18 Ιουν 2009

Καλή-επιτυχία-«Μακεδονία». Πόσο «παλιά» είναι η Ακρόπολη;

Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής, γνωστή από το -καλή-επιτυχία-«Μακεδονία» ρώτησε συμπαρουσιαστή της «πόσο παλιά είναι η Ακρόπολη;», εννοώντας πότε χτίστηκε ο Παρθενώνας.
Το θέμα βέβαια δεν είναι η ερώτηση ούτε η απάντηση αλλά το ότι κάποιοι TV-δημοσιογράφοι, δεν τα πάνε και τόσο καλά με την ελληνική ιστορία… (Θα μου πείτε τώρα και με τι τα πάνε καλά )
Υπάρχουν όμως και χειρότερα. Με βάση έρευνα που έγινε μεταξύ τηλεθεατών ηλικίας 9-40 ετών που παρουσίασε η εφημερίδα Το Βήμα , προέκυψε ότι ο νομπελίστας ποιητής Γ. Σεφέρης είναι τραγουδιστής, ο ζωγράφος Α. Φασιανός είναι …πτηνό, κι ορισμένοι δεν είχαν ιδέα τι εστί Ελύτης …
Αντίθετα οι ποιο αναγνωρίσιμοι Έλληνες είναι οι Αννίτα Πάνια, Χριστίνα Λαμπίρη, Κατερίνα Καραβάτου, Σάκης Ρουβάς , Ηλίας Ψινάκης, Ματθίλδη Μαγγίρα, Έφη Θώδη και ο νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης .
Ακόμη η έρευνα έδειξε ότι μία στις πέντε γυναίκες παρακολουθεί τηλεόραση δύο με τρεις ώρες την ημέρα, ενώ το 35% εξ αυτών το κάνει για να διασκεδάσει.
Από την άλλη, σύμφωνα με τα ευρήματα, οι άνδρες αφιερώνουν στην τηλεόραση περίπου δύο ώρες ανά ημέρα, προτιμώντας κοινωνικές εκπομπές, περιπέτειες και κωμωδίες.
Το ερώτημα δηλαδή θα παραμένει και θα μεγαλώνει ιδίως με το περιεχόμενο των νέων σχολικών βιβλίων.
ΠΟΣΟ «ΠΑΛΙΑ»ΕΙΝΑΙ Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ ;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό είναι κοινωνία της αποβλάκωσης...

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com