2 Οκτ 2024

Στην Ουκρανία απαγορεύτηκε εκ νέου η λειτουργία εκκλησιαστικών μέσων ενημέρωσης που τάσσονται υπέρ της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας

   Στις 12 Σεπτεμβρίου 2024, η Κρατική Υπηρεσία Ειδικών Επικοινωνιών και Προστασίας Πληροφοριών της Ουκρανίας δημοσίευσε απόφαση, σύμφωνα με την οποία ο ενημερωτικός ιστότοπος Raskolam.net και άλλα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης που υποστηρίζουν την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία μπλοκαρίστηκαν εκ νέου στην επικράτεια της Ουκρανίας. Η απόφαση ελήφθη κατόπιν προσφυγής της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας και θα ισχύει μέχρι το τέλος του στρατιωτικού νόμου στη χώρα. Το έγγραφο δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας.

    «Σύμφωνα με ... το αίτημα της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας καλούνται οι πάροχοι υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών να προβούν σε περιορισμό της πρόσβασης (μπλοκάρισμα του ιστότοπου) στους δικούς τους αναδρομικούς εξυπηρετητές DNS αναφορικά με τα ονόματα χώρου: raskolam.net/ru/, dialogtut.org/, spzh.live/ru/, spzh.live/ua/. Η απόφαση αυτή ισχύει έως ότου λήξει ή ακυρωθεί ο στρατιωτικός νόμος στην Ουκρανία», αναφέρει η απόφαση.

    Να σημειώσουμε ότι τον Φεβρουάριο του 2024, η συντακτική ομάδα του Raskolam.net είχε αρχίσει να λαμβάνει αναφορές ότι η ιστοσελίδα σταμάτησε να λειτουργεί στην επικράτεια της Ουκρανίας. Ως αποτέλεσμα ελέγχου που διενεργήσαμε, αποδείχθηκε ότι οι ουκρανικοί πάροχοι διαδικτύου μπλοκάρουν το όνομα χώρου Raskolam.net, περιορίζοντας έτσι την πρόσβαση των χρηστών στον ιστότοπό μας. Αργότερα, η βρετανική εφημερίδα «Express» δημοσίευσε άρθρο που αναφέρεται στις διώξεις και την επικείμενη απαγόρευση της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Οι δημοσιογράφοι σημείωσαν το μπλοκάρισμα των ουκρανικών εκκλησιαστικών μέσων ενημέρωσης που καλύπτουν το θέμα των σχέσεων κράτους-εκκλησίας στην Ουκρανία.

Μετάφραση για την πύλη  gr.pravoslavie.ru: Αναστασία Νταβίντοβα raskolam.net 2/10/2024

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com