25 Μαΐ 2009

Συνεχίζεται ο αγώνας κατά της Σεξουαλικής Αγωγής στο meafora


Στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας ( meafora.gr) έχει αρχίσει ένας διάλογος για τη σεξουαλική αγωγή. Παραθέτουμε ένα μικρό μέρος και οι αναγνώστες θα βγάλουν πολλά συμπεράσματα.
=================================
ΦΟΥΛΑΚΗΣ ΦΩΤΗΣ
(humanlife.gr) λέει:
Παρασκευή, 15 Μαΐου 2009 στις 13:21
KΥΡΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ ,ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΑΠΟ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ Η ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΕΝΟΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΠΡΕΛΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ. ΤΙ ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΔΗΛΑΔΗ;;NA EXEI AΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΤΕ;;
ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ. Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΤΩΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΓΑΛΑΞΙΩΝ. ΑΝ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΣΤΟΝ ΥΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ, ΤΟΤΕ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΜΗΛΙΑ, ΟΠΩΣ ΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΟ 1922.
Η ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΥΤΗ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΑΘΕΙ ΜΕΓΑΛΟΣ,ΩΣ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ.
=================================
Θεμιστοκλής λέει:
Παρασκευή, 15 Μαΐου 2009 στις 14:12
Όποιος φωνάζει δεν έχει πάντα δίκιο κ. Φουλάκη και εσείς με τα κεφαλαία γράμματα δείχνετε ότι έχετε τρομερή αγανάκτηση και οργή για όσα διαβάσατε στο μήνυμα της κ. Κυριαζή.
Πάντως κ. Φουλάκη το θέμα δεν είναι αν το παιδί πρέπει να ενημερώνεται. Σε αυτό απαντάει το μήνυμα ότι η ενημέρωση πρέπει να γίνει από τους γονείς όταν εκείνοι κρίνουν ότι ήλθε ο καιρός. Το θέμα είναι από ποιον θα γίνει η ενημέρωση. Πιστεύω ότι γι αυτά τα θέματα όπως είναι η σεξουαλική αγωγή των νέων τον πρώτο λόγο πρέπει να έχουν οι γονείς και όχι το σχολείο. Οι γονείς όταν κρίνουν ότι το παιδί τους μπορεί να χωνέψει μία τέτοια διδαχή, τότε με πολλή διάκριση και αγάπη προχωρούν στην ενημέρωση. Διότι όταν η διδαχή βρει ανέτοιμο έναν άνθρωπο να την βαστάξει, αντί να οφελήσει, μπορεί όχι μόνο να τον βλάψει αλλά και να τον σκοτώσει.
Τα περί Ορθοδοξίας που αναφέρετε δεν χρειάζονται κ. Φουλάκη. Απλά φανερώνουν μία ανοιχτή πληγή που σας καίει.
κ. Χρύσα να χαίρεστε τα παιδάκια σας και εύχομαι να είναι καλογραμμένα στο βιβλίο της ζωής. Αληθώς Ανέστη ο Χριστός.
=================================
Larry λέει:
Σάββατο, 16 Μαΐου 2009 στις 17:01
Συμφωνώ με την κ. Χρύσα. Προσωπικά δεν έχω παιδιά αλλά γνωρίζω αρκετά καλά το θέμα.
Κ. Φουλάκη, και η επιθετικότητα είναι σύμφυτη με τον άνθρωπο - δε μπρούμε να πούμε όμως ότι πρέπει να φτιάξουμε ένα μάθημα για αυτήν.
Όσο για την ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο, δε νομίζω ότι η σεξουαλική αγωγή θα βοηθήσει. Πιστεύω ότι πρέπει να ενημερώνονται τα παιδιά στο μάθημα της Πληροφορικής, το οποίο πρέπει να γίνεται σε όλα τα Δημοτικά. Και τέλος πάντων, από τι προστατεύουμε τα παιδιά όταν τα παραδοσιακά ΜΜΕ είναι γεμάτα από σεξ; Το Ίντερνετ μας απειλεί; Ή μήπως η ψευτοηθική μας, όταν μιλάμε για “αποπλάνηση17χρονων” τα οποία σε ένα χρόνο θεωρούνται ώριμα;;;
Τώρα τα περί Χριστού… το ξέρουμε ότι ενοχλεί πολλούς η αλήθεια για το Θεό, η κ. Χρύσα όμως δεν είπε τίποτα για δεξιά κλπ, μην προσπαθείτε να ανακατέψετε την διαφθορά με την αλήθεια του Χριστού! Ο εύκολος δρόμος είναι ο αθεϊσμός, βλέπουμε τα αποτελέσματά του στις ανεπτυγμένες κοινωνίες…
Αληθώς Ανέστη!
=================================
Χρυσή (meafora.gr) λέει:
Δευτέρα, 18 Μαΐου 2009 στις 11:50
Αγαπητέ κ. Φουλάκη,
Απαντώ σε κάθε σας πρόταση για να καταλαβαινόμαστε.
Αν ασχοληθείτε περισσότερο με το θέμα αυτό, θα δείτε ότι η σεξουαλική αγωγή σε άλλες χώρες δεν έφερε θετικά αποτελέσματα. Αν υπήρχε αυτή η περίπτωση, δεν θα είχα πρόβλημα να την υιοθετήσουμε και εμείς.
Ότι καινούργιο δεν είναι και πρωτοποριακό. Μπορεί να είναι και καταστροφικό για αυτό και θέλει πολύ προσοχή! Δεν τρώμε ότι μας σερβίρουν έτοιμο στο πιάτο μας … επειδή είναι μία καινούργια συνταγή και μόνο!
Το σχολείο θα μπορούσε να βοηθήσει τους γονείς το πως να ενημερώνουν οι ίδιοι τα παιδιά τους σε τέτοια θέματα, όπως κάνουν οι σχολικοί σύμβουλοι για το θέμα της διδασκαλίας των παιδιών από τους γονείς.
Το παιδί δεν έχει άγνοια σε κανένα θέμα, όταν οι γονείς είναι κοντά του, και το ακούνε και το συμβουλεύουνε. Ούτε κινδυνεύει από το διαδίκτυο λόγω της μη διδαχής αυτού του μαθήματος, αλλά λόγω του ότι οι γονείς θέλουν και αυτό το θέμα το φορτώσουν στο σχολείο, δηλαδή απουσία γονέων;;; Αλλού πρέπει να εστιάσετε το πρόβλημα, κυρίως στην επικοινωνία που έχουμε εμείς οι γονείς με τα παιδιά μας.Η σεξουαλική αγωγή δεν θα σώσει τα παιδιά μας, να είστε σίγουρος! Όταν έχουμε σωστούς (πρότυπα) δασκάλους και γονείς και ενημερώνουν τα παιδιά τους, με αγάπη τους κινδύνους και έχουν πραγματικό παράδειγμα, τα παιδιά ακούνε.
Στο ΄΄Που ούτε εσείς θα μπορείτε να ελέγχετε”. Εάν δεν μπορείς κάπου το παιδί σου να το ελέγξεις, δεν μπορείς να τον ελέγξεις γενικά! Για σκεφτείτε το καλύτερα. Εσείς είστε κοντά του (το ακούτε) και του δείχνεται όλη σας την αγάπη και παρόλα αυτά δεν ακούει. Θυμηθείτε την παραβολή του Άσωτου υιού. Ε! δεν είμαστε και θεοί και για αυτό υπάρχει και ο Θεός και προσευχόμαστε να μας βοηθήσει. Ο πατήρ Πορφύριος έλεγε “μη μιλάτε πολύ στα αυτιά των παιδιών, κουράζονται, να λέτε τον Θεό να μιλάει για σας, να τα φωτίζει”.
Η Ορθοδοξία είναι παγκόσμια και όχι μόνο Ελληνική, εδώ συμφωνώ μαζί σας. Ρίχτε όμως μια ματιά στον χάρτη της Ελλάδος. ΘΡΗΣΚΕΙΑ : Χριστιανοί Ορθόδοξοι, σας λέει τίποτα;;;
Η σεξουαλικότητα είναι σύμφυτη στον άνθρωπο, όπως λέτε και η ανάγκη για φαί και νερό και κανείς δεν μας διδάσκει το πως να τρώμε και να πίνουμε. Δεν χρειάζεται να σπουδάσεις. Ενώ αυτοί που θέλουν να διδάξουν την σεξουαλική αγωγή που σπούδασαν ;;; ή θα διδάξουν εμπειρίες περί του θέματος;;; Οι γονείς στο τραπέζι μας λένε από μικρά πως πρέπει να κρατάμε το μαχαιροπίρουνο κ.α (πως να μιλάμε). Θέλω να πω, πως αυτά τα μαθαίνουμε μέσα στο σπίτι που μεγαλώνουμε. Τώρα αν κάποιος θέλει περαιτέρω ενημέρωση για οποιοδήποτε θέμα, υπάρχουν διάφορα κέντρα ακόμα και ιστιοσελίδες π.χ humanlife.gr που μπορεί να απευθυνθεί!!!!!Αν διαβάσετε κάποια αποσπάσματα από αυτά που θέλουν να διδάξουν θα δείτε πόσο χυδαία είναι. για να διδάσκονται μέσα στο σχολείο!
Ασχοληθείτε περισσότερο με το θέμα, σας παρακαλώ, στις αρνητικές επιπτώσεις αυτού του μαθήματος σε άλλες χώρες όπου εφαρμόζεται (aktines.blogspot.com) ή από όπου αλλού θέλετε. Όλοι το καλό των παιδιών μας θέλουμε.
Ελπίζω να μη σας κούρασα
Χαίρομαι που μοιραστήκαμε τις απόψεις μας
Χρυσή
Αναδημοσίευση από το blog του ΥΠΕΠΘ meafora.gr
=================================
Συγχαρητήρια σε όσους και όσες αγωνίζονται.
Για να θριαμβεύσει το κακό, δεν χρειάζεται παρά η αμέλεια των καλών ανθρώπων.
Σταματήστε τα σχέδια για σεξουαλι­κά μαθήματα από το Δημοτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com