7 Ιαν 2010

Ο πρόεδρος της Σερβίας Boris Tadić στο μοναστήρι Visoki Dečani για τα Χριστούγεννα

Ο πρόεδρος της Σερβίας, κ. Boris Tadić, επισκέφθηκε την Τετάρτη το μοναστήρι Visoki Dečani, κοντά στην πόλη του Πεκίου, του Κοσσυφοπεδίου. Ο κ.Tadić πέρασε τη νύχτα στο μοναστήρι Visoki Dečani, και σήμερα ήταν παρών, μαζί με τους συνεργάτες του, στη Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία στην εκκλησία αυτού του μοναστηριού.
Μετά την άφιξή του στο μοναστήρι Βίσοκι Ντέτσανι, ο κ. Tadić εκτίμησε ότι η Παραμονή Χριστουγέννων και τα Χριστούγεννα αποτελούν μέρες κατά τις οποίες οι άνθρωποι απευθύνουν μηνύματα ειρήνης προς άλλους ανθρώπους, άσχετα από την εθνική τους καταγωγή, καθώς και ότι πρόκειται για γιορτές κατά τις οποίες δίνεται ευκαιρία σε εκείνους που έριζαν να συμφιλιωθούν και να δώσουν το χέρι ο ένας στον άλλον, να αλληλοκατανοηθούν καλύτερα απ’ότι πριν.
Έτσι κι εγώ, σαν πρόεδρος της Σερβίας, απευθύνω, εξ ονόματος των πολιτών της Σερβίας, και εξ ονόματος όλης της Πολιτείας, το μήνυμα ειρήνης, πιστεύοντας πως η ειρήνη είναι πιο απαραίτητη τώρα παρά ποτέ άλλοτε στον κοινό χώρο μας, στον οποίο ζούμε, ότι η ειρήνη είναι κάτι που χρειάζονται όλοι οι λαοί, επειδή όλοι μας συμμεριζόμαστε την εξ ίσου δύσκολη τύχη»
,- διαμήνυσε ο πρόεδρος της Σερβίας, κ. Tadić.
Μετά την άφιξή του στο μοναστήρι Βίσοκι Ντέτσανι, στο Κοσσυφοπέδιο, ο πρόεδρος Τάντιτς προσκύνησε τα λείψανα του αγίου Στέφανου του Ντέτσανι, δηλαδή του μεσαιωνικού Σέρβου βασιλιά, κτήτορα αυτού του μοναστηριού, που κτίστηκε την περίοδο από το 1327 ως το 1335.
Ο κ. Tadić τόνισε πως το καθεστώς των σερβικών μοναστηριών και των ιερέων στο χώρο του Κοσσυφοπεδίου έχει μεγάλη σημασία για τη διαφύλαξη της σερβικής εθνικής ταυτότητας.
«Τα σερβικά μοναστήρια στο Κοσσυφοπέδιο δεν αποτελούν μόνο μέρος της δικής μας εθνικής και εκκλησιαστικής κληρονομιάς, αλλά και μέρος της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, και για αυτό αποτελεί υποχρέωσή μας να διαφυλάξουμε αυτήν την κληρονομιά σαν τα θεμέλια της σερβικής ταυτότητας, και σαν μέρος της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολλά τα καλά παραδείγματα ξένων Ορθοδόξων πολιτικών.
Στην Ελλάδα δυστυχώς - δυστυχώς - δυστυχώς!!
Μ.Ν

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς!!!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com