22 Μαρ 2009

Μητρ. Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας: «Είναι ανάγκη σήμερα να γυρίσουμε στις ρίζες μας…»


Για επικράτηση στην εποχή μας μιας τάσης υποβαθμίσεως των εθνικών επετείων, κάνει λόγο στο μήνυμά του, με αφορμή τον εορτασμό της Επετείου της 25ης Μαρτίου, ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας. Αναφερόμενος αρχικά στο θαύμα της επανάστασης και της Εθνικής Παλιγγενεσίας ο κ. Ανδρέας σημειώνει πως αυτό ξεπερνά κάθε λογική.
«Τετρακόσια χρόνια μέσα στην αυθαιρεσία, την σκληρότητα και την απληστία του βάρβαρου ανατολίτη, και με την αφόρητη πίεση για εξισλαμισμό, αλλά και με τις κατά καιρούς σφαγές, πότε εδώ και πότε εκεί, θα έλεγε κανείς, ότι δεν υπήρχε πλέον καμία ελπίδα το Γένος των Ελλήνων να ξαναγεννηθή».
Παρόλα αυτά, συνεχίζει «όταν μιλάη η καρδιά, ποιός μπορεί να την σταματήση; Στα τετρακόσια χρόνια της σκλαβιάς, οι Έλληνες δεν έπαυσαν ποτέ να νοσταλγούν τις παλιές δόξες και τα κλέη του Γένους». Σήμερα, όμως, επισημαίνει ο κ. Ανδρέας, γιορτάζουμε μέσα σε μια ατμόσφαιρα εσωτερικής αναστατώσεως και παγκοσμίου αβεβαιότητος και ως σημάδια αυτής της κατάστασης αναφέρει τα εξής: «Κάποιοι βεβηλώνουν και καίνε την Σημαία μας.
Τα εκπαιδευτικά Ιδρύματα έχουν, εν πολλοίς, μεταβληθή σε χώρους αναρχίας και μηδενισμού.
Η εγκληματικότητα βρίσκεται σε έξαρση, ενώ καλλιεργείται ένα πνεύμα εύκολου και παράνομου πλουτισμού. Για το Βορειοηπειρωτικό και το Κυπριακό, αλλά και για το λεγόμενο «Μακεδονικό», ο πολιτικός κόσμος εξακολουθεί να παραμένη άβουλος και μοιραίος.
Και η Εκκλησία, η στοργική Μητέρα του Έθνους, επιχειρείται να τεθή στο περιθώριο, σαν «φτωχός συγγενής», σα να μην έχη λόγο για όσα γίνονται ή και για όσα βυσσοδομούνται σε βάρος της Πατρίδος μας
».Καταλήγοντας στο μήνυμά του ο Μητροπολίτης Κονίτσης προτείνει: «Είναι ανάγκη να γυρίσουμε στις ρίζες μας.
Στην Ορθοδοξία μας, στην Αγία μας Εκκλησία, στην αγάπη μας προς την Πατρίδα, αλλά και την εκτός συνόρων Ελλάδα: την Βόρειο Ήπειρο και την Κύπρο, χωρίς να παύσουμε να ενδιαφερώμεθα για όλα τα εθνικά μας θέματα.
Ενωμένοι και μονοιασμένοι, παραμερίζοντας τα ψευτοφιλότιμα και τους φανατικούς κομματισμούς, που και στα παλαιότερα, αλλά και στα νεώτερα χρόνια, πολύ έχουν βλάψει και ζημιώσει τον τόπο και τα καλώς νοούμενα συμφέροντα της Πατρίδος μας.
Προ παντός, να προσέξουμε την αγωγή των νέων μας, να τους δώσουμε ιδανικά: Χριστό και Ελλάδα. Γιατί οι καιροί που έρχονται και που φαίνεται ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολοι, δεν επιτρέπουν εφησυχασμό και αδιαφορία
».
Πηγή http://www.proinoslogos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com