5 Σεπ 2024

Διεθνές συνέδριο παρουσίασης μελετών για το θέμα: «Νίκαια και η Εκκλησία της Τρίτης Χιλιετίας: Προς την Ενότητα Καθολικών και Ορθοδόξων» (Ρώμη, 4 – 8 Ιουνίου 2025).

 

Μία συνδιοργάνωση της Διεθνούς Ορθοδόξου Θεολογικής Ένωσης I.O.T.A.,
και του Ινστιτούτου Οικουμενικών Σπουδών του Ποντιφικού Πανεπιστημίου Άγ. Θωμά Ακινάτη (Αγγελικού).

Η Σύνοδος της Νίκαιας (325) είναι θεμελιώδης για την ενότητα μεταξύ Ορθοδόξων και Καθολικών. Η Σύνοδος εγκαινίασε έναν συνοδικό τρόπο αντιμετώπισης θεολογικών και κανονικών ζητημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο. Το Σύμβολο της Πίστεως της Νίκαιας παρείχε μία θεολογική εικόνα της Τριαδικής Θεότητας που συνεχίζει να καθοδηγεί την κοινή πίστη των Χριστιανών, ιδίως της Ορθοδόξου και της Καθολικής Εκκλησίας. Το συνέδριο θα επικεντρωθεί στην διατύπωση αυτής της κοινής πίστης στον σημερινό κόσμο, με σκοπό την στενότερη προσέγγιση των δύο εκκλησιών για πλήρη κοινωνία. Πάνω από 100 διεθνώς αναγνωρισμένοι ομιλητές θα συζητήσουν θέματα όπως τα δόγματα της τριάδας και της ενσάρκωσης, την συνοδικότητα και το πρωτείο, την αίρεση και το σχίσμα, την ημερομηνία του Πάσχα και άλλα πρακτικά ζητήματα υπό το φως της Α’ Οικουμενικής Συνόδου.

ΕΔΩ ΤΟ ΑΝΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΟΤΑ

[The Council of Nicaea (325) is foundational for Orthodox-Catholic unity. The Council inaugurated a synodal way of addressing theological and canonical issues at the universal level. The Nicene Creed provided a theological vision of the triune God that continues to guide the common faith of Christians, in particular, of the Orthodox and Catholic Churches. The conference will focus on articulating this common faith in today’s world with a view of moving two churches closer to full communion. Over 100 internationally respected speakers will discuss such topics as the doctrines of the trinity and incarnation, synodality and primacy, heresy and schism, the date of Easter and other practical matters in light of the First Ecumenical Council.]

 

Στους επιβεβαιωμένους ομιλητές (από άνω αφίσα, εδώ και εδώ) περιλαμβάνονται οι εξής: 

Prof. Lewis Ayres | Prof. Mark DelCogliano | Prof. George Demacopoulos | Rev. Dr. Fr. Hyacinthe Destivelle | Prof. Paul Gavrilyuk | Rev. Prof. Cyril Hovorun | Dr. Andrej Jevtić | Prof. Dimitrios Keramidas | Prof. Young Kim | Cardinal Kurt Koch | Prof. Matthew Levering | Bishop Kyrillos (Los Angeles) | Prof. David Luy | Rev. Prof. Amphilochios Miltos | Prof. Irina Paert | Prof. Aristotle Papanikolaou | Ms. Katerina Pekridou | Metropolitan Job of Pisidia | Rev. Dr. Mark S. Smith | Prof. Richard Swinburne | Prof. Julija Naett Vidovic | Rev. Prof. Thomas Joseph White | Prof. Dr. Myriam Wijlens | Archbishop Rowan Williams | Prof. Gayle Woloschak | Dr. Georgios Kordis | Prof. Bruce Marshall | Prof. Khaled Anatolios |

ΣΧΟΛΙΟ

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΓΙΩΝ Η ΑΓΡΙΩΝ;

Για να καταλάβουμε την «ποιότητα» του συνεδρίου και την κατεύθυνση που θα πάρει θα αναφέρουμε έτσι τυχαία κάποιους ομιλητές με την ιδιότητά τους.

Καθ. Andrej Jeftić, διευθυντής της Επιτροπής για την Πίστη και την Τάξη του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών, εδώ.

Καθ. Αριστοτέλης Παπανικολάου, Καθ. Γεώργιος Δημακόπουλος του Πανεπιστημίου Fordham. Εδώ δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις. Μπείτε και διαβάστε το πολύ ωραίο άρθρο του Καθ. χειρουργικής Εμμανουήλ Παναγόπουλου με τίτλο “Η εκ των έσω αποδόμηση της Ορθόδοξης διδασκαλίας σε ζητήματα ανθρώπινης σεξουαλικότητας και ταυτότητας φύλου.και παρακολουθήσετε και το βίντεο στο τέλος.

Αιδ. Καθ. Αμφιλόχιος Μίλτος, κληρικός Ι.Μητρόπολης Δημητριάδος !! Ένα μικρό σταχυολόγημα από εδώ : «Με υποτροφία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Επιτροπής Πολιτισμικής Συνεργασίας του Ποντιφικού Συμβουλίου για την ενότητα των χριστιανών πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι (2011-2017). Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Ιστορία των Θρησκειών (Πανεπιστήμιο Paris- Sorbonne) και στη Δογματική Θεολογία (Καθολικό Ινστιτούτο Παρισίων). Είναι Διδάκτωρ Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης (Paris- Sorbonne, Paris IV) και Διδάκτωρ Θεολογίας του Καθολικού Ινστιτούτου Παρισίων.»

Ρόουαν Oυίλιαμς, Αγγλικανός Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπερι (2002–2012) μέλος του Συμβουλίου Επικρατείας του Ηνωμένου Βασιλείου, μέλος της Βουλής των Λόρδων του Ηνωμένου Βασιλείου (2013–2020) …εδώ και εδώ.

Καθ. Δημήτριος Κεραμυδάς, Τμήμα Θεολογίας, «Ποντιφικό Πανεπιστήμιο Αγ. Θωμά Ακινάτου», εδώ.

Κατερίνα Πεκρίδου. Μέλος της μεταπατερικής σχολής Βόλου. Εκτελεστική γραμματέας θεολογικού διαλόγου στο «Συνέδριο των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών». Υποψήφια διδάκτωρ στον τομέα της οικουμενικής εκκλησιολογίας στο KU Leuven του Βελγίου, εδώ.

Μητροπολίτης Πισιδίας Ιώβ, γνωστός οικουμενιστής του περιβάλλοντος του πατρ. Βαρθολομαίου, εδώ.

Ο αυτοκόλλητος του πάπα Κουρτ Κοχ, Ελβετός προκαθήμενος της παπικής «εκκλησίας» . Καρδινάλιος και πρόεδρος της «Διεύθυνσης Προώθησης της Χριστιανικής Ενότητας». «Ο Πάπας Βενέδικτος XVI ανακοίνωσε τον διορισμό του Κοχ ως προέδρου του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Προώθηση της Χριστιανικής Ενότητας την 1η Ιουλίου 2010.» Για την θέση του αυτή είπε: «Ο Άγιος Πατήρ (σ.σ. εννοεί τον πάπα!!) μου είπε τον Φεβρουάριο, σε ένα προσωπικό ακροατήριο, την επιθυμία του να αρχίσω να ηγούμαι αυτού του συμβουλίου. Είναι μεγάλη χαρά για μένα γιατί ο οικουμενισμός ήταν πάντα στην καρδιά μου αφού στη χώρα μου, την Ελβετία, Οι προτεστάντες είναι πολύ κοντά μας και έχω επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις Ορθόδοξες Εκκλησίες», εδώ.

Υάκινθος Ντεστιβέλ (Fr. Hyacinthe Destivelle). «Γάλλος Καθολικός Δομινικανός ιερέας και θεολόγος που ειδικεύεται στον οικουμενισμό. Από το 2013 είναι στέλεχος της Διεύθυνσης Προαγωγής της Χριστιανικής Ενότητας.» εδώ.

Καθ. Γκέιλ Γουόλοσακ (Gayle Woloschak). Διδακτορικό της στις Βιοϊατρικές Επιστήμες. Μεταδιδακτορική εκπαίδευση στην Κλινική Mayo στον τομέα της Ανοσολογίας. Τώρα είναι καθηγήτρια Ακτινολογικής Ογκολογίας στην Ιατρική Σχολή Feinberg του Northwestern… Απέκτησε διδακτορικό στις Ορθόδοξες Χριστιανικές Σπουδές από το Θεολογικό Σεμινάριο του Πίτσμπουργκ και επί του παρόντος διδάσκει Θρησκεία και Επιστήμη στη Λουθηρανική Σχολή Θεολογίας και στο Θεολογικό Σεμινάριο του Πίτσμπουργκ. Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα είναι στη νανοτεχνολογία και την έρευνα ακτινοβολίας. Τα επιστημονικά και θρησκευτικά της ενδιαφέροντα αφορούν κυρίως την εξέλιξη, το περιβάλλον και τη βιοϊατρική ηθική, εδώ.

«Επίσκοπος» Κύριλλος, Κόπτης, Λος Άντζελες, εδώ.

……………

Και συνεχίζεται η λίστα των πολύ-σπουδαγμένων, οι οποίοι σύμφωνα με τα προτάγματα των ιδρυμάτων που τους απασχολούν, καλούνται να ενώσουν με οξυγονοκόλληση και κόλλα uhu -που «κολλάει τα πάντα για πάντα»-, την Εκκλησία του Χριστού με την αίρεση.

Γρηγορεῖτε καὶ προσεύχεσθε, ἵνα μὴ εἰσέλθητε εἰς πειρασμόν·

ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

……………………………………………………….

Δείτε σχετικά και:

-Η Ι’ Σύναξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέφρασε την ευχή, το κοινό Πάσχα του 2025 «νά μή ἀποτελέσῃ μίαν εὐτυχῆ ἁπλῶς σύμπτωσιν, ἀλλά τήν ἀπαρχήν τῆς καθιερώσεως κοινῆς ἡμερομηνίας διά τόν ἑορτασμόν του κατ᾽ ἔτος»

-Ο Δρυϊνουπόλεως Ανδρέας για τον κοινὸ ἑορτασμὸ τοῦ Πάσχα τὸ 2025 –«τυχὸν Ἕνωση τῶν ἑτεροδόξων μὲ τὴν Ὀρθοδοξία θὰ καταρρεύσει σὰν χάρτινος πύργος … γιατί δὲν στηρίζεται πάνω στὴν ἀλήθεια»

-ΤΟ «ΠΑΣΧΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ» ΚΑΙ Ο ΣΥΝΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

-Μὲ τοὺς ἀντιχρίστους ἀμετανοήτους φραγκοπαπικοὺς κοιναὶ ἑορταί ; Ποτέ! Ποτέ!

-Διευκρινίσεις διὰ τὸ «ἀλάθητον» ἐν ὄψει συνεορτασμοῦ τὸ 2025

-O Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε την επιθυμία του να επισκεφθεί την περιοχή της Νίκαιας το 2025

-Συνεχίζει τις σχισματικές ενέργειες η Εκκλησία Κωνσταντινουπόλεως

-Τὸ προωθούμενον κοινὸν Πασχάλιον

-ΤΟ ΔΥΝΑΜΕΙ ΣΧΙΣΜΑ ΘΑ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΘΗ, ΕΑΝ Ο ΠΑΠΑΣ ΝΑΤΟ ΠΡΟΧΩΡΗΣΗ

-Η Συντονιστική Ἐπιτροπή τῆς Μικτῆς Διεθνοῦς Ἐπιτροπῆς ἐπί τοῦ Θεολογικοῦ Διαλόγου μεταξύ Παπικών και Ορθοδόξων προσβλέπει στήν προσεχῆ ἐπέτειο τῆς συμπλήρωσης 1.700 ἐτῶν ἀπό τή σύγκληση τῆς Α´ Οἰκουμενικῆς Συνόδου το 2025.

-Συνέρχεται ἐπιτροπὴ διὰ τὸν συνεορτασμὸν τοῦ Πάσχα!

-Περί κοινοῦ ἑορτασμοῦ τοῦ Πάσχα μετά τῶν ἑτεροδόξων

-Ὄχι στόν κοινό ἑορτασμό τοῦ Πάσχα μέ τούς ἀμετανοήτους αἱρετικούς ..

-Το «κοινό Πασχάλιο» κατά τον π. Επιφάνιο Θεοδωρόπουλο.

-Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Θα γιορτάσουμε την Σύνοδο της Νίκαιας μαζί με τον πάπα Φραγκίσκο.

-Η πρώτη επίσημη επίσκεψη από Έλληνα υπουργό Παιδείας της Ελλάδας στο Βατικανό με αναφορά στον κοινό εορτασμό του Πάσχα το 2025.

-Βαρθολομαῖος: Σκάνδαλον ὁ μὴ κοινὸς ἑορτασμὸς τοῦ Πάσχα μὲ τοὺς αἱρετικοὺς

-Ο Ελπιδοφθόρος κάνει πρόβες για του χρόνου.

-Κυθήρων Σεραφείμ: Ἀπό Ἀνατολήν καί Δύσιν προανακρούονται ἐσχάτως «σάλπιγγες», οἱ ὁποῖες προμηνύουν τόν κοινόν ἑορτασμόν τοῦ Πάσχα Ὀρθοδόξων καί Παπικῶν, καί κατ’ ἐπέκτασιν καί τῶν λοιπῶν ἑτεροδόξων ὁμολογιῶν, μέ προοπτικήν τό «κοινόν Ποτήριον».

-Επαναφέρουν στον Πάπα τον τίτλο· "Πατριάρχης της Δύσης"! Άρχισαν οι σκοτεινές μεθοδεύσεις του Οικουμενισμού για κοινό εορτασμό του Πάσχα και ένωση με τους αιρετικούς το 2025!

-ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ, Ο ΝΕΟΣ ΒΕΚΚΟΣ!

-Ἐπίσημον ἀνακοινωθέν: «Κοινὸς ἑορτασμὸς Πατριάρχη Κων/λεως μὲ τὸν Πάπα τὸ 2025 στὴ Νίκαια τῆς Βιθυνίας»!

-Νέες αναφορές του Οικουμενικού Πατριάρχη για την πρωτοβουλία που ανέλαβε με τον Πάπα Φραγκίσκο για από κοινού εορτασμό, το 2025, της 1700ης επετείου από της συγκλήσεως της Α´ Οικουμενικής Συνόδου

-Πρώτα η ενότητα στην Ορθοδοξία

-Πρὸς Θεοῦ! Ὄχι ἄλλο σχίσμα!

-Οι προθέσεις Φαναρίου και Βατικανού σε δύο σοβαρά ζητήματα

 -Aπάντηση σε σχόλιο επί του ρεπορτάζ για κοινό εορτασμό του Πάσχα και ενώσεως των Ρ/Κ με την Ορθόδοξη Εκκλησία.

-Νέα (τελευταία) απάντησή μου εις σχόλια

-Το ιδιότυπο εορτολογικό σχίσμα της Ορθοδόξου Φινλανδικής Εκκλησίας

-Το Πάσχα και η Ένωση

-Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος επαναφέρει την ανάγκη για κοινό Πάσχα Ορθόδοξων και Παπικών

-Προκλητικὴ καὶ ἐπιπολαία δήλωσις τοῦ Κων/λεως περὶ κοινοῦ ἑορτασμοῦ τοῦ Πάσχα

-Ο μακαριστός π. Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος περί κοινού εορτασμού του Πάσχα μετά των ετεροδόξων

-Χονγκ Κονγκ Νεκτάριος: Μέχρι να υπάρξει μία νέα Συνοδική απόφαση προσωπικά εμμένω στην παράδοση της Εκκλησίας: Το Χριστιανικό Πάσχα να εορτάζεται μετά το Εβραϊκό Πάσχα.

-Τό Πατριαρχεῖο Κωνσταντινουπόλεως ἀπεργάζεται νέο παγκόσμιο σκάνδαλο εἰς βάρος τῆς ἐκκλησιαστικῆς Ἑνότητος καί τῆς ὀρθοδόξου Παραδόσεως/

-Το σκάνδαλον του εορτασμού του Πάσχα με κλονισμένην την Εκκλησιαστικήν ενότηταν

-Πειραιώς Σεραφείμ: “Δεν μπορεί να αλλάξει ο Πασχάλιος Κανών διότι αυτό αποτελεί βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος – Ο συνεορτασμός με κατεγνωσμένους αιρετικούς εμμένοντας στην αίρεση είναι κανονικώς αδύνατος”

-Ιδού γιατί υπήρξε φέτος τόση διαφορά στον εορτασμό του Πάσχα με τους Παπικούς! (Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς)

-Ο σωτηριολογικός χαρακτήρας του εορτασμού του Πάσχα (Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς)

-Πατριάρχης Βαρθολομαίος: «Ευχή και προσπάθεια» για κοινό Πάσχα Ορθόδοξων – Καθολικών

-Ο καθορισμός της ημερομηνίας του Πάσχα

-Το Νομικό Πάσχα

-ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΙΝΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΤΟ 2025

-Δρομολογείται κοινός εορτασμός του Πάσχα και ένωση με τους αιρετικούς το 2025!

-Οι σκοτεινές μεθοδεύσεις του Οικουμενισμού αποκαλύπτονται!

-Σύντομη ανασκευή της περί αζύμων πλάνης και λοιπών κακοδοξιών

 -Ο κοινός εορτασμός του Πάσχα

-Ερωτήματα εις την επιτροπή της «Πανορθοδόξου Διασκέψεως»

-Η παπική πρόταση περί κοινού εορτασμού του Πάσχα

-Αποκαλυπτικές οι προθέσεις του Βατικανού κατά την Παπική «θρονική εορτή»

-Προς κοινό Πάσχα Ορθοδόξων και Παπικών;

-Η κοινή πίστη θα καθορίσει τον πραγματικό εορτασμό του Πάσχα

-Ο πραγματικός συνεορτασμός του Πάσχα θα γίνει με την επιστροφή των Παπικών και Προτεσταντών στην Εκκλησία.

-Ο Παπισμός είναι συνοδικά καταδικασμένος επί αιρέσει; (Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς)

 -Πρίν τήν σχεδιαζομένη ἀλλαγή τοῦ Πάσχα ἐπιχειροῦν τώρα τήν ἀλλοίωση τοῦ ἑορτασμοῦ του!

-Η Α΄ Οικουμενική Σύνοδος. Περιγραφή και Σημασία της

1 σχόλιο:

  1. Ο σύγχρονος Όσιος Αγιορείτης και αόρατος ασκητής, Βασίλειος ο Καυσοκαλυβίτης (+2015), πληροφορήθηκε μεταξύ άλλων σε όραμα που είδε, ότι:

    Θα γίνει ΝΕΟ ΣΧΙΣΜΑ στην Εκκλησία.

    * * *

    Οι επίσκοποι της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ελλάδα, εάν θέλουν να καθυστερήσει όσο γίνεται περισσότερο η επαλήθευση του προαναφερόμενου οράματος, πρέπει να προσέχουν πάρα πολύ σε όσα λέγουν και κάνουν δημόσια (τα οποία και κρίνονται από το πλήρωμα της Εκκλησίας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή