9 Σεπ 2009

Υποδείξεις του σεΐχη της Λεύκας για τη Λευκωσία .«Ζητά αυτόνομο ισλαμικό καντόνι»


Ο πνευματικός ηγέτης του ''τάγματος της Λεύκας'', Σεϊχης Ναζίμ Κιπρισί είπε ότι θα πρέπει στην εντός των τειχών κατεχόμενη περιοχή η διαβίωση των κατοίκων να γίνεται σύμφωνα με τον ισλαμικό τρόπο ζωής.

Η εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ» - 08/09/2009, σελ. 6 έγραψε:

Θέλει ισλαμικό καντόνι

Τη μετατροπή της εντός των τειχών κατεχόμενης Λευκωσίας σε αυτόνομη περιοχή που θα υπάγεται στους κανονισμούς, τα ήθη και τα έθιμα του Ισλάμ φαίνεται πως οραματίζεται ο πνευματικός ηγέτης του «τάγματος της Λεύκας», σεΐχης Ναζίμ Κιμπρισί.
Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τις δηλώσεις του που φιλοξενήθηκαν στην εφημερίδα «Κιμπρισλί» με τις οποίες αρχικά αναφέρθηκε στην ανάγκη για αναπαλαίωση των κτισμάτων στην εντός των τειχών κατεχόμενης Λευκωσίας.
Ο σεΐχης Ναζίμ προσφέρθηκε μάλιστα να αναλάβει ο ίδιος και το τάγμα του το κόστος για την αναπαλαίωση των κτηρίων λέγοντας πως σε αυτή την περιοχή βρίσκεται η πιο σημαντική ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά των Τ/Κ. «Όλα αυτά θα εξαφανιστούν αν δεν γίνει κάτι» είπε υποδεικνύοντας ότι σε πρώτη φάση θα πρέπει να απαγορευτεί η κυκλοφορία αυτοκινήτων στην περιοχή και η διαβίωση των «κατοίκων να γίνεται σύμφωνα με τον ισλαμικό τρόπο ζωής, χωρίς να εισπράττονται φόροι».
Οι πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις θα διοργανώνονται σύμφωνα με τα ήθη και τα έθιμα του Ισλάμ συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι σε αυτό το πλαίσιο «θα κλείσουν όλα τα καζίνο και τα μπαρ».
Σύμφωνα με την εφημερίδα η οποία στεγάζει το θέμα υπό τον τίτλο «Ζητά αυτόνομο ισλαμικό καντόνι» ο σεΐχης δεν είναι ικανοποιημένος από την «κυβέρνηση» Έρογλου λέγοντας πως ως Τ/Κ μουσουλμάνοι, δεν δέχονται να έχουν στην εξουσία τη σημερινή «κυβέρνηση» εξού και αισθάνθηκαν την ανάγκη να έχουν μια «αυτόνομη περιοχή».
Ο σεΐχης πρόσθεσε ότι σχετικές επιστολές με το αίτημα αυτό ετοιμάστηκαν και θα αποσταλούν στον ΟΗΕ και την ΕΕ ενώ δεν απέκλεισε να προσφύγει και στο ΕΔΑΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com