19 Νοε 2009

Κηδεύθηκε ο Πατριάρχης Σερβίας Παύλος

Χιλιάδες πιστοί συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία τον Πατριάρχη Σερβίας Παύλο.Η εξόδιος ακολουθία εψάλη στο ναό του Αγίου Σάββα, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, με τη συμμετοχή πολλών αρχιερέων ορθόδοξων εκκλησιών από όλο τον κόσμο.
Στην ακολουθία συμμετείχαν ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ, ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, εκπρόσωποι Αυτοκεφάλων Ορθοδόξων Εκκλησιών, από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ο Μητροπολίτης Γέρων Αξώμης Πέτρος, από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ο Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιος, από το Πατριαρχείο Μόσχας ο Μητροπολίτης Μίνσκ και Σλούτσκ κ. Φιλάρετος.
Την Εκκλησία της Ελλάδος εκπροσώπησε ο Μητροπολίτης Ελασσόνας Βασίλειος, ενώ την Εκκλησία της Κύπρου ο μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος.
Από το Άγιον Όρος, στάλθηκε αντιπροσωπεία που αποτελούσαν ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος, αρχιμανδρίτης Γαβριήλ, ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Φιλοθέου, αρχιμανδρίτης γέρων Νικόδημος και ο ιερομόναχος Σεραφείμ της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου.
Η σορός του Πατριάρχη μεταφέρθηκε στη Μονή των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ στη Ρακόβιτσα, 11 χιλιόμετρα έξω από το Βελιγράδι, όπου έγινε και η ταφή.

1 σχόλιο:

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Απορία εκφράζουμε:

Στην κηδεία του μακαριστού Πατριάρχη των Σέρβων Παύλου πήγαν λιγότεροι επίσκοποι από ότι πήγαν τις φιέστες του Ζακύνθου; Μπράβο! Και εις ανώτερα!!!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com