3 Δεκ 2009

Διακομματικό «παρών» για να τιμήσουν τον Μ. Ανδρουλάκη !!


Η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μ. Ανδρουλάκη «Ε, πρόεδρε» έγινε σε ένα κατάμεστο χώρο στον Κεραμεικό, παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, της υπουργού Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου, του υφυπουργού Εσωτερικών Ντίνου Ρόβλια, του πρώην προέδρου της Βουλής Δ. Σιούφα, βουλευτών, του επίτιμου προέδρου της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη και πλήθους κόσμου.
Το βιβλίο αναφέρεται στους επίδοξους ηγέτες και στις πρώτες 100 μέρες ενός προέδρου. Ο συγγραφέας με βάση την ελληνική αλλά και την παγκόσμια εμπειρία, διερευνά τα μυστικά της ηγεσίας λίγο πριν και λίγο μετά την κατάκτηση της εξουσίας.
Με έναν ακροβάτη στο εξώφυλλο του βιβλίου ο Μίμης Ανδρουλάκης αυτοπαρουσιάζεται σαν υψοφοβικός και εξομολογείται τον ίλιγγο και τον θαυμασμό που νοιώθει όταν βλέπει ακροβάτες στο σχοινί. Τον ίδιο ίλιγγο και ίσως μεγαλύτερο θαυμασμό, όπως λέει ο ίδιος, νοιώθει και όταν βλέπει τον «πρόεδρο» να τεντώνει το σχοινί και να ετοιμάζεται να κάνει τα πρώτα βήματα στα ύψη της εξουσίας του.
Η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου παρουσιάζοντας το βιβλίο, είπε οτι προλαμβάνει τα γεγονότα και αποτελεί συνέχεια του προηγούμενου, «Ζητούνται αλχημιστές». Τότε περιέγραφε τους ηγέτες, σήμερα με το «ε πρόεδρε» περιγράφει την επόμενη μέρα των εκλογών, είπε η υπουργός Παιδείας.
Η κ. Διαμαντοπούλου είπε οτι ο Μ. Ανδρουλάκης καλεί τον ηγέτη να περάσει από την προεκλογική περίοδο στην διακυβέρνηση. Η αναγωγή στο σήμερα, πρόσθεσε, είναι για μια συμβολική ρήξη με το παρελθόν, με ποιους θα κυβερνήσεις και με ποιο τρόπο, ποιες επιλογές θα κάνεις, ποιους συνδυασμούς με εκείνους που έχουν γνώση ή πολιτικό ένστικτο. Το μήνυμα είναι οτι αφήνεις «την εύθυμη αναβλητικότητα» της αντιπολίτευσης, κατέληξε η κ. Διαμαντοπούλου.
Ο πρώην υπουργός Παιδείας και βουλευτής της ΝΔ, Αρης Σπηλιωτόπουλος είπε οτι ο Μίμης Ανδρουλάκης ήταν πάντα δίπλα του, άτυπος σύμβουλος του και οτι του έδωσε το βιβλίο να το διαβάσει στη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα για την προεδρία της ΝΔ και μάλιστα οταν συζητούνταν να θέσει και ο ίδιος υποψηφιότητα. Πρόκειται για ενα εξαιρετικά σημαντικό πολιτικό εγχειρίδιο είπε.
Ο κ. Σπηλιωτόπουλος μίλησε για τα κόμματα διακρίνοντας τα σε ηγεμονικά και σε εκείνα που λειτουργούν με κανόνες και ο πρόεδρος είναι πρώτος μεταξύ ίσων, μορφή την οποία, όπως είπε, παίρνουν και τα σημερινά κόμματα. Σημείωσε όμως οτι «σήμερα απουσιάζει η ποιότητα της δημοκρατίας».
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Φώτης Κουβέλης τόνισε οτι είναι τιμή και χαρά να παρουσιάζει το νέο βιβλίο του Μίμη Ανδρουλάκη που έχουν κοινές διαδρομές και διεκδικήσεις οχι μόνο στο παρελθόν αλλά και στο παρόν. Ο κ. Κουβέλης είπε ότι ο συγγραφέας πιστεύει πως όποιος ασκεί εξουσία πρέπει να ακούει ενώ εκφράζει το φόβο οτι υπάρχει πάντα για τον ηγέτη ο κίνδυνος αφομοίωσης απο το σύστημα που οδηγεί στην αποτυχία.
Πηγή:.athina984.gr/node/77611

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ: ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ-ΜΑΥΡΙΣΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΜΟΥΝ, ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com