10 Απρ 2009

Συντονισμένες επιθέσεις κατά της Εκκλησίας.


Η Ορθοδοξία υπό διωγμόν ;



Μετά τις βεβηλώσεις σε… Εκκλησίες τα Χριστούγεννα, άρχισαν να βάζουνε και αυτοσχέδιους ωρολογιακούς μηχανισμούς, που αποτελούνται από γκαζάκια, μπιτόνια με βενζίνη, ρολόγια και πυροκροτητές!
Αστυνομικές πηγές τόνιζαν πως πρόκειται για καλά οργανωμένο σχέδιο με στόχο την Εκκλησία (λίγες μέρες πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα), στο οποίο μάλιστα για πρώτη φορά χρησιμοποιούνται παρόμοιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί.
«Στην Αγία Τριάδα του Πειραιά, στο σημείο όπου ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός, βρέθηκαν πέντε γκαζάκια, μπιτόνι με βενζίνη, χαρτιά, παλιό ρολόι, που έδειχνε την ίδια ώρα, και προσάναμμα για το τζάκι, το οποίο όμως ήταν αναμμένο.
Η μικρή ανάφλεξη που σημειώθηκε, προξένησε ασήμαντες ζημιές στο εσωτερικό του ναού. Τον καπνό μύρισε ο ιερέας της ενορίας, που εκείνη την ώρα εξομολογούσε πιστούς. Ο ίδιος έσπευσε και έσβησε τη φωτιά με τον πυροσβεστήρα.
Ακριβώς ίδιοι με αυτούς σε Αθήνα και Πειραιά ήταν οι μηχανισμοί στους ναούς του Αγίου Δημητρίου και της Του Θεού Σοφίας Θεσσαλονίκης, όπου και εκεί δεν υπήρξε ενεργοποίηση, ενώ προηγήθηκε αντίστοιχο προειδοποιητικό τηλεφώνημα».
Το οργανωμένο τριπλό χτύπημα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά όπου τοποθετήθηκαν πανομοιότυπες εμπρηστικές βόμβες με γκαζάκια, πυροκροτητές και ωρολογιακούς μηχανισμούς μοιάζει με «κήρυξη πολέμου» εναντίον της Εκκλησίας, η οποία κατέστη αιφνιδίως χθες στόχος αγνώστων. Τελικά οι περισσότερες βόμβες εντοπίστηκαν εγκαίρως και αυτή που εξερράγη στον Πειραιά δεν προκάλεσε παρά ασήμαντες ζημιές, ενώ δεν υπήρξε κανένα θύμα.
Μάλιστα «Από την αρχή της χρονιάς αυξήθηκαν ανησυχητικά τα κρούσματα βανδαλισμών σε ναούς και παρεκκλήσια από ομάδες νεαρών.
Στις 5 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη άγνωστοι βεβήλωσαν εικόνες στο παρεκκλήσι του Αγίου Αθανασίου και έριξαν βόμβες μολότοφ στην Αγιορείτικη Εστία, η οποία βρίσκεται στην οδό Εγνατία. Νωρίτερα, στις 12 Φεβρουαρίου, το ίδιο παρεκκλήσι είχε υποστεί βανδαλισμούς, ενώ καταστροφές είχαν γίνει και στις αρχές του Σεπτεμβρίου, όταν άγνωστοι έβαψαν εικόνες αγίων μέσα στον ιερό ναό. Τότε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμοςείχε πει: «Οι άνθρωποι αυτοί έχουν γίνει από την κοινή γνώμη απεχθείς, άμα μας χαλάνε την πίστη μας με την ασέβειά τους, αύριο θα καταστρέψουν και εμάς». Στη συμπρωτεύουσα καταστροφές είχαν γίνει και την Πρωτοχρονιά, όταν άγνωστοι βεβήλωσαν τις εικόνες από τα παρεκκλήσια της Αγίας Σοφίας, πέταξαν σκουπίδια μέσα τους και έκαψαν την ελληνική σημαία. Ακόμη στις αρχές του Φεβρουαρίου στο Περιστέρι η Αστυνομία συνέλαβε δύο νεαρούς οι οποίοι έγραφαν συνθήματα στον ναό του Αγίου Αντωνίου, κατέβασαν την ελληνική και τη βυζαντινή σημαία από τους ιστούς και έκαψαν την πρώτη. Στα τέλη του ίδιου μήνα στο Κατάκολο της Ηλείας άγνωστοι έκαναν βανδαλισμούς στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Επίσης το ίδιο διάστημα καταστροφές υπέστη και ο ναός του Αγίου Γεωργίου στην Καστοριά».
Στον Πειραιά «Η τοποθέτηση των εκρηκτικών βομβών προκάλεσε την αντίδραση του Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ που δήλωσε: «Τέτοια εγχειρήματα…προηγήθησαν τόσο της Γαλλικής όσο και της Οκτωβριανής Επανάστασης και τα αποτελέσματα ήταν οι ποταμοί αίματος, ο ευτελισμός των ιδεολογιών και η παλινόρθωση της απολυταρχίας του Βοναπάρτη και των Μπολσεβίκων». Ακόμη ο κ. Σεραφείμ δηλώσε ότι θα προσευχηθεί για να μπορέσουν όλοι όσοι βρίσκονται πίσω από αυτές τις ενέργειες να βιώσουν την Ανάσταση που πλησιάζει».
Την ευθύνη για τις επιθέσεις ανέλαβε με ηλεκτρονικό μήνυμα η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς/ΦΡΑΞΙΑ ΜΗΔΕΝΙΣΤΩΝ». «Καταραστείτε όλους τους άνανδρους διαβόλους που είναι μέσα σας και που τους αρέσει να στενάζουν, να σταυρώνουν τα χέρια και να προσεύχονται.» (Φ.Ν.).Ποτέ πια καλοί, μέτριοι πιστοί ενός μέτριου θεού, κακέκτυπο ανθρώπου. Προσδοκούμε ανάσταση ζωντανών».
Ποιοι στοχοποίησαν την Εκκλησία τόσα χρόνια;
Ποιοι κάθε τόσο μιλούν εναντίον της Ορθοδοξίας ,ενώ χαϊδεύουν κάθε αίρεση;
Ποιοι δεν αφήνουν την Εκκλησία να ανεγείρει Μητροπολιτικό ναό στην Αθήνα;
Ποιοι βάλλουν συνεχώς κατά του μαθήματος των Θρησκευτικών;
Την απάντηση ας τη δώσει ο κάθε σκεπτόμενος πολίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com