Οι γιατροί είχαν ξεγράψει τον 46χρονο σήμερα Ρομ Χουμπέν, θεωρώντας ότι έπεσε σε «άγρυπνο κώμα» μετά από σοβαρό τροχαίο δυστύχημα το 1983, ωστόσο δυόμισι δεκαετίες αργότερα οι εξετάσεις έδειξαν τη φρικτή αλήθεια: είχε μείνει παράλυτος, αλλά ο εγκέφαλός του λειτουργούσε κανονικά.
«Θαμμένος ζωντανός» στο ίδιο του το σώμα για 23 ολόκληρα χρόνια ο Ρομ Χουμπέν από το Βέλγιο μπορεί σήμερα με τη βοήθεια ενός υπολογιστή να επικοινωνεί με τους φίλους και την οικογένειά του.
«Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ» - 25/11/2009
Πιέσεις
-
*Ο εκλεγμένος, αλλά όχι ακόμη ορκισμένος, πρόεδρος των ΗΠΑ σπεύδει να
δείξει τις προθέσεις του πριν ακόμη αναλάβει το αξίωμα, επωφελούμενος από
το ‘κενό...
Πριν από 11 ώρες
1 σχόλιο:
Προλογικό
Η δική μου ενημέρωση δεν είναι από την εφημερίδα "Φιλελεύθερος". Είναι από τα σημερινά (25/11/2009) ΝΕΑ
Ο προβληματισμός με τις λάθος διαγνώσεις, που θέτει ο Βέλγος Νευρολόγος Στέιβιν Λορέις, δημιουργεί σοβαρό εμπόδια στους συναδέλφους του, οι οποίοι υποστηρίζουν το αδιαφιλονίκητο και αδιαπραγμάτευτο του εγκεφαλικού "θανάτου" (σε εισαγωγικά ο θάνατος). Ένθερμος υποστηρικτής του εγκεφαλικού "θανάτου" και ο ημέτερος καθηγητής της Νευρολογίας στο ΑΠΘ κύριος Σταύρος Μπαλογιάννης και άλλοι.
Ο λόγος; Τα όργανα πρέπει να αφαιρούνται όσο το δυνατόν γρηγορότερα από ασθενείς σε κωματώδη κατάσταση. Όταν η κατάσταση του κώματος παρατείνεται, και αυτό προβλέπεται μετά τα όσα μας είπε ο Βέλγος νευρολόγος αφού θα πρέπει να δώσουμε "πίστωση" χρόνου στον κωματώδη ασθενή, τότε τα όργανα αρχίζουν να χαλάνε και δεν πιάνουν.
Άρα, γρήγορη (ψευτο)διάγνωση ίσον γρήγορη εκσπλάχνωση και "ευλογία" Κυρίου για το θεάρεστο (με πολλά εισαγωγικά) έργο των μεταμοσχευτών γιατρών και της επιστήμης.
Όταν τα έλεγα αυτά πριν από είκοσι χρόνια, οι συνάδελφοι γιατροί με κατηγορούσαν για φασίστα, αιρετικό κλπ, και οι εφημερίδες πέταγαν στα σκουπίδια τα γράμματα που τους έστελνα.
Θέλησα κάποτε να καταθέσω δική μου εισήγηση σε ιατρικό συνέδριο που γινόταν εδώ για τις μεταμοσχεύσεις με πρόεδρο τον καθηγητή κ. Ράπτη. Το θέμα μου ήταν "Το ήθος των Μεταμοσχεύσεων" και ο κύριος πρόεδρος, ζήτησε να τον πληροφορήσω ποιά ήταν η επιστημονική βιβλιογραφία που θα προσκόμιζα. Του ζήτησα κι εγώ να μου πει, ποιά θεωρεί αδιάβλητα αντικειμενικά κριτήρια ήθους, αλλά δεν μου απάντησε. Η εισήγηση απορρίφθηκε.
Δημοσίευση σχολίου