16 Νοε 2009

ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΕΙ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ;;;


ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΕΙ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ;;;

Ενημερώνουμε όλους τους Έλληνες και τους Απόδημους αδελφούς μας οι οποίοι ακούν τον Ραδιόφωνο της Εκκλησίας ότι έγινε η Παρουσίαση του Νέου Προγράμματος με τέτοιο πρόγραμμα όπου είτε βρίσκονται στα κρεβάτια των γηρατειών ή του πόνου της ασθένειας είτε βρίσκονται σε περιοχές όπου η Εκκλησία των περιοχών που διαβιούν οι απόδημοι ή ομογενείς αδελφοί μας, δεν θα ακούν τον Θείο Λόγο του Ευαγγελίου και την προβολή του μηνυμάτων του Χριστού είτε από το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας είτε μέσα το ίδιο Ραδιόφωνο που αναμεταδιδόταν μέσα από το Ιντερνετ .
Και όλα αυτά την στιγμή όπου συμπληρώθηκαν είκοσι χρόνια από τότε, που με πρωτοβουλία του τότε αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, εξέπεμψε από το Συνοδικό Μέγαρο για πρώτη φορά ο πρώτος ραδιοφωνικός πομπός χάρη στις δωρεές μηχανημάτων από τον Μεγάλο ευεργέτη, εφοπλιστή κο Νικόλαο Φράγκο. Και θυμίζουμε στους πολυπληθείς επισκέπτες – αναγνώστες ότι το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας αναπτύχθηκε ακόμα περισσότερο σε προσωπικό και σε ενημερωτικές εκπομπές επί κυρού Χριστοδούλου.
Επίσης τους ενημερώνουμε ότι είκοσι χρόνια μετά, η Ιερά Σύνοδος δεν έχει απλώς αποδεχτεί την ύπαρξη του Ραδιοφωνικού Σταθμού καλύπτοντας δια της Ε.Κ.Υ.Ο. όλα τα έξοδα της λειτουργίας του, καθότι τα ίδια έσοδα του σταθμού είναι ελάχιστα, αλλά ενδιαφέρεται ζωηρά για τον εκσυγχρονισμό του, την περαιτέρω ανάπτυξή του, αλλά και την τεχνική του βελτίωση, αφού πλέον έχει γίνει κατανοητό ότι το Ραδιόφωνο είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο η Εκκλησία μπορεί να απευθυνθεί ταυτόχρονα σε τόσο πολλούς ανθρώπους εκτός των ναών.
Ενώ τους γνωρίζουμε ότι ο Μακαριώτατος, ως εξ οφίτσιο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας Ελλάδος, αλλά και ο αναπληρωτής του Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, καθώς και το έτερο αρχιερατικό μέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Βασίλειος με την συμπαράσταση και των υπολοίπων μελών της Eπιτροπής Διοικήσεως, ανέλαβαν όλο το βάρος της τωρινής ανανέωσης του Ραδιόφωνου της Εκκλησίας.
Μελετώντας τη Παρουσίαση του Νέου Προγράμματος (το οποίο θα σας παρουσιάσουμε πιο κάτω) ρωτούμε σαν Apodimos.com τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Διοικούσας Επιτροπής της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας Ελλάδος τις πιο κάτω ερωτήσεις
· Που το πάει το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας ;;;
· Μήπως θέλουν να Διακόψουν το πρόγραμμα του Ραδιοφωνικού Ορθόδοξου Χριστιανικού Σταθμού της Εκκλησίας , από τους Ραδιοφωνικούς Σταθμούς των Ιερών Μητροπόλεων (όσες το χρησιμοποιούν), από την εκπομπή των Θρησκευτικών Εκπομπών ;
· Μήπως θέλουν να μετατρέψουν τον Ραδιοφωνικό Ορθόδοξο Χριστιανικό Σταθμό της Εκκλησίας σε Παγκοσμιαποιημένο Θρησκευτικό ;
· Μήπως θέλουν να μην γνωρίζουν τι κοινωνούν όταν έρχονται για να λάβουν Σώμα και Αίμα, όπως συμβαίνει και σε Ορθόδοξη Χριστιανική της Ευρώπης όπου από την ίδια Λαβίδα κοινωνούν Ορθόδοξοι και Καθολικοί ;
· Μήπως θέλουν να παραδώσουν την εκπομπή των Θρησκευτικών Εκπομπών στους Παλαιοημερολογίτες ή στους ΓΧΟ ;
· Εάν υπήρχε τώρα ο Απόστολος των Εθνών Παύλος, ο οποίος διάβηκε τόσα κράτη και έστειλε τόσες Επιστολές για να περάσει το μήνυμα «Υμείς δε κηρύσσομεν Χριστόν και Αυτόν Εσταυρωμένον» (Α Κορινθίους Α23) δεν θα χρησιμοποιούσε τα ηλεκτρονικά Media ;
· Τι λόγο θα δώσετε στους κυρούς αρχιεπισκόπους Σεραφείμ και Χριστοδούλο για αυτόν νεωτερισμό του Ραδιόφωνου της Εκκλησίας ;
Και γράφω αυτά: Διότι ευρισκόμενος στην Ελβετία σε επαγγελματική Έκθεση Ραδιοτηλεοπτικών Μηχανημάτων γνώρισα Καθολικό Ιερέα που συμμετείχε στην εφεύρεση των VTR την δεκαετία του 50, οποίος ασχολουμένος επί χρόνια έφτιαξε τον Ραδιοτηλεοπτικό Σταθμό των Φιλιππίνων και την μορφή του πρόγραμμα του που αφορούσε την Καθολική Εκκλησία και όδευε να κάνει το ίδιο στην Ολλανδία κατάλαβα πόσο ενδιαφέρονται οι Καθολικοί . Διότι την εποχή έναρξης της λειτουργίας του Ραδιόφωνου της Εκκλησίας έμαθα ότι υπήρξε μια μεγάλη δωρεά με ένα μεγάλο κτήριο στον Πειραιά το οποίο εκταμειοβομενο με σκοπό να γίνει το Τηλεοπτικό Κανάλι της Εκκλησίας πέρασα το μήνυμα στον Αρχιμανδρίτη της περιοχής μου και μετέπειτα κυρό Μητροπολίτη Χίου ότι έχοντας την εμπειρία ανέξοδα μπορώ να το υλοποιήσω όμως δεν υπήρξε ενδιαφέρον από την Εκκλησία . Επίσης διότι είχα κρούσεις σε υπεύθυνα άτομα του κύκλου του κυρου Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου αλλά δεν έγινε τίποτα για την δημιουργία της Τηλεόρασης της Εκκλησίας της Ελλάδος και αυτά αφιλοκερδώς .
Πηγή:http://www.apodimos.com/

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συνυπογράφουμε το κείμενο που λέει πικρές αλήθειες! Ο Ρ/Σ της Εκκλησίας της Ελλάδος βρίσκεται στην μεγαλύτερη κατάπτωση που γνώρισε απο την αρχή της υπάρξεως του!

Σκέτα χάλια! Να διακόψουν αμέσως όλες οι Μητροπόλεις την μετάδοση του Ρ/Σ της Εκκλησίας της Ελλάδος αν θέλουν οι Μητροπολίτες την σωτηρία τους!

Εσείς να διατηρείτε συνεχώς το θέμα στην επικαιρότητα μέχρι να λυθεί οριστικά το θέμα. Και αυτό θα γίνει μόνο αν απομακρυνθούν όλοι οι υπεύθυνοι γι' αυτά τα χάλια απο τον Ρ/Σ, διευθυντές, παραγωγοί και οι λοιποί συνυπεύθυνοι!

Ένας πιστός

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Δυστυχώς! Οι άνθρωποι που διόρισε ο Αρχιεπίσκοπος στο ραδιοσταθμό της Εκκλησίας δείχνουν τους νεορθόδοξους κουλτουριάρικους προσανατολισμούς του ιδίου του Μακαριότατου.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com