20 Ιαν 2010

«Στο κόκκινο» ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας.


Στο ραδιόφωνο του Συνασπισμού «Στο κόκκινο» ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας ανέπτυξε τις θέσεις του για το θέμα των μεταναστών.
Ακούστε
ΕΔΩ ολόκληρο το ηχητικό απόσπασμα της συνέντευξης στον δημοσιογράφο Νίκο Παπαδημητρίου.

3 σχόλια:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Εξόχως έξοχα, που έλεγε και ο μακαρίτης Άλκης Στέας. Αυτός θέλει η Ιερά Σύνοδος να αποφαίνεται "εν τη πολλαπλότητι" των απόψεων, αλλά η παπική εκκλησία φρονεί ότι πρέπει να αποφαίνεται "εν τη αλανθάστω παπικότητα" της μιας απόψεως. Μπέρδεμα ορθόδοξο, ποιά η διαλεκτική σύνθεση μεταξύ παπικής θέσης και προτεσταντικής πλουραλιστικής αντίθεσης; Ο κοπανιστός αέρας του σεβασμιοτάτου.

Όλοι οι μετέχοντες της ημετέρας παιδείας είναι Έλληνες, λέει ο σεβασμιότατος. Πήγε και ρώτησε, έκανε γκάλοπ στους λαθρο-και-μετανάστες και όλοι με ένα στόμα του απάντησαν: Ήλθομεν ίνα μεθέξωμεν της υμετέρας Παιδείας. Όλοι, δεν του απάντησε κανείς διαφορετικά, πχ για να τα κονομήσουμε. Μπράβο σας λαθρο-και-μετανάστες!!!

Και μας θύμισε ότι Ο Χριστός είναι για όλους, δεν κάνει διακρίσεις. Όπως λέει ο Απ. Παύλος, δεν υπάρχει αρσενικό και θηλυκό, Ιουδαίος και Έλληνας, και θα συμπληρώναμε Μουσουλμάνος ή Χριστιανός! Γιατί όχι;

Ο Απ. Παύλος απευθύνεται σε Χριστιανούς βέβαια και σαφέστατα αίρει τη διάκριση μεταξύ των περιτετμημένων και των απερίτμητων Χριστιανών, τονίζοντας ότι "εν Χριστώ" δεν ισχύει ούτε περιτομή ούτε ακροβυστία. Εδώ τι έχουμε; Ποιά η ομοιότητα; Είναι όλοι αυτοί που ήρθαν "εν Χριστώ", ώστε να ισχύουν αυτά που διαστρέφει και στρεβλώνει - και μαζί του αυτούς που τον ακούν ή το συνεντευξιάζονται - με τον απιστεύτου θράσους και άγνοιας επισκοπικό του λόγο;

Ένα μόνο υπολείπεται. Να αδειάσουν τους ναούς οι πιστοί της επισκοπής του. Αυτός είναι πραγματικός λυκοποιμένας. Να αφήσουν άδειους τους ναούς και να πηγαίνουν - γιατί μόνο αυτοί θα πηγαίνουν - οι εγκάθετοι των αλλοτρίων δογμάτων.

Αμήν, γένοιτο.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ.

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

ΟΧI μόνον να υποβάλει αμέσως την παραίτηση του αλλά και αν δεν την υποβάλει να οργανωθεί στη Μεσσηνία ένα δυναμικό κίνημα και να τον αναγκάσει να παραιτηθεί.

Ταυτόχρονα να καταγγελθεί στη Σύνοδο για τις αιρέσεις που εξέμεσε.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com