22 Ιαν 2010

Ο νέος Πατριάρχης Σερβίας και οι γνωριμίες του στην Ελλάδα.


Μητρόπολη Δημητριάδος
ΤΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα η Εκκλησία της Δημητριάδος εόρτασε την εορτή της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου, κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.
Το απόγευμα της Δευτέρας 28 Ιανουαρίου 2002 τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου Βόλου Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, κατά τον οποίο εκτέθηκε σε προσκύνημα η κάρα του Αγίου Ιγνατίου, που φυλάσσεται στο Επισκοπείο της Βέροιας.
Την κάρα έφερε ο Σεβ. Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων, και η υποδοχή της έγινε στο προαύλιο του Ι. Ναού από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο και τον ιερό κλήρο της περιοχής. Στον Εσπερινό χοροστάτησε και μίλησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Κύριλλος. Την ημέρα της εορτής Τρίτη 29 Ιανουαρίου, έγινε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, στον Ι. Ν. Αναλήψεως Βόλου, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Καλλίνικος.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. Ιγνάτιος δέχθηκε τις ευχές των αρχών του τόπου, του κλήρου και του λαού στο Επισκοπείο. Το μεσημέρι ο Μητροπολίτης παρέθεσε γεύμα στους φιλοξενουμένους Αρχιερείς, τις αρχές της πόλης και τους συνεργάτες της Μητροπόλεως, ενώ οι ευχές προς τον Σεβασμιώτατο συνεχίσθηκαν μέχρι αργά το βράδυ στον Μητροπολιτικό οίκο.
Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν οι εξής Μητροπολίτες: Λαγκαδά Σπυρίδων, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Διονύσιος, Πειραιώς Καλλίνικος, Καλαβρύτων Αμβρόσιος, Ελευθερουπόλεως Ευδόκιμος, Λαρίσης Ιγνάτιος, Βεροίας Παντελεήμων, Σάμου Ευσέβιος, Ξάνθης Παντελεήμων, Καστορίας Σεραφείμ, Κυθήρων Κύριλλος, Καισαριανής Δανιήλ και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Θεουπόλεως Παντελεήμων, Τράλλεων Ισίδωρος, Μαραθώνος Μελίτων και Νύσσης (Σερβία) Ειρηναίος.
Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

''Στον Εσπερινό χοροστάτησε και μίλησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Κύριλλος. ''

ΠΟΙΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΥΘΗΡΩΝ Κ.ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΗΤΑΝ Ο Κ.ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο Κ.ΣΕΡΑΦΕΙΜ.

ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΜΟΝΟ COPY-PASTE ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ...

aktines είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε
Το κείμενο αναφέρει την χρονολογία «Το απόγευμα της Δευτέρας 28 Ιανουαρίου 2002»

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Όταν ακούω Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος με πιάνει ανατριχίλα, μα μιά ανατριχίλα ... !

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΓΝΩΜΗ.
ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com