5 Ιαν 2009

Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης για τα σχολικά βιβλία.


Ότι διέγραψαν τον Χριστό από τα βιβλία κατηγόρησε την πολιτική ηγεσία της χώρας, με αφορμή τη συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για την Παιδεία, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμος.
«Βάλτε τον Χριστό στα βιβλία γιατί μέχρι τώρα διαγράψατε ό,τι υπήρχε», είπε χθες από τον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία της Πυλαίας και κάλεσε τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς να επαναφέρουν τον Χριστό στα βιβλία των θρησκευτικών.
«Κάνω παράκληση και προτροπή, κάντε ό,τι μπορείτε, πάρτε τον Χριστό, φέρτε τον στα βιβλία τα θρησκευτικά, βάλτε στα κείμενα του δημοτικού σχολείου το Πάσχα και τα Χριστούγεννα, τις γιορτές που υπήρχαν και τις έβγαλαν όσοι είναι άπιστοι.
Κάντε κάτι, αλλιώς πού θα σταθούμε», είπε ο κ. Ανθιμος και παράλληλα ζήτησε ειδική μεταχείριση για τα παιδιά των μεταναστών, για τα οποία σημείωσε: «Να διατηρηθούν τα δικαιώματά τους κι αν θελήσουν να προσέλθουν στη χριστιανική πίστη, εμείς προσηλυτισμό ποτέ δεν κάνουμε, όσοι προσέλθουν θα είναι για μας μεγάλη χαρά και για εκείνους θα είναι μεγάλη ευλογία».



Πηγή:http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=8400&pubid=2144788

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟ ΛΕΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ!
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΓΝΩΡΙΣΤΑ!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com