30 Δεκ 2008

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΙΚΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

Πολλοί Έλληνες πολιτικοί δεν γνωρίζουν ούτε τα βασικά θρησκευτικά θέματα. Αν τυχόν τους ρωτούσε κάποιος θα ανακάλυπτε πλήρη άγνοια . Αυτός ίσως είναι ένας λόγος που πολεμούν και το μάθημα των Θρησκευτικών.

ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ Η ΠΡΩΤΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ.
ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΓΡΑΨΑΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ.

1.ΟΜΠΑΜΠΑ - ΜΑΚΕΪΝ Δίνουν “εξετάσεις” στα… θρησκευτικά

Άλλωστε αυτή η πρώτη αντιπαράθεση, αν και μεταδόθηκε τηλεοπτικά, διεξήχθη στο χώρο μιας εκκλησίας, στην Καλιφόρνια, με οργανωτή και συντονιστή τον Ρικ Γουόρεν, έναν γνωστό -στο αμερικανικό τηλεοπτικό κοινό- πάστορα και πετυχημένο συγγραφέα θρησκευτικών βιβλίων.

Αμβλώσεις και γάμοι ομοφυλόφιλων

Με εμφανή τη διάθεση των δύο υποψηφίων να προσελκύσουν την ψήφο των θρησκευόμενων Αμερικανών, Ομπάμα και Μακέιν αναφέρθηκαν κυρίως σε δύο σημεία αιχμής: τις αμβλώσεις και το γάμο ομόφυλων ζευγαριών.
Ο Ομπάμα επανέλαβε την καταρχήν υποστήριξή του στο δικαίωμα των γυναικών για διακοπή της κύησης, ενώ τάχθηκε υπέρ της κατοχύρωσης των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων. Σημείωσε όμως ότι ο γάμος πρέπει να νοείται μόνο μεταξύ άνδρα και γυναίκας.
Ο Μακέιν από την άλλη αποδοκίμασε τις αμβλώσεις, τάχθηκε υπέρ μίας πολιτικής “υπέρ της ζωής”, σημείωσε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα αρχίζουν “με τη σύλληψη”, ενώ εξέφρασε έντονα την υποστήριξή του στη διατήρηση του καθεστώτος του γάμου.
Η πρώτη αυτή αντιπαράθεση έδωσε στον Ομπάμα την ευκαιρία να απαντήσει και στις φήμες που τον φέρουν ότι είναι μουσουλμάνος, δίνοντας χριστιανικές εξηγήσεις στις απόψεις του και κάνοντας αναφορές στη Βίβλο.

"Τι σημαίνει πίστη..."

Πάντως η αντιπαράθεση χαρακτηρίστηκε από αβρότητα μεταξύ των δύο αντιπάλων, ενώ οι ερωτήσεις, τις οποίες έθετε μόνο ο πάστορας και όχι το κοινό ή δημοσιογράφοι, δεν ήταν άμεσα πολιτικές.
Οι δύο προεδρικοί υποψήφιοι ερωτήθηκαν για παράδειγμα: “Ποια ήταν η μεγαλύτερη ηθική αποτυχία σας;”, “Ποιοι είναι οι τρεις σοφότεροι άνθρωποι στη ζωή σας;” και “Γιατί θέλετε να είστε πρόεδρος;”.
Ερωτηθείς ο Μπαράκ Ομπάμα τι σημαίνει “η πίστη στο Χριστό”, απάντησε “σωτηρία και μετάνοια”, ενώ ο Μακέιν αφηγήθηκε μία εμπειρία του από την αιχμαλωσία του στο Βιετνάμ, όταν ανήμερα των Χριστουγέννων ο δεσμοφύλακας του χαλάρωσε τα δεσμά και προσευχήθηκαν μαζί.


2. Υπό το φως των προβολέων αναμετρήθηκαν στο θρησκευτικό Φόρουμ Πολιτών στο Λέικο Φόρεστ της Καλιφόρνιας οι υποψήφιοι πρόεδροι των Ρεπουμπλικανών Τζον ΜακΚέιν και των Δημοκρατικών Μπαράκ Ομπάμα. Στη μέση ο συντονιστής του Φόρουμ, πάστορας Ρικ Γουόρεν.
Πηγή :http://193.92.17.11/online/online_fpage_text/id=63680440

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com