20 Μαΐ 2009

Επιτέλους και μια ελπιδοφόρα είδηση: Μαθητές υιοθέτησαν εκκλησάκι!


Μαθητές ΣΤ’ τάξης 3ου Δημοτικού Σχολείου: Υιοθέτησαν το εκκλησάκι!
Το ιστορικό εκκλησάκι του Αγίου Ισιδώρου στον Κοφινά, που βρίσκεται δίπλα στο περιβόλι του Ζαφειράκη και ανήκει στην αδελφότητα των αρτοποιών, υιοθέτησαν οι μαθητές της Στ’ τάξης του σχολικού έτους 2008-2009 του κοντινού 3ου Δημοτικού Σχολείου.
«Υποσχόμαστε ότι σε όλη μας τη ζωή θα το σκεφτόμαστε και θα είμαστε πάντα πρόθυμοι να τη βοηθήσουμε σε κάθε ανάγκη που θα έχει. Στις 14 Μαΐου κάθε χρόνου που εορτάζει ο Άγιος Ισίδωρος, θα συναντιόμαστε στο χώρο της όλοι οι συμμαθητές που υπογράφουμε το συμβόλαιο αυτό», σημειώνουν τα παιδιά.
Το κείμενο το υπογράφουν οι μαθητές:
Αναστασία Τσουκαλά, Γιάννα Τριανταφυλλάκη, Καλλιρρόη Κώστα, Μάριος Παρούκας, Δημήτρης Μαθιούδης, Χρίστος Χριστοδούλου, Μανώλης Ζερβούδης, Αντώνης Μούνδρος, Νίκος Ξένος, Αρμάντο Γκιούρα, Ευαγγελία Νιονάκη, Στέλιος Τσούτσας, Δημήτρης Λαγούδης Σοφία Τσούκλη, Ευγενία Δελιού, Βιργινία Μαρτάκη, Αλεξάνδρα Μοσχούρη, Δήμητρα Μουντέ, Ντέα Ζοτάι, Ασημίνα Σιδερίδη, Γεωργία Μισετζή, Γεώργιος Καντήλωρος, Σταμάτης Καρατζάς, Παναγιώτης Μελέκος, Παναγιώτης Σκούφαλος, Νίκος Λαγός, Πέτρος Σιταράς, Γιάννης Μορόμαλος, Ηλίας Χούμης, Αλέξης Μπαλλίου, Αργύρης Τζήκας, Αλέξανδρος Νταούτης και Δέσποινα Πατεράκη.
Επίσης σημειώνουν στο «συμβόλαιο» ότι «στο πηγάδι του ιστορικού αυτού ναού, όπως λέγεται πετάχτηκε το κεφάλι του Αγίου Ισιδώρου, τον οποίο είχαν σκοτώσει οι Ρωμαίοι ειδωλολάτρες».
Την ημέρα του Αγίου οι μαθητές που εκκλησιάστηκαν μαζί με τους δασκάλους τους Κατερίνα Βυζανιάρη και Σαράντος Πιτσιλαδής έκθεσαν ζωγραφιές και σχέδια από το εκκλησάκι του Αγίου Ισιδώρου που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος των δημοτικών σχολείων «Υιοθετώντας ένα πολιτιστικό μνημείο».
ΦΩΤΟ: Παναγιώτα Πυλιώτη, μαθήτρια
Πηγή: ChiosNews.com:
Από Σύνδεσμο Κληρικών Χίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com