24 Δεκ 2008

ΔΥΟ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ – ΠΟΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΞΕΧΑΣΕ ΤΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ;

ΚΥΠΡΟΣ
Μήνυμα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Ανδρέα Δημητρίου για τα Χριστούγεννα
18/12/2008

Με την ευκαιρία των Χριστουγέννων, που είναι γιορτή αγάπης και χαράς, απευθύνω σε όλους τους εκπαιδευτικούς και ιδιαίτερα στους μαθητές και τις μαθήτριες τις πιο θερμές ευχές μου. Το «επί γης ειρήνη, εν ανθρώποις ευδοκία», που έψελναν οι άγγελοι τη νύκτα της γέννησης πάνω από τη φτωχική φάτνη της Βηθλεέμ, ας ευχηθούμε να αγγίξει τις καρδιές όλων των ανθρώπων και να απλωθεί παντού, φέρνοντας σε όλη την ανθρωπότητα την ειρήνη, τη χαρά και την ευτυχία.
Γιορτάζουμε και φέτος Χριστούγεννα στον τόπο μας, με την πατρίδα μας να αγωνίζεται καθημερινά, με ειρηνικά μέσα, για την εξεύρεση μιας συμβιβαστικής, δίκαιης και βιώσιμης λύσης του κυπριακού προβλήματος.
Μιας λύσης που θα τερματίζει τη συνεχιζόμενη εδώ και 34 χρόνια τουρκική κατοχή του 37% των εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα διασφαλίζει την επανένωση του νησιού μας και θα δημιουργεί τις συνθήκες για μια αρμονική και ειρηνική συνύπαρξη όλων των κατοίκων - Ελληνοκύπριων, Τουρκοκύπριων, Αρμένιων, Μαρωνιτών και Λατίνων - σε μια ελεύθερη και ευημερούσα Κύπρο.
Η ειρήνη που ευαγγελίζεται ο νεογέννητος Χριστός, για την οποία κι εμείς καθημερινά αγωνιζόμαστε, αποτελεί δυστυχώς ένα άπιαστο όνειρο για εκατομμύρια συνανθρώπους μας. Χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά σε πολεμικές συγκρούσεις στο Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Παλαιστίνη, την Αφρική, τη Λατινική Αμερική και σε άλλες φτωχές και υπανάπτυκτες περιοχές του πλανήτη μας.
Την ίδια ώρα που εμείς απολαμβάνουμε την ευμάρεια της χριστουγεννιάτικης υπερκατανάλωσης χιλιάδες παιδιά πεθαίνουν από την πείνα, την αρρώστια και τη φτώχεια, που επιτείνεται σήμερα λόγω της συνεχιζόμενης παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.
Σε όλα αυτά μπορούμε ακόμα να προσθέσουμε τους μεγάλους κινδύνους που απειλούν τον πλανήτη μας εξαιτίας των κλιματικών αλλαγών και των ακραίων καιρικών φαινομένων, από τα οποία απειλείται ήδη και υποφέρει και η δική μας πατρίδα Κύπρος. Μέσα στις δύσκολες αυτές συνθήκες που περνά σήμερα η ανθρωπότητα, το χαρμόσυνο μήνυμα των Χριστουγέννων απαλύνει τον ανθρώπινο πόνο και φέρνει στις ψυχές μας την ελπίδα και την αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο.
Ας γιορτάσουμε, λοιπόν, τα φετινά Χριστούγεννα προσφέροντας απλόχερα τα δώρα της αγάπης και της καλοσύνης στους συνανθρώπους μας που υποφέρουν και πονούν.
Κι ας ενδυναμώσουμε μέσα μας την πίστη και την ελπίδα πως αργά ή γρήγορα θα έρθουν καλύτερες μέρες, με τον ήλιο της ειρήνης και της δικαιοσύνης να φωτίζει την πατρίδα μας κι όλη την οικουμένη, δίνοντας χαρά και ελπίδα σε όλα τα παιδιά και τους ανθρώπους που υποφέρουν και πονούν.
Καλά Χριστούγεννα και Χρόνια Πολλά!
Πηγή:http://www.moi.gov.cy/moi/pio/pio.nsf/All/20A16E86A11A7659C22575230029D6E7?Opendocument

ΕΛΛΑΔΑ


Μήνυμα του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη προς τα σχολεία ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟN ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 22 Δεκεμβρίου 2008
Τις μέρες αυτές ζήσαμε ένα πρωτόγνωρο ξέσπασμα της νέας γενιάς και κυρίως των μαθητών. Έκλαψαν για το χαμένο συμμαθητή τους, καταδίκασαν τη βία, αρνήθηκαν να συμπράξουν με αυτούς που επιδιώκουν συχνά να τους χρησιμοποιήσουν ως ασπίδες ή να τους στρατολογήσουν σε ιδέες που απέρριψε και απορρίπτει η ελληνική δημοκρατική κοινωνία.
Διεκδίκησαν πάνω απ’ όλα μια καλύτερη παιδεία. Μια παιδεία που την αξίζουν, μια παιδεία που θα διαμορφώσει τις προϋποθέσεις ώστε η ζωή για τα νέα παιδιά στο μέλλον να είναι πολύ καλύτερη.
Το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων προσεγγίζει με σεβασμό τη νέα γενιά και είναι έτοιμο να την ακούσει. Είναι έτοιμο να εξετάσει τις προτάσεις της και να τις υιοθετήσει. Είναι έτοιμο να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις ώστε το 2009 να είναι πραγματικά ένα έτος παιδείας.
Για το λόγο αυτό ξεκινάει ένα διάλογο. Ένα διάλογο που θα διαμορφώσει νέες προϋποθέσεις για μια καλύτερη εκπαίδευση, για ένα ποιοτικότερο Νέο Λύκειο, για ένα πιο ανοιχτό και εξωστρεφές Πανεπιστήμιο, που θα οδηγεί στην αγορά εργασίας και σε μια καλύτερη ζωή.
Το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων πιστεύει ότι τον κόσμο μας και την πατρίδα μας τα δανειστήκαμε από τα παιδιά μας. Αυτόν τον κόσμο λοιπόν, θα πρέπει να τους τον επιστρέψουμε καλύτερο και την πατρίδα μας ισχυρότερη.
Είμαστε υποχρεωμένοι να τους ακούσουμε και θα το πράξουμε, γιατί αυτοί θα ζήσουν μέσα στο αύριο που σήμερα σχεδιάζουμε. Άρα πρέπει να έχουν κυρίαρχο λόγο στο πώς πρέπει να είναι αυτό το αύριο.
Το 2009 ευχόμαστε ολόψυχα να είναι έτος δημιουργικό, υγιές και ειρηνικό.
Το 2009 πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα είναι έτος παιδείας. Γιατί η παιδεία δυναμώνει τους Έλληνες, η παιδεία αλλάζει την Ελλάδα. Χρόνια πολλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com