10 Δεκ 2008

MEGA...ΛΗ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ


Πως και γιατί η Ορθόδοξη Ελλάδα έγινε περίγελως της Οικουμένης. Σκληρή ανακοίνωση από τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ. Ποιοι οι είναι πραγματικοί υπαίτιοι που άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου Η σχέση του «Κώδικα Ντα Βίτσι» με τις καταστροφές.
Είχαμε εγκαίρως κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στους υπαιτίους αυτής της πρωτοφανούς τραγικής κατάστασης που βιώνει η Ορθόδοξη χώρα μας. Τους είχαμε ενημερώσει χωρίς καν να λογαριάσουμε τον κίνδυνο να λογισθούμε γραφικοί, κάτι που εξυπηρετεί κυρίως τους ανόητους σκεπτόμενους με γνώμονα τη εγωιστική λογική.
Ευθαρσώς τους προειδοποιούσαμε με επιστολή που έστειλε στις 5 Δεκεμβρίου ο διευθυντής της εφημερίδας μας προς την διεύθυνση του τηλεοπτικού σταθμού MEGA CHANNEL να αποτρέψουν την προβολή της βλάσφημης για τον τριαδικό Θεό ταινίας «Κώδικας Ντα Βίτσι» γιατί θα καταστούν υπαίτιοι της πύλης που θα ανοίξουν στις δαιμονικές δυνάμεις. Πιθανόν τότε να μας ειρωνεύτηκαν και να μας αγνόησαν, όπως άλλωστε θα έκαναν σήμερα οι περισσότεροι άνθρωποι που ανόητα πιστεύουν πως ο Θεός είναι μακράν του κόσμου και δεν παρεμβαίνει... Οι άγγελοι και οι ασώματες δυνάμεις μετά του Παρακλήτου δεν άντεξαν την μεγάλη ύβρη που εξαπέλυσαν από το τηλεοπτικό σταθμό MEGA οι κύκλοι της ανομίας με την προβολή της βλάσφημης ταινίας «Κώδικας Ντα Βίτσι» και δυστυχώς δεν απέτρεψαν ούτε η κυβέρνηση ούτε ο Αρχιεπίσκοπος, ούτε καν υπήρξε αντίδραση από κάποιον άλλον Επίσκοπο.
Μοναδική εξαίρεση μόνο ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ που εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση κατά των ιδιοκτητών του τηλεοπτικού σταθμού. Έφυγαν οι Ασώματες Δυνάμεις και η προστασία τους εκ της Ελλάδος αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο στα δαιμόνια για να καταστρέφουν, να δολοφονούν, να λεηλατούν... Απαθείς όλοι μας. Εγκλωβισμένοι στα δεσμά της καλοπέρασης και της χαλαρής μη ομολογιακής πίστης στον τριαδικό Θεό, Μεθυσμένοι από το κρασί της αγνωσίας που ρέει άφθονο στον πλανήτη. Η Ελλάδα βλασφήμησε τον Κύριο και έγινε περίγελως της οικουμένης. Έκανε το Θεό να στρέψει τη ρομφαία του πάνω της. Άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και τώρα θερίζει θύελλες.
Η Επιστολή του διευθυντή του «Στύλου της Ορθοδοξίας»
ΕΠΕΙΓΟΝ
ΠΡΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ MEGA
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Αθήνα 3 Δεκεμβρίου 2008
Σεβαστέ κύριε διευθυντά,Καθώς αποφάσιζα να σας γράψω αυτή την επιστολή αναρωτιέμαι κατά πόσο σεβαστός δύναται να είναι κάποιος που συνειδητά στο όνομα του εύκολου κέρδους και της άνομης δόξας γκρεμίζει αξίες και ιδανικά της φυλής μας που με αίμα και θυσίες φύλαξαν οι πατέρες μας και βρίζει με το χειρότερο δυνατό τρόπο τον Ιησού Χριστό, τον οποίο ο ελληνικός λαός στην πλειονότητά του λατρεύει ως Θεό. Αναρωτιέμαι στ’ αλήθεια το πόσο σεβαστό μπορεί να είναι κάποιο πρόσωπο –έστω και διευθυντής- όταν δημοσίως βρίζεται από τους υπαλλήλους του.
Και αναρωτιέμαι πόσο σεβαστός δύναται να είναι ο διευθυντής του μεγαλύτερου μέχρι τώρα τηλεοπτικού σταθμού της χώρας, όταν δεν σέβεται, δεν εκτιμά και δεν υπολογίζει τα πιστεύματα της ελληνικής κοινωνίας. Η υπάρχουσα νοοτροπία του φθηνού παιδιάστικου στην κυριολεξία ανταγωνισμού στο τηλεοπτικό σκηνικό ουσιαστικά σηματοδοτεί την απόρριψη ή και την πρόκληση γέλωτα εκ του περιεχομένου της επιστολής. Απόρριψη και ειρωνεία που εκ των πραγμάτων προκαλεί η συνειδητή προσήλωση των περισσοτέρων σήμερα δουλικά υπηρετών της εξουσίας, σε ένα απατηλό και ψευτο -προοδευτικό πλαίσιο λειτουργίας τους...
Θεωρώ, όμως τώρα αναγκαίο να σας καταστήσω υπεύθυνο στο μέτρο του δυνατού για όσα δεινά πρόκειται να ακολουθήσουν εάν επιμείνετε στην προβολή της βλάσφημης, προσβλητικής και υβριστικής προς τον τριαδικό Θεό κινηματογραφικής ταινίας «Κώδικας Ντα Βίτσι».
Δεινά που εξ ουρανού θα γευτούμε άμεσα, όπως έγινε και σε άλλες χώρες...
Η ανωτέρω καταγραφείσα θέση δεν αποτελεί κάποια αόριστη απειλή του επιστολογράφου αλλά εμπερικλείεται στους λόγους ενός γέροντα ασκητή, τους οποίους με αγάπη μου ζήτησε να σας μεταφέρω και ικετευτικά να σας παρακαλέσω να μην επιτρέψετε έπ’ ουδενί στο όνομα του καλού Θεού να παιχθεί η απαράδεκτη αυτή ταινία την προσεχή Κυριακή 7 Δεκεμβρίου. Να επικαλεστείτε κάποιους λόγους τεχνητούς και να την αναβάλλετε λόγω και της εορτής των Χριστουγέννων.
Γιατί οι ύβρεις και η βλασφημία προς το Θεό που εκπορεύονται εκ του στόματος των συμμετεχόντων «ηθοποιών»(!!!) στην ταινία, λογίζονται κατά τον γέροντα αυτό ασκητή ως φαρμακερά βέλη του ανθρώπου που στρέφονται προς τον ίδιο το Θεό. Αλλά όπως καταλαβαίνετε τα βέλη δεν δύνανται να φθάσουν στον ουρανό και επιστρέφουν στα απροστάτευτα κεφάλια αυτών που τα εκτοξεύουν.

Εξ αυτού ακριβώς του γεγονότος προκαλούνται τα επερχόμενα δεινά που ανωτέρω ανέφερα.Τα παραδείγματα της παρατηρήσεως του γέροντα δύνανται να κατανοηθούν καλύτερα αν ανατρέξει κανείς στην πρόσφατη επικαιρότητα. Κοιτάξτε το δράμα της Καλιφόρνιας και τα δεινά της συνειδητής αποστασίας της από τον Θεό. Δες τε στο Μεξικό, το Ηνωμένο Βασίλειο κ.ο.κ. ...
Παρατηρήστε με προσοχή την πορεία τους και θα διαπιστώσετε τι σημαίνει να χάνει κάποιος τη θωράκιση που προσδίδει στον άνθρωπο και το περιβάλλον του το έλεος του Θεού.Λογικά ακόμη σκεπτόμενος ένας διευθυντής δεν θα μπορούσε επ’ ουδενί λ.χ. να ανεχθεί έναν υφιστάμενό του, όταν ο δεύτερος αθετεί τον κανονισμό λειτουργίας, βρίζει ανεξέλεγκτα και διαφωνεί ανοικτά με τον τρόπο λειτουργίας και τους κανόνες της επιχείρησης.
Τότε, όπως λέει ο λαός θα πρέπει να δει την έξοδο είτε με την απόλυση είτε με την παραίτηση του. Ακριβώς το ίδιο ισχύει και στην «επιχείρηση» -πλανήτης γη, νοούμενη αγιογραφικά ως Αμπελώνας του Κυρίου. Ανατρέξτε στην αντίστοιχη Παραβολή για να δείτε την τύχη των κακών κλημάτων που βάλλονται στο πυρ και την καταιγίδα...Κάλλιστα θα μπορούσατε να υποστηρίξετε θέσεις περί της ελευθερίας της τέχνης. Ναι, προσωπικά θα συμφωνούσα μαζί σας για την ελευθερία αυτή, ως έκφραση σεβασμού προς τον άλλον και θα διαφωνούσα σε όλες τις περιπτώσεις ασυδοσίας λογιζομένης ως ασέβειας στο πρόσωπο και τα πιστεύω του άλλου.

Στην οιανδήποτε απόφασή σας να λάβετε ακόμη υπόψη ότι στα μουσουλμανικά κράτη απαγορεύτηκε η προβολή της ταινίας γιατί υβρίζει τον Χριστό, τον οποίο εκλαμβάνουν στο Κοράνι ως προφήτη και όχι ως Θεό. Κοιτάξτε λοιπόν την αντίθεση. Στην κατ’ εξοχήν Ορθόδοξη Ελλάδα που ο Χριστός είναι ο Υιός του Θεού και Θεός βρίζεται ανεξέλεγκτα προς τέρψη των γνωστών σε εσάς και εμέ προσωπικά παρασκηνιακών κύκλων ανομίας.Θα μου πείτε, δεν βλέπεις τα χάλια της Εκκλησίας και τα κάθε λογής Βατοπαίδια, η προβολή της ταινίας σε μάρανε καημένε;
Πώς είναι δυνατόν να μην βλέπω την ανθρώπινη σήψη και δυσωδία σ’ όλο το μεγαλείο της;
Τη βλέπω και την καταδικάζω απερίφραστα ικετεύοντας για τη μετάνοια των πρωταγωνιστών του δράματος αυτού, που εξέλαβαν ως δύναμη το άνομο κέρδος και το εύκολο χρήμα. Όμως, βλέπω και τους κινδύνους που θα ανακύψουν από την απόφασή σας να προβάλλετε τη βλάσφημη αυτή ταινία που μεθοδευμένα και με στοιχεία και αποδείξεις χρηματοδοτήθηκε από συγκεκριμένους κύκλους της ανομίας. Απόφαση που αν δεν ανατρέψετε θα λειτουργήσει ως νοητή πύλη στο διάβολο.

Οι συνέπειες μάλιστα θα είναι τραγικές, όχι μόνο για τον τηλεοπτικό σταθμό σας για τον οποίο ήδη εκδηλώνεται στις τάξεις των Χριστιανών μια σιωπηλή -βουβή διαμαρτυρία που ερμηνεύεται ως απόρριψη ολοσχερή του τηλεοπτικού σας σταθμού αλλά και για όλη την χώρα μας.Όσο για εσάς προσωπικά κ. διευθυντά σας παραπέμπω στον 77ο Ψαλμό του προφήτη Δαυίδ προκειμένου να αναγνώσετε με τη δέουσα προσοχή τι παθαίνουν αυτοί που αμφισβητούν και ειρωνεύονται το Θεό...
Με εκτίμηση
Διονύσης ΜακρήςΔημοσιογράφος
μέλοςτης ΕΣΗΕΑ
Διευθυντής ΕκκλησιαστικήςΕφημερίδος«Στύλος Ορθοδοξίας»

Το ανακοινωθέν του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ
ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ
Πειραιεύς 8.12.2008Ο
Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ με αφορμή τα διαδραματισθέντα επεισόδια αλλά και την προβολή από το κανάλι MEGA την Κυριακή 7-12-2008 της ταινίας Κώδικας DA VINCI δήλωσε τα ακόλουθα:
«Οι αξιότιμοι ίδιοκτήται του τηλεοπτικού διαύλου MEGA CHANNEL κ. κ. Χρήστος Λαμπράκης, Γεώργιος Μπόμπολας, Αθανάσιος Τεγόπουλος Δημήτριος Κοπελούζος και Βαρδής Βαρδινογιάννης, καθώς και η διεύθυνσις αυτού με την προβολήν την Κυριακήν 7-12-2008 εις την εκπομπήν MEGA CINEMA του απαραδέκτου, ανιστόρητου και φανταστικού κατασκευάσματος του Έβραιοσιωνιστικου lobi του Hollywood Κώδικας DA VINCI ουσιαστικά απέδειξαν ότι ο αληθινός Θεός του κόσμου, ο δημιουργός της αρμονίας, της σοφίας και της συνθέσεως είναι ο Ιησούς Χριστός, ο ενανθρωπίσας από άφατον αγάπην και υπέρ του κόσμου σταυρωθείς και συντρίψας δια του θανάτου Του και του αίματος Του κάθε εξουσίαν, κάθε αντιπαλότητα, κάθε εκδίκησιν και φονταμενταλισμόν, κάθε φανατισμόν και οξύτητα, κάθε φθοράν και κάθε θάνατον, αναστήσας εκ των νεκρών έργων κάθε άνθρωπον.
Διότι αν απετόλμουν οι ανωτέρω Κύριοι μίαν παρομοίαν πράξιν ευτελισμού θείου προσώπου δια της προβολής παρεμφερούς έργου εις οιανδήποτε χωράν όπου επικρατεί ο Ισλαμικός φονταμεταλισμός, η ο Ινδουισμός, η ο Ταοϊσμός, ή άλλη θρησκευτική παραδοχή, ουδείς Ιδιωτικός στρατός σωματοφυλάκων θα ήτο δυνατόν να τους διαφύλαξη από το μένος των πιστών των διάφορων θρησκειών, θα επικηρύσσοντο άμεσα και θα διήγον τον βίον των από "κρυψόνας" εις "κρυψόναν". Ενώ ενταύθα εις την χώραν της Αδιαιρέτου Ορθοδόξου Καθολικής Εκκλησίας επικρατεί εις τας συνειδήσεις των ανθρώπων η Χριστοειδής πρόσκλησις δια θέωσιν και ομοήθειαν προς τον Θεόν δια της προς τους εχθρούς αγάπης και συγγνώμης.
Και αυτή είναι, η πλήρης απόδειξις της μεγαλωσύνης και της αληθείας του Σταυρωθέντος και Αναστάντος Θεού.Το κατάπτυστον βέβαια περιεχόμενον της θλιβερός αυτής παραγωγής του Εβραιοσιωνιστικού lobi των Η.Π.Α. το έχει συντρίψει η Ιστορία, το αίμα, ο σταυρός και το μαρτύριον των Αποστόλων, που θα ήσαν ανόητοι να θυσιασθούν δι’ εν ψεύδος, αντιπαρατασσόμενοι με την Ρωμαΐκήν Αυτοκρατορίαν, εάν δεν είχον βιώσει εις όλην την έκστασιν, το μεγαλείον και το θάμβος, τον θάνατον και την Ανάστασιν του Σωτήρος και Λυτρωτού Ιησού Χριστού. Κι ακόμη το έχουν συντρίψει τα ένδεκα εκατομμύρια των γνωστών Μαρτύρων των τριών πρώτων αιώνων, και επιβεβαιούται το ψευδές αυτού A CONTRARIO εκ του εωσφορισμού των Μασσωνικών Στοών, όπου διθυραμβικώς λατρεύεται ο εωσφόρος και εξυμνείται εις όλας τας τελετάς μυήσεως από του 16ου βαθμού του ιππότου καδώς έως του 33ου του λεγομένου "μεγάλου διδασκάλου".
Η προσπάθεια αποδομήσεως του θείου προσώπου του Σωτήρος Χριστού εις τας συνειδήσεις των ανθρώπων και της αληθείας της Εκκλησίας Του οδηγεί αναποδράστως και αναποτρέπτως εις τα τραγικά επεισόδια που εσημειώθησαν με τον αποτρόπαιον θάνατον ενός δεκαπεντάχρονου εφήβου, διότι είναι διαχρονικός ο λόγος του Ντοστογιέφσκι, «χωρίς Θεόν όλα επιτρέπονται «ένθεν κακείθεν».
Πηγή:http://www.orthodoxia.gr/show.cfm?id=1270&obcatid=1

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Mega-le Peiraios Serafeim.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com