοναχοί και λαϊκοί.
Ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση
ομότιμος καθηγητής Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας κ. Ευάγγελος Θεοδώρου,ανέπτυξε το θέμα «Ο θεσμός των διακονισσών στην Ιστορία της Εκκλησίας»

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ;;;

Ανώνυμος είπε...

Toν είχα καθηγητή τον Ευάγγελο Θεοδώρου.
Μέγας Οικουμενιστής, καραμπινάτος.
Τον είχα καταγγείλει και τότε πριν 35 χρόνια στις εφημερίδες ως Οικουμενιστή.
Ιδιος είναι από τότε μέχρι σήμερα.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Τον είχα επισκεφθεί (καθηγητής Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας κ. Ευάγγελος Θεοδώρου) στη Μονή Πετράκη το 1988 ή 89. Ήταν ο διεθυντής τότε του περιοδικού "Εκκλησία". Είχα γράψει κάτι σχετικά άρθρα για τις Μεταμοσχεύσεις. Δεν δημοσιεύθηκαν ποτέ.

Ανώνυμος είπε...

Ποιος είστε αγαπητέ 20 Φεβρουαρίου 2010 8:20 μ.μ. ; Επιτρέπεται να ξέρουμε;

Αντιοικουμενιστής είπε...

Εγώ με τη σειρά μου θέλω να ρωτήσω: Αφού αισθάνονται τόσο άνετα ο Θεοδώρου και ο Άγιος Σύρου με τους παπικούς για ποιο λόγο βρίσκονται ακόμα στην Αγία Ορθόδοξή μας Εκκλησία; Μπορούν να αυτομολήσουν στους παπικούς! Οι παπικοί άλλωστε έχουν "μοντέλο" ύπαρξης για τέτοιες περιπτώσεις, την τρισκατάρατη ουνία τους και να μην στεναχωριούνται! Οι παπικοί διαχρονικά όλους τους προδότες τους περιέβαλαν με μεγάλες τιμές και δόξες. Για ποιο λόγο, αλήθεια, συνεχίζουν να ταλαιπωρούν και να διχάζουν το ορθόδοξο ποίνιο με τις προπετείς πράξεις και ενέργειές τους; Ομοιάζουν με αυτούς που διατηρούν παράνομη σχέση μεγάλου πάθους, δεν δίδουν καμμιά αξία στην νόμιμη σύζυγό τους, αλλά ταυτόχρονα δεν λαμβάνουν και διαζύγιο, ώστε να απαλλαγούν από αυτήν που δε θέλουν και περιφρονούν, καθιστώντας νόμιμη αυτήν που ποθούν! Αφού λοιπόν κύριοι ο Αγία Ορθοδοξία δε σας κάνει πια, αφήστε την ήσυχη. Αυτομολήστε προς τον πιο "ιν" παπισμό, ώστε να πάψουν να σας ψλεγουν ως ντεμοντέ οπισθοδρομικούς. Εμπρός λοιπόν!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com