3 Δεκ 2008

Ξεσηκώθηκε πάλι ο Συνασπισμός επειδή ο Μητροπολίτης Ν. Σμύρνης κάνει το αυτονόητο και επισκέπτεται σχολεία!!!


ΕΡΩΤΗΣΗ


Προς τον κ. Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων


Θέμα: «Χωρίς κάποια άδεια οι περιοδείες του Μητροπολίτη Ν.Σμύρνης σε σχολεία»


Με αφορμή την επιλογή του Μητροπολίτη Ν. Σμύρνης να επισκέπτεται σχολεία, να προσεύχεται με τους μαθητές και να απευθύνεται σ’ αυτούς, θέλω να επισημάνω ότι σύμφωνα με την κείμενη εκπαιδευτική νομοθεσία δεν επιτρέπεται σε οποιονδήποτε φορέα (κρατικό - ιδιωτικό) ή πρόσωπο να παρευρίσκεται στους χώρους των σχολείων κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του χωρίς σχετική άδεια (Εγκύκλιος Φ.3 /976/108630/ Γ1, 21.8.2008) και η παρακώλυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας χάριν οιουδήποτε εξωδιδακτικού σκοπού. Πέραν των στελεχών της εκπαίδευσης (Δ/ντων Εκπ/σης, Προϊσταμένων, Σχολικών Συμβούλων) και των πολιτικών προϊσταμένων (Υπουργού, Υφυπουργού, κλπ.), ουδεμία θεσμική αρμοδιότητα δίνει το δικαίωμα σε εκπρόσωπο της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας ή άλλου δόγματος να επισκέπτεται σχολεία και να απευθύνεται σε μαθητές.

Όπως επισημαίνει και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργυρούπολης, Αλίμου, Ελληνικού σε καταγγελία του, στο σημερινό πολυπολιτισμικό σχολείο όπου φοιτούν δεκάδες μαθητών διαφορετικής πίστης, η επιθετική παρουσία της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας δια των εκπροσώπων της όχι μόνο δε συνάδει με τη λογική του σεβασμού των «πιστεύω» του άλλου, την αποδοχή και τη συνύπαρξη μαζί του, αλλά δεν αντιστοιχεί και στη διακριτικότητα του χριστιανικού πνεύματος. Επιπλέον, κάθε μορφή «κατήχησης» ή «προπαγάνδας» σε υπό διαμόρφωση συνειδήσεις είναι κοινωνικά απαράδεκτη. Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Θα προβούν οι αρμόδιες αρχές του Υπουργείου στα δέοντα για τη διασφάλιση των συνταγματικά κατοχυρωμένων και νομοθετικά ορισμένων για την παρουσία «τρίτων» στα σχολεία; Επιπλέον, θα αποσαφηνιστούν οι «τρίτοι», οι διαδικασίες υποδοχής τους από τις σχολικές μονάδες και το μέτρο των λόγων και των πράξεών τους;


Ο ερωτών βουλευτής


Τάσος Κουράκης


Πηγή :http://www.ana-mpa.gr/anaweb/user/showprel?service=3&maindoc=7096000

ΣΧΟΛΙΑ ΑΚΤΙΝΩΝ:
Τρελαθήκαμε τελείως ; Τι να πει κανείς για το που μπορεί να οδηγήσει η εμπάθεια εναντίον κάθε ορθόδοξου στοιχείου στα ελληνικά σχολεία. Αυτή τη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ δια των στελεχών του τα έβαλε με τον Μητροπολίτη Ν. Σμύρνης κ. Συμεών που επισκέπτεται κάποια σχολεία της Μητρόπολής του, όπως θα έπρεπε να κάνει κάθε επίσκοπος . Τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν είναι τουλάχιστον αστεία και φανερώνουν την βαθύτερη πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ για αποκοπή κάθε χριστιανικού στοιχείου από τα ελληνικά σχολεία. Καταγγέλει μάλιστα την Ορθόδοξη Εκκλησία για " επιθετική παρουσία" , "κατήχηση" των μαθητών και "προπαγάνδα" (!) ενώ μας παραδίδει και μαθήματα ως επαΐων περί "διακριτικότητας του χριστιανικού πνεύματος". Όλα δε αυτά γίνονται όπως λέει για την προστασία των μαθητών "διαφορετικής πίστης". Όπως έχουμε γράψει και σε προηγούμενο σχόλιο ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μεγάλο λάθος γιατί ενώ δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο και στρέφεται εναντίον οτιδήποτε Ορθόδοξου δίνει την εντύπωση ότι λειτουργεί ως σέκτα.
Υπενθυμίζουμε ότι το ΥΠΕΠΘ με παλαιότερη εγκύκλιό του ζητά τη διευκόλυνση των Επισκόπων για να επισκέπτονται τα σχολεία.

ΥΠΕΠΘ Γ2/5207/20.12.90

Επισκέψεις Μητροπολιτών και επισκόπων στα σχολεία.
«Ύστερα από ερωτήματα που υποβάλλονται στην Υπηρεσία μας σχετικά με επισκέψεις στα σχολεία Μητροπολιτών και Επισκόπων, παρακαλούμε να συστήσετε στουςΔ/ντές των σχολείων της αρμοδιότητας σας να παρέχουν κάθε διευκόλυνση σ'αυτούςχωρίς όμως να παραβλάπτεται η ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων και η όλη λειτουργία»
http://www.pi-schools.gr/lessons/religious/episk_mitropol.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com