31 Δεκ 2009

Γιατί μόνο τα Χριστιανικά Σύμβολα;


Πολύς λόγος έγινε για την απομάκρυνση των θρησκευτικών συμβόλων – Εσταυρωμένου, Εικόνων – από τις σχολικές αίθουσες διδασκαλίας, συνεδριάσεως των Δικαστηρίων κ.α, έξ αφορμής αποφάσεως του Ευρωπαικού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Ε.Δ.Α.Δ.), ύστερα από την προσφυγή ιταλίδας μητέρας.
Σε απάντηση, μεταξύ των άλλων, ορθώς παρετηρήθη:«Ποιος Ευρωπαίος θα είχε το θάρρος να ζητήσει από τη Βουδιστική Ασία να αφαιρέσει τα σύμβολα του Βούδα από τους δημόσιους χώρους ή από την ινδουιστική Ασία να καταχωνιάσει τις πλούσιες απεικονίσεις εκείνης της θρησκείας ή από τους μουσουλμάνους να κρύψουν το Κοράνι, να πάψουν να αναφέρουν το όνομα του Αλλάχ δημοσίως, να μη διδάσκουν την πίστη τους στα σχολεία; Κανείς δεν θα είχε το θάρρος να το κάνει, γιατί ενστικτωδώς θα ένιωθε ντροπή να προτείνει στους άλλλους να απογυμνωθούν από την ιστορία τους και από την ιδιαίτερη παράδοσή τους……..»
Και όμως το ζητούν από την χριστιανική Ευρώπη. Τώρα δεν έχουν παρά να αποφασίσουν να απομακρύνουν και το τεράστιο θρησκευτικό σύμβολο από την Π. Διαθήκη με τις πλάκες του Μωυσή που δεσπόζει στη μεγάλη αίθουσα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.
«ΖΩΗ» - 31-12-2009

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

H τραγική ειρωνεία είναι ότι όσοι διώκουν τον Χριστιανισμό δεν αναρωτιούνται γιατί δεν διώκεται το Ισλάμ, Ο Ινδουισμός, Ο Βουδισμός ή ο Ταοϊσμός; Γιατί πολύ απλά Ο Ιησούς Χριστός είναι Η Αλήθεια και η Ζωή και ο μοναδικός Σωτήρας της ανθρωπότητας!

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Πανέξυπνο και θαυμάσιο σε καιρούς που η ιδιωτεία βασιλεύει.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Η μοναδική θρησκεία που είναι συμβατή με όλες τις θρησκείες, εκτός της Ορθόδοξης: Καθολικής και Αποστολικής, είναι η ιουδαϊκή. Γιατί; Ο Γιαχβέ είναι θεός απρόσωπος, ανυπόστατος,δηλαδή κάτι που δεν διαφέρει από τη συμπαντική σκόνη και κρύβει μέσα της το ... μπζόνιο. Όχι παίζουμε! "Αυτός είναι καφές", ω, συγγνώμη, "αυτός είναι θεός", ήθελα να γράψω. Συμπαντική Σκόνη, σου ζητώ συγγνώμη.

"Στην υγειά μας, ρε επιστήμονες"

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ωχ,ωχ, πάλι λάθος. Αντί "μποζόνιο" έγραψα "μπζόνιο". Πολύ αμαρτωλός είμαι, χίλια συγγνώμη Συμπαντική Σκόνη, χίλια συγγνώμη... .

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com