19 Δεκ 2009

«Μυστικός ρεπόρτερ» στην Ιεραρχία


Αναστάτωση, δυσαρέσκεια και έντονο προβληματισμό προκάλεσαν σε αρκετούς Ιεράρχες τα μαγνητοσκοπημένα αποσπάσματα από την χθεσινή συνεδρίαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος που είδαν το φως της δημοσιότητας στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στο ΥouTube.
Όπως μπορεί να διακρίνει ο χρήστης του διαδικτύου η μαγνητοσκόπηση έγινε από κινητό τηλέφωνο και πιθανότατα ο «μυστικός ρεπόρτερ» είναι ένας εκ των μητροπολιτών.
Τα βίντεο είδαν το φως της δημοσιότητας μέσω της ιστοσελίδας του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβροσίου όπου πλαισιώνουν το άρθρο του Μητροπολίτη για την χθεσινή συνεδρίαση της Ιεραρχίας. Στην ίδια ανάρτηση ο κ.Αμβρόσιος δημοσιεύει την μακροσκελή εισήγηση του στο Σώμα της Ιεραρχίας.
Το πρώτο βίντεο περιλαμβάνει αποσπάσματα από την έναρξη της χθεσινής συνεδρίασης και το δεύτερο ένα απόσπασμα της παρέμβασης του Μητροπολίτη Φιλίππων Προκοπίου.
Το Amen.gr επικοινώνησε με τον Μητροπολίτη Φιλίππων και ζήτησε ένα σχόλιο αναφορικά με το βίντεο που κυκλοφορεί στο ΥοuTube.
Ο κ. Προκόπιος έκπληκτος δήλωσε, στο Amen.gr, άγνοια και απορία για το γεγονός καθώς επίσης και την αδυναμία του να κατανοήσει «την σκοπιμότητα παρά μόνο την πρόθεση να εκτεθεί το Σώμα της Ιεραρχίας στην σκέψη ότι υπάρχουν Ιεράρχες μέλη της Συνόδου που επιδίδονται στην κρυφή μαγνητοσκόπηση».
Aξίζει να σημειωθεί ότι κάποιοι μητροπολίτες, με σκωπτική διάθεση, δήλωσαν ανεπίσημα στο Amen.gr, πως «ύστερα από αυτή τη διαρροή δεν θα μπορούμε να κατηγορούμε για όλα τους δημοσιογράφους αφού ορισμένοι αδελφοί μας ανέλαβαν να κάνουν τους ρεπόρτερ».
Υπενθυμίζεται, ωστόσο, ότι πολλοί Μητροπολίτες κατά το παρελθόν έχουν εκφράσει την άποψη να επιτρέπεται σε δημοσιογράφους και περιορισμένο κοινό να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις της Ιεραρχίας.
Προφανώς κανένας δεν περίμενε ότι αυτό θα γινόταν μέσω της κάμερας ενός "Ιερού" κινητού τηλεφώνου...
Δείτε τα μαγνητοσκοπημένα αποσπάσματα στην ιστοσελίδα του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβροσίου:
http://mkka.blogspot.com/
Στο YouTube:
-http://www.youtube.com/watch?v=g1L5ePBrNQQ&feature=player_embedded
-http://www.youtube.com/watch?v=TY3vn3Er5AE&feature=player_embedded
Πηγή:Amen.gr

4 σχόλια:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Επιτέλους, τώρα αποκτήσαμε και την ιεράν "Ζούγκλα" και τον ιερότατον "Κίτρινο Τύπο".

Πάμε καλά, έρχονται τα ακόμη καλύτερα.

Ανώνυμος είπε...

Πέρα από το αστείο του πράγματος νομίζω ότι πρέπει ο πιστός λαός να μπορεί να ενημερώνεται για τις συσκέψεις της Ιεραρχίας.
Να γνωρίζει τι υποστηρίζουν οι Ιεράρχες του για όλα τα θέματα από τα της Πίστεως μέχρι του μαθήματος των θρησκευτικών συμβόλων, του μαθήματος των θρησκευτικών και της εκκλησιαστικής περιουσίας. Και αυτό για να μην αισθάνεται ο λαός αποκομμένος από τους παπάδες και οι παπάδες να κανονίζουν ερήμην αυτού.
Αφού η Εκκλησία είναι και κλήρος και λαός, όταν αναφύεται κάποιο θέμα από τη πλευρά της πολιτείας το οποίο θίγει κατά κάποιο τρόπο την Εκκλησία, δεν πρέπει ο λαός να το γνωρίζει;
Έτσι και να μπορεί να υποστηρίζει την Ιεραρχία όπου χρειάζεται αλλά και κατά κάποιο τρόπο να φοβούνται και οι Ιεράρχες και να μην προβαίνουν σε επιζήμιες για την Πίστη διακηρύξεις, όπως αναγνώρισης "μυστηρίων" αιρετικών κλπ.
Γιατί αν μη τι άλλο, οι Ιεράρχες θεωρητικά εκπροσωπούν τον λαό και μνημονεύοντας στη Θεία Λειτουργία τον εκάστοτε Επίσκοπο ο λαός τάσσεται μαζί του.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Συμφωνώ απολύτως. Αλλά οι Ιεράρχες μας, πνευματοκίνητοι υποτίθεται, έχουν φθάσει την κατάσταση σε τέτοιο χάλι, που δεν μπορεί κανείς να κάνει τίποτα άλλο, από το να τους παραπέμπει στις τηλεοπτικές ζούγκλες και τους κίτρινους τύπους. Τι κι αν γράφουμε, τι κι αν φωνάζουμε; Μας θεωρούν όλους ποίμνη άλογη και προκειμένου να μας κάνουν έλλογη, μας κανοναρχούν στην οικονομία. Όχι όμως στην αγία Οικονομία, σε κάποια άλλη. Διότι πιστεύουν ότι η αγία Οικονομία φτιάχνει σχισματοαιρετικούς παλαιοημερολογίτες. Και αφού έφτιαξαν τους παλαιοημερολογίτες - από την έωλη οικονομία τους - τώρα φτιάχνουν και τους ταλιμπάν αντιοικουμενιστές. Μπράβο τους!!!

Και κάτι τελευταίο. Οι Ιεράρχες δεν εκπροσωπούν θεωρητικά τον λαό του Θεού. Τον εκπροσωπούν ουσιαστικά (σημ. όχι υποκριτικά με λάβαρα και εθνικιστικές κορώνες ...) αλλά δεν το θέλουν.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι μόνο αυτό αγαπητέ κ. Χ., αλλά, όπως είδα την ομιλία του Κα-
λαβρύτων κ.... Αμβροσίου δεν έπαυ-
σαν ούτε ΘΑ παύσουν να πολιτικολο-
γούν!!Ενδιαφέρεται ο κ. Λενής, αν η
κυβέρνηση στελεχωθεί και κυβερνή-
σει! Διάβασα αυτά, που είπε και σι-
χάθηκα!! Ούτε εκπρόσωπος της ΝΔ. να ήταν! Αλήθεια δεν τον παίρνει ο
Σαμαράς για τέτοιον!! Όσο για τις
δριμείες λέξεις, που λέει ότι χρη-
σιμοποιεί για εκτόνωση, κάποιος
πρέπει να του μιλήσει "για το rexona"...! Αλήθεια ξέχασε την υπό-
σχεσή του ότι στα 70 του θα παρη-
τείτο;; Ή μήπως κάθεται, για να σώ-
σει την εκκλησία..;!! Συγνώμη για το χώρο και το χρόνο από το ιστολό-
γιο, αλλά έχω ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΕΙ!!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com